امروز : یکشنبه 28 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

پرچ کاری چیست؟ مزایا و محدودیت های آن

پرچ کاری چیست؟ مزایا و محدودیت های آن

برای اتصال لوله ها، ورق ها و … از روش های مختلفی استفاده شود که بستگی به عوامل مختلفی دارد. از بین این روش ها می توان به فرآیند پرچ کاری اشاره کرد که بسیار محکم می باشد. در این مبحث می خواهیم پرچ کاری مزایا و محدودیت های آن را مورد بررسی قرار دهیم‌. برای آشنایی بیشتر با این فرآیند و کسب اطلاعات تکمیلی درباره آن همراه ما باشید.

 

پرچ کاری چیست؟ مزایا و محدودیت های آن

 

آشنایی با پرچ و پرچ کاری

برای اتصال چند ورق به هم از پرچ که یک اتصال دهنده مکانیکی است؛ استفاده می شود. جنس این قطعه از آلومینیوم، فولاد کم کربن و مس بوده و با توجه به محیط مورد و وزن آن ساخته می شود.

پرچ یک شافت استوانه ای سر دار تشکیل شده و برای بست های غیرقابل جداسازی مناسب است. پرچ های کوچک برای اتصال صفحات چوبی، کاغذی و ورق های نازک فلزی استفاده شده ولی پرچ های بزرگ برای اتصال قطعات فلزی به کار برده می شود.‌ این قطعه تحمل بارهای کششی موازی و عمودی بر محور را دارد و برای تمامی ورق ها می توان از آن استفاده کرد. در نهایت می توان‌ گفت پرچ کاری فرآیندی رایج است که برای متصل کردن قطعات استفاده می شود.

مزایای پرچ کاری

بهتر است بدانید پرچ کاری نسبت به دیگر روش های اتصال مزایای زیادی دارد که در زیر به آن می پردازیم:

این روش نسبت به جوشکاری مقرون به صرفه بوده و برای اتصال تمامی فلزات آهنی و غیرآهنی و فلزی و غیرفلزی مورد استفاده می باشد. با این روش اتصال می توان قطعات غیر هم جنس را به یکدیگر وصل کرد. در این اتصال قطعات را در هر صورتی که قرار دارند چه عمودی، سربار و … می توان به هم متصل کرد. این روش با محیط زیست سازگار بوده و دود یا گاز در زمان انجام آن ایجاد نمی شود.

پرچ در این روش خستگی بالایی داشته و دارای مقاومت برشی می باشد. یکی دیگر از مزایای این فرآیند سبک بودن و مقاومت بالای آن در برابر خوردگی است. در این روش گرما، سرما و ذوب فلز وجود نداشته و اثرات حرارتی بر روی اتصالات پرچ شده کم بوده و آسیبی به پوشش های مواد نمی رسد. به راحتی پس از انجام این عملیات می توان کیفیت آن را بررسی کرده و از آن مطمئن شد. در صورتی که بخواهید اتصالات پرچ شده را از هم جدا کنید؛ نسبت به دیگر روش ها آسیب کمتری به آن وارد می شود.

کاربردهای پرچ کاری

از کاربردهای پرچ کاری می توان موارد زیر را اشاره کرد:

استفاده از پرچ کاری برای اتصال ورق های فلزی نورد شده و اتصالات آلومینیومی در هواپیما است‌. همچنین در ساخت بدنه اتوبوس و واگن برقی نیز از این فرآیند استفاده می شود. از جمله کاربردهای دیگر این فرآیند می توان به استفاده برای فلزاتی که جوش پذیری ضعیفی دارند اشاره کرد.‌

از این عملیات برای مواد ناهمگن چون فولاد و آسترهای اصطکاک آزبست نیز استفاده می شود. استفاده برای اتصالات جوش داده شده دارای قابلیت ارتعاش ضعیف از کاربردهای دیگر پرچ کاری به شمار می رود. همچنین این فرآیند برای ساخت دیگ بخار، جرثقیل، مخازن تحت فشار و پل فلزی به کار برده می شود.

 

پرچ کاری چیست؟ مزایا و محدودیت های آن

 

محدودیت های پرچ کاری

بهتر است بدانید پرچ کاری علاوه بر مزایایی که دارد؛ ممکن است بسته به شرایط موجود محدودیت هایی را ایجاد کند. در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

زمان انجام پرچ کاری طولانی است؛ چون در آن باید سوراخ ها را مشخص کرد که این خود زمانبر است. امکان دارد سوراخ ها سطح مقطع صفحه را ضعیف کرده و به آن آسیب بزنند.

وزن این اتصالات به دلیل پرچ و صفحات تسمه ای بالا است. یکی دیگر از محدودیت های این روش تاثر در ظاهر ورق است که به دلیل برآمدگی پرچ ایجاد می شود. در حالت کلی این اتصال محکم نبوده مگر اینکه از پرچ داغ استفاده شود. این فرآیند صدای زیادی ایجاد کرده و افراد را اذیت می کند.

نحوه انجام پرچ کاری

برای عملیات پرچ کاری اول باید در قسمت های مورد نظر سوراخ هایی را ایجاد کرد که این کار با روش های تحت فشار انجام می شود. در قطعات کوچک پرچ را می توان به صورت دستی انجام داد و برای کاربردهای دیگر و صنعتی با استفاده از ماشین هایی چون چکش پنومانیک می توان این کار را انجام داد.

بعد از پرچ را در محل مورد نظر قرار داده و با شکستن و کوبیدن آن ساقه تغییر شکل داده و پرچ پهن تر می شود. اغلب ساقه به اندازه یک و نیم برابر قطر اصلی منبسط می شود.

فاصله سوراخ های پرچ

در پرچ کاری برای سوراخ کردن صفحات از نوار فلزی باریک استفاده می شود که دارای سوراخ هایی یکسان است. وقتی این نوار بر روی ورق ها گذاشته شود؛ می توان به راحتی سوراخ های مورد نظر را علامت زد. حداقل فاصله بین پرچ ها سه برابر قطر پرچ بوده و حداکثر این فاصله نباید سبب کمانش ورق بین آن ها گردد.

 

پرچ کاری چیست؟ مزایا و محدودیت های آن

 

آشنایی با فروشگاه تخصصی آهن هایپر

مجموعه تخصصی آهن هایپر ارائه دهنده انواع مقاطع فولادی در سایز ها و اندازه های مختلف می باشد. این مقاطع در ساخت و ساز حرف اول را می زنند. البته در نظر داشته باشید ک باید این مقاطع را با کیفیت و درجه مرغوبیت بالایی تهیه کنید.

در نظر داشته باشید که شما عزیزان برای اینکه بخواهید مقاطع فولادی را تهیه کنید؛ باید ابتدا جهت استعلام قیمت اقدام نمایید. شما بازدیدکنندگان عزیز برای اطلاع از قیمت میلگرد، قیمت آهن آلات، قیمت تیرآهن، قیمت ورق سیاه، قیمت ورق گالوانیزه و همچنین قیمت ورق فولادی و … به وبسایت https://ahanhyper.com/  مراجعه نمایید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

پرچ کاری چیست؟

فرآیندی است که برای متصل کردن قطعات استفاده می شود.

محدودیت های پرچ کاری را ذکر کنید؟

زمان طولانی فرآیند، وزن بالای اتصالات، تاثیر در ظاهر ورق، محکم نبودن اتصال، ایجاد صدای زیاد

فاصله سوراخ های پرچ باید چقدر باشد؟

حداقل این فاصله باید سه برابر قطر پرچ بوده و حداکثر آن نباید باعث کمانش ورق بین آن ها شود.

https://ahanhyper.com//?p=71074

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *