امروز : دوشنبه 15 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

لوله درزدار چیست؟

صنایع مدرن همواره به دنبال روش هایی در جهت کاهش استفاده از متریال، افزایش سرعت تولید مصالح و در کل کاهش هزینه های ناشی از ساخت و به کارگیری مصالح ساخت و ساز بوده اند و تقریباً به موفقیت های چشمگیری نیز در این زمینه دست یافته اند.

لوله درزدار، یکی از همین مصالح به صرفه و در عین حال کاربردی محسوب می گردد. نام این لوله ها را از روی علامت جوش خوردگی که بر روی سطح آن ها نمایان است، انتخاب نموده اند که خب حساس ترین بخش آن ها نیز به حساب می آیند.

جذابیت های استفاده از لوله درزدار، سبب شده است تا این بار تصمیم به ارائه مقاله ای در زمینه این لوله، انواع آن، مزیت های استفاده از آن و دیگر نکات لازم به صورت مختصر و در عین حال کامل داشته باشیم تا شما نیز به خوبی از اهمیت آن ها مطلع شوید.

البته در سایت آهن هایپر، مقالات دیگری نیز به صورت تخصصی تهیه شده است تا علاقه مندان به حوزه آهن آلات و بتن های ساختمانی با مطالعه هر یک، از آگاهی ارزشمندی برخوردار شوند.

 

لوله درزدار چیست؟

 

لوله درزدار چیست؟

تعریف لوله درزدار، به سادگی روش تولید آن می باشد! در واقع لوله های درزدار، ابتدا ورق های تخت فولادی بوده اند که ابتدا با استفاده از دستگاه مخصوص خم شدند و سپس نقطه اتصال دو طرف ورقه با یکدیگر جوش داده شدند.

توجه داشته باشید که روش های مختلفی برای جوش دادن این لوله های وجود دارد که عبارت اند از جوش کاری از قطر داخلی، جوش کاری از قطر خارجی و جوش کاری از هر دو سمت لوله. هر یک آن ها، این لوله ها را از مقاومت و کیفیت خاصی بهره مند می سازند.

ویژگی های متمایز کننده لوله درزدار

همانطور که اشاره نمودیم، نخستین مزیت استفاده از این لوله ها را می توان کاهش چشمگیر هزینه ها دانست، چرا که بسیار مقرون به صرفه اند.

بالا بردن سرعت نصب و صرفه جویی در زمان، و همچنین تولید در ابعاد متنوع نیز این لوله ها را به یکی از مناسب ترین گزینه ها تبدیل نموده اند. هرچند با این حال مقاومت ساختاری آن ها از لوله های بدون درز یا همان لوله مانیسمان ها، پایین تر است.

مشخصات فنی لوله درزدار

ابعادی که برای هر یک از لوله های درزدار تعیین می گردد، کاملاً استاندارد و ثابت می باشد. جالب است بدانید که حتی استانداردهایی جهت سنجش ابعاد این لوله ها به هنگام تولید تحت عنوان استانداردهای ASME 36.10 و ASME 36.19، معرفی شده اند.

دیگر استانداردهای مربوط به لوله درزدار

  • استانداردهای ASTM A53, A333, A334, A335 به منظور سنجش آلیاژ لوله ها
  • استاندارد ASME B16.25 به منظور سنجش اتصالات لوله
  • استاندارد ASME B16.49 به منظور نمایش برند لوله

کاربرد لوله درزدار چیست؟

هزینه مقرون به صرفه و ویژگی های کاربردی لوله های درزدار همچون وزن و چگالی مناسبشان، باعث شده تا این لوله ها با استقبال گسترده ای در صنایع زیر رو به رو شوند:

  • لوله کشی های آب
  • اتومبیل سازی
  • کشتی سازی
  • ساخت سازه های تمام فلزی
  • انواع سیستم های گرمایشی و بخار
  • ساخت مجرای سیم و قفسه
  • ساخت ظروف بزرگ

انواع لوله درزدار

لوله های درزدار محبوب را براساس جزئیات کاربردهایشان، می توان در دسته های زیر جای داد:

  • درزدار عادی که برای انتقال مایعات با فشار کم و حرارت ملایم استفاده می شوند
  • درزدار گالوانیزه که دارای لایه ای فلزی بر روی سطح خود به منظور مقاوم شدن در برابر اکسیداسیون می باشند
  • درزجوش ترانسفورماتور که اغلب به شکل مربع، مستطیل یا کلاهی هستند و در صنایع ماشین سازی، درب و پنجره سازی و کشاورزی کاربردی هستند
  • درزدار بستی که در پروژه های ساخت و ساز عمرانی استفاده می شوند و در انتقال آب و گاز به کار نمی روند
  • درزدار مارپیچی که در ساخت سیستم های تهویه ای، دفع سموم، حمل مواد از کامیون و… از آن ها بهره برده می شود

لوله درزدار

تفاوت های بین لوله درزدار و بدون درز چیست؟

طبیعتاً وقتی لوله های درزدار را کنار رقبای بدون درزشان قرار دهیم، نوع دوم به هر لحاظ حرف بیشتری برای گفتن دارد. هدف از تولید و اجرای لوله های بدون درز، پایین آوردن هزینه ها، کاهش متریال ها و پروسه های طولانی مدت ساخت لوله های فولادی در حالت عادی است. مسلماً لوله های بدون درز، همچنان برنده این رقابت خواهند بود.

در پروسه تولید لوله های بدون درز، فولاد مذاب پس از کشش های مخصوص به فرم لوله در خواهد آمد. حال آن که لوله های درزدار تنها حاصل جوشکاری ورق های فولادی هستند و زحمت چندانی در تولید آن ها کشیده نشده است.

عرضه انواع لوله های فولادی توسط آهن هایپر

لوله ها در هر نوع و ابعادی، امروزه مهم ترین وظایف را در هر سازه بر عهده دارند. بدین ترتیب لازم است تا از حداکثر کیفیت و کارایی برخوردار باشند.

حساسیت فاکتورهای مقاومت ساختاری در لوله های از جنس فولاد بسیار بیشتر است، چرا که اگر از آلیاژ مرغوب یا به میزان کافی برخوردار نباشند، ممکن است زود دچار انواع عوامل تخریبی همچون اکسایش شوند و خرابی های جبران ناپذیری را به بار بیاورند.

اینجاست که اولین و مهم ترین گام در خرید لوله های فولادی، انتخاب بهترین فروشگاه عرضه کننده این محصولات به حساب می آید. عواملی که پیش از تصمیم به ثبت سفارش آهن آلات از فروشگاه بایستی مد نظر قرار گیرند، شامل سابقه فعالیت فروشگاه، محصولات تحت پوشش آن و میزان رضایت مشتریان از خدمات آن باشد.

از همین جا به شما اعلام می کنیم که فروشگاه آهن هایپر، بیش از سه دهه است که در هیچ یک از این موارد نسبت به مشتریان خود در سراسر کشور، غفلت ننموده و به لطف حمایت های شما، امروز از سایتی برخوردار هستیم که در آن امکان مشاهده موجودی و قیمت محصولات، ثبت سفارش و مطالعه مقالات منحصر بفرد به منظور افزایش آگاهی عموم، وجود دارد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

فرایند تولید لوله

تفاوت لوله بدون درز و درزدار چیست؟

https://ahanhyper.com//?p=18845

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *