امروز : شنبه 20 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

سنگ آهن چیست و چه کاربردهایی در صنعت دارد؟

سنگ آهن از جمله فراوان ترین سنگ های فلزات در زمین می باشد که معمولاً از محبوب ترین و کاربردی ترین مواد معدنی موجود است. ۵ درصد از پوسته زمین را سنگ آهن تشکیل می دهد. به طور کلی می‌توان گفت سنگ آهنی که از انواع سنگ معدنی می باشد که دارای رگه هایی از آهن بوده و در نقاط مختلف دنیا نیز قابل دسترسی می باشد.

سنگ هایی که دارای بیش از ۲۰ درصد آهن باشند را سنگ معدنی آهن می گویند. فراوانی مرابحه و معادن اولیه همچنین استحکام بالا سهولت در فرآوری و ذوب همچنین قیمت مناسب و … از دلایلی می باشد که باعث رواج پیدا کردن سنگ آهن شده است که باعث شده است تا این سنگ آهن را به کار با ارزش در تولیدات صنعتی و غیره تبدیل نماید.

سنگ آهن

آهن ماده اولیه تولید فولاد می باشد که ۹۰ درصد این سنگ آهن را در سطح جهان استخراج می‌کنند و برای تولید فولاد مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است بدانید این روش به راحتی اکسیده می شود و از استحکام بالایی برخوردار نیست. آلیاژ سنگ آهن برای افزایش استحکام در صنعت ساختمان سازی و غیره با استفاده از فلزات مختلفی مانند نیکل و کروم تهیه و تولید می‌شود.

 صنایع خودروسازی با ساخت و ساز از جمله صنایع پرمصرف و مصرف کنندگان اصلی فولاد می باشند که میزان تقاضای فولاد در این صنایع نسبت به تقاضای دیگر بسیار بالا بوده که باید تقاضا و قیمت سنگ آهن نیز بسیار موثر می باشد. نکته دیگری که باید مد نظر قرار دهید این است که سنگ آهن معمولاً جایگزین مستقیمی ندارد اما فولاد جایگزین های مختلفی دارد. می توان از فلزاتی مانند آلومینیوم، پلاستیک و شیشه و … به عنوان جایگزین فولاد استفاده کرد.

البته بهتر است بدانید آلومینیوم با توجه به رشد فزاینده آن در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرد. تولید به مصرف بالای برق دارد و مصرف فولاد همچنان رایج است. در تولید آلومینیوم نکته دیگری که باید مد نظر قرار دهید این است که حجم محدودی از آهن قراضه ها قابلیت بازیافت دارند. ولی بازیافت فولاد بیشتر بوده و با توجه به این که از بازیافت قراضه فولاد تولید می شود ولی حجم آن کافی نیست.

 

کاربرد سنگ آهن

 

کاربرد سنگ آهن

عمده ترین کاربرد ها و موارد مصرف سنگ آهن معمولا در ساختمان سازی، ماشین آلات، راه آهن و تجهیزات مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

البته کاربرد های متفرقه مانند به کارگیری در تولید بزرگ و سیمان، گل حفاری، شستشوی سنگ و برخی انسان ها و غیرنظامی از جمله کاربردهای سنگ آهن می باشد. از دیگر کاربردهای سنگ آهن می‌توان به آهن خودرو شده که از انواع خاصی فولادها استفاده می‌شود.

همچنین آهن رادیواکتیو که از این آهن در داروسازی به عنوان ردیاب در تحقیقات بیوشیمی و فلزکاری مورد استفاده قرار می گیرد اشاره کرد. از دیگر کاربردهای سنگ آهن می توان اکسید آهن سیاه و قرمز در نقاشی ها، جوهر پرینت، لوازم آرایش سایه چشم رنگ های هنری پلاستیک ها و … مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع سنگ آهن موجود در ایران

بهتر است بدانید سنگ آهن ها معمولاً انواع مختلفی دارند. قیمت آن ها مناسب و مقرون به صرفه می باشد. حداقل آهن موجود در این سنگ آهن ها معمولاً ۲۰ درصد می باشد که هر چه مقدار آن افزایش پیدا کند از ارزش بالاتری برخوردار است. انواع سنگ آهن از دو جنبه قابل طبقه‌بندی می باشند که عبارتند از:

  • انواع سنگ آهن از لحاظ شکل ظاهری که شامل دانه بندی شده، کلوخه، کنسانتره و گندله می‌باشند.
  • انواع سنگ آهن از لحاظ نوع کانی که شامل هماتیت، مگنتیت، زئولیت می باشد.

روش های فرآوری سنگ آهن

 پرورش سنگ آهن به این خاطر است که سنگ آهن استخراج شده از مواد معمولاً به صورت خالص نمی باشند و ترکیبات مضر را به همراه دارد. عیار این سنگ آهن ها معمولاً بسیار پایین می باشد. راه حل های مختلفی برای پرورده سنگ آهن استفاده از آن در فضاها و مکان های مختلف را به راحتی امکان پذیر می کند.

 سنگ آهن پس از فرآوری معمولاً به شکل مختلفی مثل کنسانتره، دانه بندی شده، گندله و … تبدیل می شود. تمامی مصرف‌کننده هابا توجه به کاربرد مورد نظر خود می‌توانند محصولات تهیه کرده و از آن بهره مند شود. معمولاً به دو دسته تقسیم بندی می شوند که عبارتند از:

تولید سنگ آهن دانه بندی شده

برای تولید سنگ آهن دانه بندی شده معمولا از روش های خشک و بدون آب استفاده می‌کنند. به خاطر این که از این سنگ آهن ها نمی توان در سیستم قابل استفاده کرد و تنها در کوره بلند مورد استفاده قرار می گیرد دارای عیار پایین می باشد.

 

روش های فرآوری سنگ آهن

 

تولید کنسانتره

برای سنگ آهن کنسانتره معمولاً از آب استفاده می شود و کنسانتره تولید می‌شود دارای معیار مناسبی می باشد. با توجه به نیاز ها در مصارف مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. مراحل فرآوری سنگ آهن برای تولید کنسانتره شامل خرد کردن، آسیاب کردن، پر عیار سازی آبگیری و …. می باشد. از نکات قابل اهمیت این است که در صورت فرآوری سنگ آهن معمولاً در فرآیندهای تولید فولاد در هزینه‌های ناشی از آن صرفه جویی خواهد شد.

همچنین باعث کاهش هزینه تسویه کاهش آلودگی و کاهش هزینه ذوب و … می‌شود. شما می توانید فراورده سنگ آهن را به صورت های مختلف در بازار پیدا کرده و در صنایع گوناگونی از آن با شیوه مختلف استفاده نمایید . سنگ آهن به شیوه‌هایی مانند دانه بندی شده ؛کلوخه، گندله و قیر در بازار موجود می باشند که با توجه به نوع کاربری مد نظر می توانید از مناسب آن بهره مند شوید.

سنگ آهن یکی از محصولات تولیدی کارخانه های داخلی و خارجی می باشد که شما می توانید در صنایع مختلف از آن بهره مند شوید. توجه داشته باشید مجموعه آهن هایپر ارائه دهنده انواع سنگ آهن ها می باشد.

می توانید جهت تهیه سنگ آهن ها و یا سایر مقاطع فولادی همچون انواع میلگرد، انواع تیرآهن، انواع نبشی، ناودانی، سپری با توجه به کاربری مورد نظر خود از طریق وبسایت https://ahanhyper.com/  نسبت به تهیه و خرید محصولات اقدام نمایید. در هر مرحله از خرید که نیاز به راهنمایی و مشاوره داشته باشید می توانید با کارشناسان آهن هایپر در تماس باشید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

چگونه فلز آهن را از سنگ معدن جدا می کنند؟

انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران

کارخانه مجتمع آهن و فولاد سبلان

شرکت فولاد کویر دامغان

https://ahanhyper.com//?p=17117

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *