تیرآهن های موجود در بازار متناسب با نوع کارایی و نحوه کاربرد، در انواع مدل ها، ابعاد و سایزها طراحی و به مرحله تولید می رسند. آهن و تیر آهن در میان انواع مقاطع فولادی، بیشترین کاربرد و استفاده را دارند. تیرآهن ها از مهم ترین متریال و مصالح فلزی مورد استفاده در حوزه های ساخت و ساز و ساختمان سازی به شمار می روند.
استحکام و دوام و مقاومت بسیار بالا در برابر عوامل خارجی و محیطی، تیرهای آهنی را به یک گزینه کاربردی و کارآمد برای مقاوم سازی و ایمن سازی سازه های مختلف، تبدیل نموده است. گفتنی است که تیرآهن از مقاطع آهنی بسیار پرکاربرد و پراستفاده در حوزه های مختلف، به ویژه ساختمان سازی به شمار می رود.
برای اجرا و ساخت ساختمان، مقاطع فولادی و مصالح فلزی گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرند. در این میان، تیرآهن از مقاطع آهنی پرمصرف و کاربردی در حوزه آهن آلات به حساب می آید. از مهم ترین و رایجترین تیرآهن های موجود در بازار می توان به تیرآهن IPE، INP، IPB و CPE، اشاره نمود.
چنانچه قصد دارید در خصوص این نوع تیرآهن ها و تفاوت های بین آنها اطلاعات بیشتر و تخصصی تر بدست آورید به مقاله ” تفاوت تیرآهن IPB و IPE و INP در چیست” مراجعه نمایید.
انواع تیرآهن های موجود در بازار
1- از لحاظ شکل ظاهری
تیرآهن های موجود در بازار از لحاظ شکل و فرم ظاهری، با سطح مقطع H و I در سطح بازار به چشم میخورند. برای تولید و ساخت این مدل از مقاطع فولادی، از آلیاژها و متریال مختلفی استفاده می گردد. عمده ترین و اصلیترین موارد کاربرد و استفاده از تیرآهن I و H در حوزه ساختمان سازی و ساخت و ساز صورت می گیرد.
ایمن سازی، مقاوم سازی و استحکام بخشیدن به سازه ها، از مهم ترین وظایف این محصولات به شمار می رود. علاوه بر این، تیرآهن های آی و اچ از دو بخش و قسمت مختلف با عنوان جان و بال تشکیل می گردند. قسمت میانی و اصلی تیرآهن با عنوان جان و کناره ها و لبه های تیر با عنوان بال تعریف می شوند.
2- از لحاظ استاندارد ساخت
تیرآهن IPE
تیرآهن ipe از مقاطع فولادی پرکاربرد و پراستفاده در میان انواع تیرآهن ها تلقی می گردد. این مدل تیرآهن از لحاظ شکل و فرم ظاهری، شبیه به حرف I انگلیسی می باشد. در حوزه آهن آلات از تیرآهن آی پی ای، با عنوان تیرآهن معمولی نیز نام می برند.
طراحی و تولید این مدل تیرآهن بر اساس استاندارد کشورهای اروپایی صورت می گیرد. برخورداری از بال های ابتدایی و انتهایی ثابت و یکسان، از مهم ترین ویژگی های این محصول می باشد. همچنین، طول استاندارد تیرآهن های معمولی، غالبا 12 متر لحاظ می گردد.
چنانچه تمایل دارید در خصوص تیرآهن های ipe و مشخصات آن اطلاعات بیشتر و تخصصی تر کسب کنید، پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله “ تیر آهن ipe چیست و چه کاربردی دارد؟ ” مراجعه نمایید.
تیرآهن INP
این نوع از مقاطع فولادی نیز از سطح مقطع به شکل I برخوردار بوده و مطابق با استانداردهای کشورهای چین و روسیه ساخته و پرداخته می گردند.
وجه تمایز تیرآهن inp با تیرآهن ipe به ضخامت بال آن بر می گردد. به طور معمول، ضخامت بال تیرآهن های آی ان پی، با فاصله گرفتن از آن تغییر پیدا می کند.
این در حالی است که ضخامت بال تیرآهن های معمولی، ثابت و پایدار است. مضاف بر این، ارتفاع لحاظ شده برای این مدل از تیرهای آهنی در محدوده 80 الی 600 میلیمتر در نظر گرفته می شود.
تیرآهن IPB
تیرآهن ipb از دیگر مقاطع فولادی پرکاربرد و پراستفاده در حوزه بازار آهن آلات کشور قلمداد می گردد. این مدل از مقاطع آهنی با نام های هاش و تیرآهن بال پهن نیز شناخته می شود. تیرآهن های هاش سبک، متوسط و سنگین، از انواع مدل های مختلف این محصول تلقی می گردند.
تیرآهن های هاش در ارتفاع متنوع 100 تا 1000 میلیمتر طراحی و تولید می شوند. تیرآهن هاش یا H، در مقایسه با دیگر پروفیل های ساختمانی، از وزن سنگینتری برخوردار می باشد. همچنین، تیرآهن هاش سنگین در بازار آهن آلات با علامت اختصاری IPBV و تیرآهن هاش سبک با نماد IPBL شناسایی می شوند.
تیرآهن لانه زنبوری
از دیگر تیرآهن های موجود در بازار می توان تیرآهن لانه زنبوری را عنوان نمود. این مدل از تیرآهن های به علت برخورداری از شکل ظاهری شبیه به کندو، به این نام معروف شده اند. در ساختار تیرآهن های لانه زنبوری حفره هایی توخالی به شکل هندسی چند ظلعی به چشم می خورد.
در حوزه آهن آلات، تیرآهن زنبوری با علامت اختصاری و انحصاری CPE تعریف می شود. ارتفاع تیر آهن لانه زنبوری در محدوده 80 الی 300 میلیمتر لحاظ می گردد. همچنین، متناسب با نوع کاربرد، طول این مدل تیرآهن در بازه 12 تا 18 متر تهیه و تولید می شود.
قیمت تیرآهن های موجود در بازار
نرخ ارز از مهم ترین و اصلی ترین پارامترها در تعیین قیمت تیر آهن های موجود در سطح بازار محسوب می شود. هرگونه تغییر و نوسان در نرخ ارز، کاهش یا افزایش قیمت تمام شده تیرآهن ها را به دنبال دارد.
علاوه بر نرخ ارز، برند سازنده و تولید کننده، وزن هر شاخه، استانداردهای به کار رفته، نوع و جنس آلیاژها و ابعاد و اندازه را می توان از دیگر عوامل موثر در تعیین قیمت تیرآهن برشمرد.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید
021-72025
مقالات مرتبط:
تیر آهن ipe چیست و چه کاربردی دارد؟
بررسی جامع مزایا و معایب تیر آهن inp