امروز : پنج‌شنبه 03 اکتبر 2024

[smartslider3 slider="2"]

انواع استانداردهای ناودانی و کاربردهای آن در صنایع مختلف

در این مطلب قصد داریم انواع استانداردهای ناودانی و کاربردهای آن در صنایع مختلف را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

ناودانی

ناودانی به مقاطع فولادی گفته می‌شود که به شکل U می باشد. این محصول جزء پروفیل های باز است که به سه روش پرسی، فابریک نورد سرد و فابریک نورد گرم تولید و روانه بازار می‌شود. بهتر است بدانید در تولید ناودانی به روش پرسی با قرار گرفتن ورق فولادی در دستگاه رول فرمینگ فولاد شکل U گرفته و محصول مورد نظر تولید می‌شود.

 در روش ساخت ناودانی به‌صورت پرسی از پرس استفاده خواهد شد. اما در روش فابریک ناودانی از ابتدا به همان شکل ناودانی تولید و روانه بازار می شود. هنگام خرید ناودانی با انواع ناودانی ها مواجه خواهیم شد که ناودانی ساده و مشبک دو دسته بندی این محصول می باشد.

ناودانی مشبک به شکل گرم و سرد تولید خواهد شد که دارای کاربردهای ساخت قفسه های فولادی محکم سازه های با سبک فولادی و نصب سنگ به شکل خشک خواهد بود.

 ناودانی ها به صورت ساده نیز تولید خواهد شد که از این ناودانی ها برای ساخت پل های باربر استفاده می‌شود. معمولاً ناودانی های ساده از ورق گرم تولید شده که می توانید آن را در صورت نیاز گالوانیزه نیز نمایید. توجه داشته باشید از ناودانی می‌توان برای استفاده های مختلفی بهره مند شد.

 می ‌توان به استفاده از ناودانی در ماشین آلات، چهارچوب های فلزی، ترمیم بنا معماری، ساختمان، تجهیزات ساخت و ساز و تشکیلات دریایی و … اشاره کرد. از جمله پروفیل های باز که در ساخت پایه و قاب های سازه ها کاربردهای بسیاری دارند ناودانی ها می باشند.

 

ناودانی

 

انواع ناودانی

همانطور که ذکر شد ناودانی صنعتی و ساختمان یک پروفیل می باشد که در انواع مختلفی موجود است. معمولاً به دو صورت ساده و مشبک تولید و عرضه می‌شود.

ناودانی ساده

همانطور که از نام این ناودانی پیداست ساده می باشند که اصولا رایج ترین نوع ناودانی ها است. ارتفاع آن از ۳۰ تا ۴۰ میلی‌متر متغیر است از ورق گرم و در سایزهای 8 تا 16تولید و عرضه می شود.

ناودانی مشبک

این نوع ناودانی به روش نورد گرم تولید می شود. این محصول علاوه بر این که دارای کاربردهای دکوراتیو است در ساخت ساختمان های فولادی نیز از ناودانی مشبک استفاده می شود.

ناودانی سبک

ناودانی سبک معمولاً به ناودانی های گفته می‌شود که وزن آن از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال کمتر می باشد. ابعاد و وزن این محصول با اندازه‌ی محاسبه شده در جدول مهندسی محاسباتی تطابق ندارد.

ناودانی سنگین

ناودانی سنگین از لحاظ وزن و ابعاد تعریف شده با جدول اشتال برابر و مطابق می باشد. بر اساس اندازه های ثبت شده در جدول محاسباتی و کارخانه‌های داخلی و کارخانه های خارجی تولید و روانه بازار می‌شود.

استفاده از جدول اشتال باعث خواهد شد تا در محاسبات صرفه‌جویی شده و زمان محاسبات کاهش پیدا کند. به طور کلی ناودانی سبک و سنگین در ابعاد و وزن استاندارد ارائه شده در زمان تولید الگوی اشتال قیمت و کاربرد محصول با یکدیگر تفاوت دارند.

استاندارد های ناودانی

بهتر است بدانید وزن ناودانی اروپایی از انواع دیگر این ناودانی ها سنگین تر می باشد و از ضخامت بیشتری نیز برخوردار است. ناودانی به صورت جفتی در ساخت خرپا، ستون ها و همچنین به صورت تاکتیکی در ساخت تیرها و بادبند ها استفاده خواهد شد.

استاندارد UPE نوع c این محصول می باشد که دارای بال های موازی است. در صورتی که استاندارد UNP , نوعU شکل و ظاهر آن به صورت بال های مخروطی شکل می باشد. از استاندارد UNP طبق استاندارد اروپایی از سایز ۳۰ تا 400 میلی متر تولید و روانه بازار می شود.

ناودانی ها معمولا در سه استاندارد در جهان تولید و عرضه می‌شود. این استانداردها عبارتند از:

  • استاندارد اروپایی DIN-1026 یا UPN و UNP
  • استاندارد مقاوم به خوردگی DIN EN ISO 12944-3
  • استاندارد فرانسه NF A 45-255

کاربرد ناودانی

در ادامه مبحث انواع استانداردهای ناودانی و کاربردهای آن در صنایع مختلف باید ذکر کنیم که ناودانی ها از جمله پروفیل هایی می باشند که در صنایع مختلف از جمله ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از ناودانی ها برای استفاده های مختلفی می توان بهره مند شد.

 برخی از کاربردهای آن استفاده در ماشین آلات، چهارچوب های فلزی، ترمیم بناهای معماری، ساختمان، تجهیزات ساخت و ساز و تشکیلات دریایی می باشد. بهتر است بدانید این نوع پروفیل های باز کاربرد فراوانی در ساخت پایه و قاب های سازه ها دارند.

 

استاندارد های ناودانی

 

ناودانی آلومینیوم یا مقاوم در برابر خوردگی

این استاندارد ناودانی در واقع مطابق با استانداردهای آمریکایی به تولید خواهد رسید که دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و حرارت می باشد. همچنین بهتر است بدانید این ناودانی از وزن سبک و جوش پذیری بالایی برخوردار است.

ناودانی الومینیومی به خاطر مقاومت بسیار بالایی که در برابر زنگ زدگی دارد به عنوان پرکاربرد ترین محصول در ساخت کفی تریلی و کامیون و همچنین ساختمان سازی، ساخت درب و پنجره و مصارف دکوراسیون و قالب های فلزی و … مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است بدانید این محصول در ابعاد های مختلفی از ۸*8 تا100*100 میلی متر متغیر می‌باشد. همچنین در نمای ساختمان سیمانکاری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کیفیت ناودانی ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. با سلامت افراد در ساختمان سازی در تردد هستند به آن بستگی دارد. با توجه به اینکه فروشگاه های بسیاری نسبت به فروش این محصولات اقدام کرده‌اند پیشنهاد می کنیم سعی کنید از فروشگاه معتبر و مجاز این محصولات را تهیه نمائید تا دیگر دغدغه‌ای بابت کیفیت و مرغوب بودن محصول نداشته باشید.

بهتر است بدانید ناودانی ها از جمله محصولات فولادی می باشند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. شما بازدیدکنندگان گرامی می توانید از طریق وب سایت https://ahanhyper.com/ نسبت به تهیه و خرید انواع ناودانی ها اقدام کرده و این محصولات را با کیفیت بالا تهیه و خریداری نمایید. در صورت نیاز به اطلاعات و مشاوره بیشتر می توانید از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با کارشناسان آهن هایپر در تماس باشید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

ناودانی چیست و انواع آن

راهنمای خرید ناودانی

https://ahanhyper.com//?p=19217

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *