امروز : یکشنبه 28 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

مشخصات پروفیل گالوانیزه چیست ؟ + فرآیند ساخت پروفیل گالوانیزه

پروفیل گالوانیزه از دیگر مصالح فلزی پرکاربرد و پرمصرف در صنایع و سازه های مختلف به شمار می رود. پروفیل‌های گالوانیزه نوعی از مقاطع تو خالی فلزی بوده که از ورق های فلزی تهیه و به مرحله تولید می رسند. این مدل از مقاطع فلزی به علت برخورداری از ویژگی ها و خصوصیات متمایز، در بسیاری از صنایع، سازه های ساختمانی، حمل و نقل و کارگاه ها، در مقیاس وسیعی مورد استفاده واقع می شوند.

علاوه بر این، پروفیل های گالوانیزه، از محصولات بادوام و مقرون به صرفه برای استفاده در فضاهای باز محسوب می شوند. مقاومت و دوام بسیار بالا در برابر فرآیندهای شیمیایی مانند خوردگی و پوسیدگی، از نقاط قوت پروفیل یا قوطی گالوانیزه تلقی می گردد.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که عوامل محیطی و خارجی موجب واکنش نشان دادن متریال فولادی با عناصر موجود در آنها می شود. این فرآیند به تدریج منجر به پوسیدگی و خوردگی مقاطع فلزی می گردد. بر همین اساس، با استفاده از محصولات گالوانیزه، می توان این روند را کنترل کرده یا به میزان قابل توجهی کاهش داد.

مشخصات پروفیل گالوانیزه چیست

مهم ترین ویژگی های پروفیل گالوانیزه چیست؟

مقاومت خاص و بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی، از مهم ترین شاخصه های پروفیل گالوانیزه به شمار می آید. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که فرآیند تولید و ساخت پروفیل های گالوانیزه با روش نورد گرم و سرد صورت می گیرد. در این فرآیند پوشش روی اندودی سطح و ساختار محصول را پوشش می دهد.

این امر دوام و استحکام پروفیل را در برابر عوامل خارجی و فرآیندهای شیمیایی، ارتقا می بخشد. به عبارت دیگر، برای مصون نگه داشتن فلزات و مقاطع فولادی از آسیب خوردگی و زنگ زدگی، پوششی از روی بر سطح این محصولات اضافه می کنند.

لازم به ذکر است که روی اندود کردن یا گالوانیزاسیون، یک پروسه کاملا تخصصی بوده که بر روی محصولات و مقاطع فلزی صورت می گیرد. این فرآیند موجب افزایش مقاومت این محصولات در برابر عوامل خارجی و محیطی می شود. بنابراین، قوطی های گالوانیزه نوعی از پروفیل های ضد زنگ و ضد خوردگی محسوب می شوند.

مضاف بر این، پروفیل های گالوانیزه در عرض های مختلف 1000 و 1250 طراحی و تولید می شوند. همچنین، این محصولات بسته به نوع و مدل پروفیل، در ضخامت های 0.18 تا 6 موجود می باشند. ضمنا، در محیط های دارای شرایط جوی و دمایی نامساعد، پروفیل های گالوانیزه، حدود 20 الی 30 سال براحتی عمر می کنند.

بنابراین، قابلیت اجرا و پیاده سازی قوطی های گالوانیزه در شرایط جغرافیایی و اقلیم های آب و هوایی مختلف وجود دارد. این محصولات به صورت مستطیلی و مربعی در سطح بازار ارائه می شوند. پروفیل های مربعی در قطرهای 1 الی 4 میلیمتر و مدل های مستطیلی در قطر 1 الی 3 میلیمتر به مرحله تولید می رسند.

فرآیند ساخت پروفیل گالوانیزه

1- روش نورد گرم

روش گالوانیزه حرارتی یا گرم، از روش های رایج و متداول برای تولید و ساخت پروفیل گالوانیزه به شمار می‌رود. در این روش فلزات در یک وان مذاب قرار می گیرند. سپس یک پوشش روی مس یا آهن ایجاد شده و پس از قرار گرفتن بر روی مخزن چرخان، با افزایش دما با قطعات آهن و روی ترکیب می شوند. پس از خارج شدن پروفیل از مواد مذاب، واکنش قطعات روی با کربن و اکسیژن موجب ایجاد لایه ای مقاوم و بادوام در برابر زنگ زدگی می‌شود.

2- روش نورد سرد

آب کاری کردن یا روش گالوانیزه سرد، از شیوه های مقرون به صرفه و کاربردی برای تولید قوطی های گالوانیزه تلقی می گردد. از این روش که با نام الکتروگالوانیزاسیون نیز نام برده می شود، با متصل شدن یک لایه فلز به سطح فولاد، از خوردگی آن جلوگیری می گردد.

اجرایی شدن فرآیند الکتروگالوانیزاسیون، از طریق محلول نمکی روی یا جریان الکتریکی، صورت می گیرد. در روش نورد سرد، ظاهر پروفیل های گالوانیزه براق و درخشان می شود. این در حالی است که ظاهر بصری پروفیل ها در روش گرم، تیره و مات است.

مشخصات پروفیل گالوانیزه چیست

موارد کاربرد و استفاده

عمده ترین موارد کاربرد پروفیل گالوانیزه برای ساخت و تولید درب و پنجره های پی وی سی صورت می گیرد. همچنین، ساخت لوله های فلزی، تولید چارچوب و ساختار انواع پنجره، ساخت و تولید سینی کابل، سقف شیروانی، لوله های بخاری و تولید و ساخت کانال های کولر را می توان از دیگر موارد کاربرد و استفاده از پروفیل های گالوانیزه قلمداد نمود.

علاوه بر این، استفاده در خطوط ارتباطات، خطوط مخصوص انتقال انرژی، فرودگاه ها، بزرگراه ها، گلخانه ها و سیستم های مربوط به آب آشامیدنی، سایر موارد کاربرد این محصول را شامل می شوند.

در ضمن، قیمت قوطی های گالوانیزه تحت تاثیر پارامترها و عوامل مختلفی تعیین و مشخص می گردد.

نوع کاربرد و نحوه استفاده، ضخامت، ابعاد و اندازه، استانداردهای به کار رفته و سازنده و تولید کننده، از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار بر بازه قیمت پروفیل گالوانیزه به حساب می آیند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

021-72025

مقالات مرتبط:

پروفیل سبک و سنگین چه تفاوت هایی دارند؟

کاربرد پروفیل استیل در ساختمان + معرفی انواع پروفیل ها

کاربرد پروفیل چیست ؟

https://ahanhyper.com//?p=5907

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *