امروز : یکشنبه 21 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

همه چیز در مورد سقف کوبیاکس

شاید بتوان گفت مهم ترین بخش هر ساختمانی، سقف آن به حساب می آید. اهمیت اجرای درست سقف و مصالح به کار رفته در آن با افزایش تعداد طبقات، رابطه مستقیمی دارد.

علت این افزایش اهمیت نیز این است که نقش سقف در خانه های تک طبقه و یا ویلایی، صرفاً پوششی جهت حفاظت از داخل خانه در برابر ورود عوامل خارجی نظیر آلودگی ها و خروج انرژی می باشد. حال آن که در ساختمان های چند طبقه علاوه بر این موارد، پایه ای برای طبقه بعدی محسوب می گردد.

در طول زمان سعی شده تا در حد امکان، سقف ها با ضخامت کم و وزن پایین ساخته شوند. بدین منظور، متریال ها و مصالح مختلفی معرفی و ارائه شده اند که امروزه از رایج ترین آن ها می توان به سقف کوبیاکس اشاره نمود.

ساختار سقف های کوبیاکس به کل با سقف های سنتی متفاوت بوده و مزایای آن هر کسی را شگفت زده خواهد نمود. این سقف ها، انقلابی در صنعت ساختمان سازی مدرن به حساب می آیند، چرا که استانداردهای ساخت و ساز را افزایش داده اند و ایمنی بسیار مناسبی را در صورت رخ دادن حوادثی نظیر زلزله، به ساکنین ارائه خواهند داد.

 

سقف کوبیاکس چیست

 

سقف کوبیاکس چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است؟

به عبارتی ساده، سقف های کوبیاکس از دو ردیف میلگرد فولادی در بالا و پایین و یک ردیف از گوی های توخالی از جنس پلی اتیلن و اتیلن بازیافتی تشکیل شده اند.

نکته جالب درباره این سقف ها این است که نیازی به مصالح اضافی ندارند و این ویژگی به همراه گوی های توخالی از وزن این سقف ها به شدت کاهیده و آن ها را برای پروژه های ساخت و ساز با امنیت بالا بسیار مناسب ساخته است.

به علاوه هزینه آن ها بسیار مقرون به صرفه بوده و این عاملی برای تشویق بیشتر سازندگان به استفاده از این سقف ها می باشد. اما این سقف نیز به مانند دیگر سقف ها از اجزای اصلی زیر تشکیل می شود:

  • آرماتورهای فولادی
  • بتن
  • شبکه مش فوقانی و تحتانی
  • ماژول های قفسه ای تشکیل شده از گوی های پلی اتیلنی (کیج توخالی) و خرپای فولادی

ضخامت سقف کوبیاکس

از خصوصیات فوق العاده این سقف ها، برخورداری از ضخامت پایین تر نسبت به دیگر سقف های سنتی می باشد. اما به طور کلی ضخامت سقف کوبیاکس به عواملی همچون فاصله دهانه، تعداد طبقات، میزان مصالح مصرفی و وزن کلی سازه ما بستگی خواهد داشت. برای نمونه، ضخامت سقفی با دهانه 11 متر، ضخامت 35 سانتی متر در نظر گرفته می شود.

 

ضخامت سقف کوبیاکس

 

مزایای سقف کوبیاکس را بدانید

هر چه از مزایای این سقف ها گفته شود، کم است! یکی از برترین مزایای آن ها، قابلیت نصب آسان و سریع حتی به صورت نیمه پیش ساخته با 22 درصد انرژی اولیه کمتر می باشد. جالب است بدانید هر کارگری حتی با کمترین تخصص می تواند به راحتی این سقف را اجرا نماید.

گوی های سقف کوبیاکس نیز، مزایایی همچون صرفه جویی در مصرف آهن و فولاد، کاهش مصرف مواد مضر تا 20 درصد، قابلیت بازیافت کامل، مناسب بودن برای سازه های ساخته شده بر روی خاک ضعیف به لطف وزن سبک آن ها، بهبود فوندانسیون با کاهش بار اضافی و… را برای سازنده به همراه آورده اند.

آمار و ارقام نیز در صورت به کارگیری سقف های نیمه پیش ساخته پلی اتیلنی، بسیار جالب خواهند بود. به طوری که برای کنسول های به طول 7 متر نیز مناسب واقع می شوند. همچنین تعداد ستون های مورد نیاز را تا 45 درصد کاهش خواهند داد که خود عاملی است در کاهش هزینه ها و سریع تر پیش بردن عملیات ساخت و ساز ساختمانی.

اجرای سقف کوبیاکس و نکات آن

مهم ترین نکته ای که در هنگام اجرای این سقف ها بایستی مد نظر داشت، این است که تنها استفاده از گوی های کروی طبق آیین نامه های ساخت و ساز مجاز اعلام شده است. همچنین بهتر است برای پر کردن فضای خالی بین گوی ها از مخلوط سیمان استفاده نمود.

جالب است بدانید مجموع بار مرده شامل کف سازی ها، دیوارک ها و نازک کاری که بر روی این سقف ها اعمال می گردد، تنها 260 کیلوگرم بر متر مکعب است، لذا در صورت استفاده برای پارکینگ های طبقاتی، فقط ورود خودروهای با حداکثر وزن 2.5 تن و بار 1 تن مجاز خواهد بود.

 

مزایای سقف کوبیاکس

 

مراحل اجرای سقف کوبیاکس را می توان به صورت زیر عنوان نمود:

  • اجرای شبکه مش تحتانی پس از قالب بندی
  • قرار دادن کیج ماژول ها
  • قرار دادن کیج ها در سقف کوبیاکس
  • نصب شبکه مش فوقانی
  • بتن ریزی سقف کوبیاکس

آیا سقف کوبیاکس معایبی هم دارد؟

در کنار تمام مزایایی که از سقف های کوبیاکس تعریف نمودیم، معایبی همچنان به چشم می خورند. درست است که این سقف ها از قیمت مقرون به صرفه ای برخوردار هستند، اما به این شرط که در پروژه های بزرگ مورد استفاده قرار گیرند، لذا برای پروژه های کوچک ممکن است گران تمام شوند.

همچنین امنیت این سقف ها در برابر حوادثی همچون زلزله هنوز به صورت آیین نامه ای در استانداردهای جهانی ثبت نگردیده است، چرا که در کشورهایی زلزله خیز همچون ژاپن به ندرت استفاده می شوند.

قیمت سقف کوبیاکس به چه صورت است؟

عواملی که در تعیین هزینه های مربوط به تهیه و نصب این سقف دخیل اند، را می توان به صورت ذیل عنوان نمود:

  • نوع و میزان مصالح مورد نیاز برای اجرای آن
  • نوع ساختمان و پروژه ساختمانی
  • ابزار آلات در دسترس و نیروی کار

تهیه میلگردهای فولادی سقف از آهن هایپر

همانطور که در ابتدای مطلب توضیح دادیم، سقف های کوبیاکس از دو ردیف میلگرد فولادی در پایین و بالای سقف و گوی های توخالی پلی اتیلنی در میان آن ها تشکیل شده اند. آرماتورهای فولادی موجود در این سقف ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و بایستی بالاترین سطح کیفیت ممکن را دارا باشند.

به منظور تهیه میلگردهایی با حداکثر مقاومت و کارایی می توانید به فروشگاه آهن هایپر به عنوان مرجع آهن آلات و مصالح فولادی ساختمانی و صنعتی اعتماد کنید. سال هاست که با تأمین تجهیزات آهنی بزرگ ترین پروژه های ساخت و ساز کشوری بدون هیچ واسطه ای، توانسته ایم رضایت طیف گسترده ای از مشتریانمان را به همراه داشته باشیم.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

مقایسه سقف یوبوت و کوبیاکس

https://ahanhyper.com//?p=17588

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *