امروز : پنج‌شنبه 18 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

مراحل اجرای انواع سقف وافل و نکاتی که باید بدانید!

مراحل اجرای انواع سقف وافل و نکاتی که باید بدانید! بی شک سقف ها را می توان مهم ترین اجزای هر ساختمانی به حساب آورد، چرا که به طور ثابت به منظور حفاظت ساکنین و اموال آن ها در برابر عوامل خارجی، بالای سر ما قرار گرفته اند.

سقف ها بایستی با اصولی ترین روش ها و بهترین مواد و تجهیزات پیاده شوند تا نقش حفاظتی خود را به نحو احسنت انجام دهند، در غیر این صورت در صورت ریزش خطرات جانی و مالی را به همراه خواهند داشت.

امروزه ساخت و اجرای سقف به روش های مختلفی انجام می پذیرند تا استانداردهای امنیتی و در عین حال زیبایی سازه را هر چه بیشتر نمایند.

یکی از جالب ترین سقف های ساختمانی، سقف وافل می باشد که همانطور که از اسمش پیداست، ظاهری مانند کیک های وافلی را دارند. مزایای استفاده از این سقف ها بسیار زیاد است و تقریباً برای هر سالن و مکان بزرگی پیشنهاد می شوند.

اما مراحل اجرای انواع سقف وافل به صورت هستند؟! قصد داریم تا ابتدا شما را با سقف وافل، انواع و مزایای آن به طور کامل آشنا کنیم و سپس به راه های اجرای اصولی این سقف ها بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

 

 سقف وافل

سقف وافل، سقفی مدرن با تاریخچه ای دور و دراز

جالب بدانید سقف هایی که تحت عنوان سقف وافل که امروزه در مدرن ترین اماکن مورد استفاده قرار می گیرند، در زمان هخامنشیان در کشورمان رواج داشته اند! این سقف ها به علت دارا بودن خصوصیات فنی و ظاهری خود، بسیار مورد توجه معماران و مهندسان سازه قرار گرفته اند.

امروزه سقف های وافل را می توان در سازه های مختلفی همچون فروشگاه های بزرگ، پارکینگ ها، هتل، مراکز اداری و تجاری، سالن های لابی، موزه، دانشگاه و… مشاهده نمود.

مزایای به کار گیری انواع سقف وافل

به طور مفید و مختصر، مزایای استفاده از این سقف ها را می توان در موارد زیر عنوان نمود:

  • حذف ستون های متعدد به لطف دارا بودن دهان های بلندتر که این ستون ها هر چه بیشتر باشند، طراحی داخلی جذابیت کمتری خواهد داشت و فضای سالن را بیشتر اشغال خواهند نمود.
  • کاهش بار مرده سازه به سبب دارا بودن متریال کمتر نسبت به سقف های دیگر و ساختار سبک مشبکی
  • صرفه جویی اقتصادی و کاهش هزینه ها به میزان قابل توجه
  • ایجاد نماهای بسیار جذاب با قابلیت نورپردازی
  • حذف تیرچه های پیش ساخته و به دنبال آن، کاهش هزینه ها و نیروهای حمل و اجرای ناشی از آن ها
  • کاهش جذب آب و افزایش ویبراسیون بتن به سبب برخورداری از ساختاری از جنس پلی پروپیلن

انواع سقف وافل و تفاوت میان آن ها

سقف های دارای طرح وافل در دو نوع یک طرفه و دو طرفه موجود هستند. اگر نسبت طول دهانه سقف نسبت به عرض آن بیش از دو متر باشد، سقف یک طرفه است، حال آن که در سقف های وافل دو طرفه، این طول دهانه نسبت به عرض آن، 9 متر به بالا می باشد.

در کل انتخاب نوع سقف وافل به عواملی همچون تعداد طبقات، نوع تیر ریزی و در کل نقشه سازه بستگی دارد. برای مثال، کاربرد سقف های وافل یک طرفه هنگامی که فاصله ستون ها نسبت به یکدیگر کمتر از 8 متر باشد، رایج تر است.

مراحل اجرای انواع سقف وافل

مهم ترین نکته پیش از اجرای سقف وافل در هر نوع، مجهز بودن به امکانات مورد نیاز آن و کمک گرفتن از نیروی متخصص است. در صورتی که عملیات اجرای سقف وافل ساده و سطحی در نظر گرفته شود، متحمل خسارات جانی و مالی غیر قابل جبرانی خواهید شد.

شمع بندی یا اسکفولد

این عملیات که مرحله نخست اجرای سقف وافل به حساب می آید، برای سقف های تا ارتفاع 3 و 3.5 متر مناسب است، در غیر این صورت بایستی از اسکفولد جک بلند برای پوشش سطح زیر سقف استفاده شود.

قوطی یا شاسی کشی

 قوطی، قطعه ای فلزی است که نقش تکیه گاه را برای قالب های وافل ایفا می نماید. قوطی ها به طور کلی در دو روش بر روی شمع ها بسته می شوند.

قالب گذاری

پس از اطمینان از قرار گیری درست قوطی ها بر روی شمع بندی ها، بایستی قالب های وافل را بر روی هر یک از آن ها به صورت جداگانه یا مشترک قرار داد. از میلگردهای U شکل برای اتصال قالب های مجاور یکدیگر استفاده می شود.

آرماتور بندی

در این مرحله، آرماتوربند های دارای خاصیت ارتجاعی بین قالب های وافل با فاصله های معینی به تعداد مشخص قرار داده می شوند. میلگردهای حرارتی نیز به صورت مشی وسیع بر روی قالب های وافل تنیده می شوند.

بتن ریزی

مرحله پایانی اجرای سقف وافل شامل بتن ریزی بدون نیاز به ویبراسیون است، اما بایستی از نشت آن ها اطمینان کامل حاصل نمود.

 

مراحل اجرای انواع سقف وافل و نکاتی که باید بدانید!

درباره فروشگاه آهن آلات ساختمانی و صنعتی آهن هایپر

بهتر است بدانید استفاده از آهن آلات و قطعات فولادی صنعتی و ساختمانی به منظور بالا بردن سطح کیفی و مقاومتی اجزای هر سازه، به شدت کاربردی است.

اما شرط اصلی برخوردار شدن از این استانداردهای کیفیت و مقاومتی، تنها به استفاده از این قطعات محدود نمی شود. شما بایستی تا این محصولات را از معتبر ترین کارخانه جات کشور تهیه نمایید تا از عملکرد ایده آل آن ها مطمئن باشید.

فروشگاهی که هم اکنون در داخل وب سایت رسمی آن به مطالعه این این مطلب مشغول هستید، تحت عنوان آهن هایپر، سال هاست که پروژه های کوچک و بزرگ ساخت و ساز داخلی را پوشش داده اند، بدین صورت که سازندگان به دلیل عرضه مستقیم آهن آلات ساختمانی با بالاترین کیفیت، به ما اعتماد کامل دارند.

شما نیز می توانید از طریق این وب سایت از محصولات ما و قیمت اصلی آن ها باخبر شده و ثبت سفارش نهایی خود را نیز به سهولت و تنها طی چند مرحله به انجام برسانید. همچنین مقالاتی تخصصی در زمینه ساخت و سازهای ساختمانی نیز قرار داده ایم تا در صورت نیاز از آن ها نیز بازدید نمایید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

مزایا و معایب سقف کاذب چیست؟ + کاربردهای آن

انواع سقف های شیروانی فلزی کدامند و چه مزایا و معایبی دارند ؟

سقف کامپوزیت

https://ahanhyper.com//?p=18183

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *