امروز : پنج‌شنبه 03 اکتبر 2024

[smartslider3 slider="2"]

4 روش مقاوم سازی اتصالات بتنی و افزایش ایمنی سازه ها

مقاوم سازی یک سازه از اهمیت بالایی برخوردار است که این کار به روش های مختلفی انجام می شود. از جمله سازه هایی که نیاز به مقاوم سازی دارد؛ اتصالات بتنی است که انواع مختلفی دارد. در این مبحث قصد داریم به بررسی سازه ای امن با انتخاب بهترین روش های مقاوم سازی اتصالات بتنی بپردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه همراه ما باشید.

یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد بتن است که با توجه به ویژگی هایی که دارد؛ در قسمت های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. بتن قابلیت خم شدگی نداشته ولی اگر سخت شود؛ ممکن است دچار جمع شدگی شود. همچنین در طول زمان و طی تغییر دما بتن دچار انبساط و انقباض می شود. به دلیل خاصیت جمع شدگی بتن و برای این هر قسمت سازه بدون ترک و شکستگی بتواند حرکت کند؛ نیاز به اتصالات دارد.

اتصالات وظیفه دارد؛ بین دو بخش سازه پیوند برقرار کرده و مقاومت آن را افزایش دهند. مقاوم سازی اتصالات بتنی بسیار مهم است؛ چون از اتفاقات ناگوار پیشگیری کرده و در برابر خطراتی چدن زلزله، آتش سوزی و انفجار از سازه محافظت می کند. در صورت عدم مقاوم سازی امکان ریزش ساختمان و وقوع خطرات جبران ناپذیر وجود دارد.

مقاوم سازی اتصالات بتنی

انواع اتصالات بتنی در سازه های بتنی

اتصال صلب یا گیردار: این اتصال توانایی تحمل بارهای جانبی مثل باد و زلزله و تحمل نیروی برشی را به صورت قائم دارد.‌ لنگر گیردار این روش بیش از ۹۰ درصد بوده و با کمک ورق های تحتانی و فوقانی سرجای خود می ماند.

اتصال مفصلی: در این اتصال آرماتورها به صورت ضربدری چیده شده و عمق موثر تیر را به صفر رسانده و از وارد شدن نیرو به تکیه گاه جلوگیری می کند.

اتصال نیمه گیردار: سختی این نوع اتصال بین صفر تا بی نهایت بوده و قابلیت انتقال لنگر را دارد. در این روش می توان در زیر تیر و ورق از یک نبشی نشیمن استفاده کرد و نیرو را انتقال داد.

 

روش های مقاوم سازی اتصالات بتنی

برای مقاوم سازی اتصالات بتنی روش های متفاوتی وجود دارد که انتخاب آن بسته به نوع سازه دارد. در زیر هر کدام از این روش ها را مورد بررسی قرار داده ایم:

 مقاوم سازی با ژاکت بتنی

در این روش مقاوم سازی قسمتی از اتصالات را با پوشش بتنی محصور می کنند که باعث تقویت اتصالات می شود. زمانی که تیر و ستون مستعد ترک خوردگی باشند؛ از این روش استفاده می شود. لازم به ذکر است که خاموت ها باید با فاصله مناسب به کار گرفته شوند و این کار اهمیت زیادی دارد.

مقاوم سازی با ژاکت فولادی

در این روش قسمتی از سازه را با پوشش خارجی محصور می کنند که این کار با پیچ و مهره و چسب های مخصوص انجام می شود. همچنین ممکن است گاهی از جوشکاری برای این کار استفاده کرد که باعث مقاومت بیشتر اتصالا می گردد.

مقاوم سازی با ورق های کامپوزیت

از دیگر روش های مقاوم سازی اتصالات بتنی استفاده از ورق های کامپوزیت است. این ورق ها در برابر فشارهای زیاد از مقاومت بالایی برخوردار بوده و تحمل وزن و بار زیاد را دارند. با توجه به ویژگی های این روش اغلب برای سازه هایی مثل پل که وزن آن اهمیت زیادی دارد؛ از این روش استفاده می شود.

مقاوم سازی با  frp

این روش یکی از روش های جدید برای مقاوم سازی است که باعث بالا بردن استحکام اتصالات بتنی می شود. برای پوشش محافظ و تقویت کردم سازه ها این روش مقاوم سازی مورد استفاده قرار می گیرد. frp از الیافی چون کربن، بارازلت، آرامید، فایبرگلاس و شیشه تشکیل شده است. این الیاف دو جزء اصلی دارد که شامل رزین و الیاف است که به هم متصل بوده و چسبندگی خیلی خوبی دارند. در سازه هایی چون دال، تیر ها، ستون ها، دیوارها و … از این روش استفاده می کنند.

با این کار می توان مقاومت سازه را بهبود داده و بالا برد. سرعت اجرای این روش بالا بوده و فضای اضافی برای مقاوم سازی نیاز ندارد. همچنین میزان خوردگی آن صفر بوده و به تجهیزات کارگاهی نیاز ندارد.

روش های مقاوم سازی اتصالات بتنی

انواع آسیب های وارده به سازه بتنی به دلیل ضعف اتصالات بتنی

در صورتی که اتصالات بتنی ضعیف بوده و مقاوم سازی نشود؛ ممکن است خرابی های زیر در آن رخ دهد:

گسیختگی برشی اتصال: وقتی در ناحیه اتصال تیر و ستون تنگ های کافی وجود نداشته باشد؛ باعث گسیختگی برشی می شود.

کمانش میلگردهای طولی ستون در ناحیه اتصال: از دیگر مشکلاتی که به دلیل عدم مقاوم سازی اتصالات بتنی رخ می دهد؛ کمانش میلگردهای طولی ستون است. این اتفاق به دلیل عدم استفاده از تنگ های مناسب در اتصال رخ می دهد.

کمانش میلگردهای طولی تیر در ناحیه اتصال: وقتی میلگردهای طولی تیر با میلگردهای طولی ستون به طور مناسب دورگیری نشوند؛ باعث کمانش تیرهای طولی می شود.

وجود درز سرد در محل اتصال: وقتی در محل اتصال درز انقطاع ایجاد شود؛ سبب خرابی سازه می شود.

برون‌ محوری امتداد تیر نسبت به امتداد ستون: این اتفاق باعث شکست در ناحیه اتصال تیر به ستون شده که باعث خرابی در اثر زلزله می شود.

کمبود میلگردهای مثبت و منفی: وقتی میلگردهای طولی در اتصالات کم باشند؛ اتصال را به طور کامل خراب کرده که در نتیجه آن سازه تخریب می شود.

آسیب های وارده به سازه بتنی

آشنایی با مجموعه تخصصی آهن هایپر

میلگرد، نبشی، تیرآهن، پروفیل، ورق استیل و … از جمله محصولات فولادی پرکاربرد می باشد که در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. این محصولات در ابعاد و اندازه های مختلفی موجود می باشد؛ که هریک در کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. شما خریداران عزیز از تمامی شهرستان ها می توانید این محصولات را به صورت اینترنتی از طریق وبسایت https://ahanhyper.com/ سفارش دهید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

انواع اتصالات بتنی در سازه های بتنی را نام ببرید؟

اتصال صلب یا گیردار، اتصال مفصلی، اتصال نیمه گیردار

روش های مقاوم سازی اتصالات بتنی کدامند؟

مقاوم سازی با ژاکت بتنی، ژاکت فولادی، ورق های کامپوزیت، frp

آسیب کمانش میلگردهای طولی ستون در ناحیه اتصال به چه دلیلی رخ می دهد؟

آسیب کمانش میلگرد

این اتفاق به دلیل عدم استفاده از تنگ های مناسب در اتصال رخ می دهد.

https://ahanhyper.com//?p=71767

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *