امروز : پنج‌شنبه 03 اکتبر 2024

[smartslider3 slider="2"]

جوشکاری گوشه چیست؟

شاید نامی که برای این نوع جوشکاری انتخاب کرده باشند، برای شما هم جالب باشد! یکی از انواع جوشکاری‌های محبوب امروزه جوشکاری گوشه می‌باشد که با نام جوشکاری سپری یا Fillet welding نیز شناخته می‌شود. در این مقاله از وب سایت اینترنتی آهن هایپر قصد داریم پرسش جوشکاری گوشه چیست؟ را به صورت کامل پاسخ دهیم.

مزایای جوشکاری گوشه

  • از اصلی‌ترین مزایای جوشکاری گوشه کم هزینه بودن آن است. به صورت کلی استفاده از این نوع جوشکاری صرفه اقتصادی دارد.
  • اجرای آن بدون نیاز به دانش فنی خاص می‌باشد و افراد مبتدی نیز می‌توانند از آن بهره ببرند.
  • عدم دقت بالا در در عملیات و دستگاه‌های جوش

انواع جوشکاری گوشه

همان طور که تا کنون متوجه شده‌اید جوشکاری گوشه خود از انواع جوشکاری محسوب می‌شود. شیوه و روش اتصال قطعات، نوع سازه‌های به کاربرده شده در این جوشکاری در دسته بندی‌های متنوعی قرار می‌گیرند.

اتصال لوله، استفاده از جوش گوشه جهت صفحات کف ستون، ورق زیر سری تیرها، اتصال کام، اتصال قطعات فلزی با صفحات روی هم، اتصال گونیا، نبشی جان به تیر انواع گوناگون جوشکاری گوشه به حساب می‌آیند.

 

انواع جوشکاری گوشه

 

نکات مهم و نحوه عملیات جوشکاری گوشه

 در عملیات جوشکاری گوشه باید استانداردهای مورد نظر را رعایت کرده تا بر روی کیفیت و نتیجه کار شما در نهایت تآثیر مثبت بگذارد. مفتولی که در این فرایند مورد استفاده قرار می‌گیرد باید اندازه تعیین شده و دقیقی داشته باشد. با توجه به مطالب گفته شده انتخاب یک سیم مناسب در این جوشکاری از اهمیت بالایی برخوردار است.

سیم جوشی که برای این عملیات در نظر گرفته می‌شود قطری معادل 0.9 تا 1.1 میلی متر می‌باشد.  اجرای جوش گوشه آسان است و بدون دردسر انجام می‌گیرد اما آموزش‌های تئوری و عملی نیز در احرای آن بسیار پر اهمیت است.

هر چقدر فرد دقت بیشتری در انجام این عملیات به خرج دهد جوش‌ها با کیفیت بالاتری اتصال پیدا می‌کنند. مهندس ناظر در پایان کار باید نظارت بر فرایند به منظور رفع عیوب در کار بر عهده گیرد. همچنین برای جلوگیری از خسارات و مشکلات احتمالی ناظران باید با دقت هرچه تمام تر بر پایان کار نظارت داشته باشند.

  • بعد از پایان یافتن فرایند جوشکاری نباید بار را به محل جوش وارد نمود.
  • عملیات جوش گوشه باید در جهت بار برشی صورت گیرد و از جدایی اتصال قطعات جلوگیری شود.
  • در لبه‌های موازی امتداد نیرو باید از جوش گوشه استفاده کرد و میزان حداکثر فاصله مجاز باید 200 میلی متر باشد.
  • این امکان وجود دارد که جوش گوشه را قبل از رسیدن به انتها قطع کنید. همچنین می‌توانید تا آخر ناحیه اتصال نگه دارید.

پارامترهای جوشکاری گوشه

برای انجام دادن هرچه بهتر عملیات جوشکاری بهتر است با انواع پارامترهای وابسته به آن آشنا شوید. نام دیگر جوشکاری گوشه، گلویی جوش است که در سه دسته اصلی تقسیم بندی می‌شود.

 Nominal Throat

  در جوش گوشه، مقدار گلویی تئوری جوش از اهمیت بالایی برخوردار است. به این دلیل که در میزان مقاومت و استحکام جوش گوشه تاثیر مستقیم دارد. ابعاد و محل دقیق گلویی تئوری بدین شکل است که بزرگ‌ترین مثلث متساوی الساقین در محل جوش را در نظر داشته باشید و وتر مثلث را مشخص کنید، در این جوشکاری خط عمودی که وتر مثلث را به مرکز زاویه اولین اتصال جوش وصل می‌کند را با نام گلویی تئوری شناخته می‌شود.

 Effective Throat

دیگر پارامتر مهم در جوشکاری گوشه، تعیین گلویی موثر می‌باشد. درست برخلاف آن‌چه که بسیاری فکر می‌کنند، کار کردن با این پارامتر کار سخت و دشوازی نیست. در اتصال مرکز زاویه جوش، کوتاه خط را در سطح کار گلویی مؤثر می‌گویند.

بدون در نظر گرفتن تحدب سطحی که عملیات جوشکاری گوشه در آن صورت می‌گیرد، اتصال مرکز زاویه حوش به سطح صورت می‌گیرد. در این پارامتر دیگر نیازی به توجه به تحدب مقطع نمی‌باشد.

 Actual Throat

سومین پارامتر مهم در جوش گوشه گلویی حقیقی نام دارد که به آن واقعی نیز می‌گویند. این نام گذاری به دلیل مد نظر داشتن تحدب مقطع می‌باشد. به همین خاطر دلیلی بر تفاوت گلویی موثر و واقعی است.

در پارامتر گلویی حقیقی به گونه‌ای است که کوتاه‌ترین خط عمود از مرکز زاویه جوش با سطح جوش را می‌سنجیم و با این تفاوت که در این جا میزان تحدب مقطع را نیز در نظر می‌گیریم. در نتیجه مقدار گلویی واقعی از مقدار گلویی موثر دقیق‌تر است و واقعی‌تر به نظر می‌رسد.

نکته مهمی که باید در این پارامتر جوشکاری گوشه به خاطر بسپارید، این است که مقدار گلویی واقعی و مؤثر در جوشکاری مقعر درست به یک اندازه است. استحکام جوشکاری گوشه بر مبنای گلویی تئوری است.

جمع بندی: جوشکاری‌ گوشه یکی از کم هزینه‌ترین عملیات‌های جوشکاری می‌باشد. در این عملیات قطعات فلزی را به یکدیگر پیوند می‌زنند. به دلیل آسانی اجرای کاربا این نوع جوشکاری، در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به صورت کلی از این جوشکاری در سازه‌های آهنی، فولادی و ساختمان سازی استفاده می‌کنند.

اگر می‌خواهید از آخرین اخبار و اطلاعات جوشکاری گوشه مطلع شوید، سری به وب سایت اینترنتی آهن هایپر بزنید. این وب سایت تمام هزینه‌هایی که برای جوشکاری لازم است بپردازید را به صورت کامل شرح می‌دهد. کارشناسان و مشاوران فروش به صورت شبانه روزی پاسخ‌گوی نیازهای شما هستند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

آموزش جوشکاری میلگرد

آموزش جوشکاری تیرآهن

کدام گاز در جوشکاری استفاده می شود؟

https://ahanhyper.com//?p=17568

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *