امروز : جمعه 03 می 2024

[smartslider3 slider="2"]

میراگر چیست

در یک ساختمان از وسیله ها و ابزارهای زیادی استفاده می شود که هر کدام وظیفه ای را برعهده دارند. یکی از این ابزار میراگر است که بسیار پر طرفدار بوده و کاربردهای زیادی دارد. در این مبحث قصد داریم به بررسی میراگر بپردازیم. برای آسنایی بیشتر با این وسیله پیشنهاد می شود تا انتها همراه ما باشید.

معرفی میراگر

میراگر ابزار یا وسیله ای است که در مناطق زلزله خیز در سازه ها نصب می شود تا در زمان زلزله ارتعاشات ناشی از آن را کاهش دهد. با این وسیله می توان خسارات جانی و مالی را کاهش داده و از سازه در برابر آسیب محافظت کرد. برای سازه های بلند، پل ها و برج ها استفاده از این وسیله پیشنهاد می شود. این وسیله وظیفه دارد نیروهای جانبی وارد شده به سازه را کاهش داده و از خسارات وارده به آن پیشگیری کند.

میراگر

انواع میراگر

میراگر انواع مختلفی دارد که می توان نوع مناسب آن را با توجه به کاربرد انتخاب کرد. در زیر انواع این محصول را شرح می دهیم:

میراگر الاستومری

کارکرد این وسیله براساس تغییر شکل سازه بوده و به دلیل آنکه بعد از زلزله و وارد شدن نیروهای جانبی به حالت اولیه بر می گردد؛ بسیار پر طرفدار است. این وسیله در جاهایی که جداسازی ضعیف است استفاده خوبی داشته و در انواع مختلفی چون میراگر بالشتک محفظه ای، بالشتک لغزشی گهواره ای، نئوپرن، بالشتک ویژه سازه ای و بالشتک کروی موجود است.

میراگر اصطکاکی

این ابزار یک اتصال ساده با پیچ است که دارای سوراخ های بلند و لوبیا شکل است. این وسیله بین سطوح تماس اصطکاک ایجاد کرده و از حرکت اتصال جلوگیری می کند ولی زمانی که لغزش اتصال رخ دهد درصدی از انرژی وارده برای مقابله با نیروی اصطکاک صرف شده و انرژی گرمایی و حرارت تولید می کند. این ابزار در انواعی چون ویسکوز الاستیک، میراگر جرمی تنظیم شده و میرایی موجود است.

میراگر مایع ویسکوز

این میراگر شباهت زیادی به جذب کننده ضربه در اتومبیل دارد که شامل یک استوانه پر شده با یک مایع دارای ویسکوزیته بالا می باشد. در پی فشارهای جانبی چون زلزله پی ستون حرکت کرده و از یک طرف به مایع فشار وارد کرده و از طرف دیگر مایع کم‌ کم خارج می شود.‌ نیرویی که این وسیله ایجاد می کند با سرعت نسبی و جا به جایی دو طرف آن متناسب است.

در سازه های بلند و پل ها که ارتعاشاتی مثل زلزله و باد رخ می دهد؛ از این میراگر استفاده می شود. این میراگر شامل محفظه داخلی، میله پیستون، سیلندر روغن، و قسمت های اصلی ستون است که تمامی تجهیزات برای نگه داشتن مایع طراحی شده اند. از تجهیزات هیدرولیکی برای مقابله با انرژی ناشی از ارتعاشات لرزه ای و ضربات بین سازه ها استفاده می شود. این وسیله تنوع زیادی داشته و می توان در طراحی آن واکنش به باد و زلزله را اجرا کرده ولی حرکات دیگر سازه را آزاد گذاشت.

میراگر آلیاژی

این نوع میراگر از آلیاژهای فلزی برگشت پذیر چون نیکل، روس، مس و تیتانیوم ساخته شده است.

میراگر صفحه فولادی

این وسیله فلزی غیر فعال و تسلیم شونده بوده و در انواع مثلثی شکل تولید شده و آن را در مهاربند سازه نصب می کنند. با این وسیله می توان نیروهای داخلی و تغییر مکان سازه را کاهش داد. همچنین این وسیله در بارگذاری چرخه ای مقاومت زیادی داشته و اطمینان زیادی در بین مصرف کنندگان به دست آورده است. اتصالات این ابزار پیچی بوده و پس از زلزله می توان سازه را به وضعیت اولیه خود درآورد. از مزایای این میراگر می توان به کاهش چشمگیر جا به جایی بام و طبقات اشاره کرد.

انواع میراگر

میراگر جرمی تنظیم شونده

این وسیله از یک جرم، فنر و میراگری از جنس ویسکوز ساخته شده و ساده ترین‌ میراگر موجود است. این دستگاه برای کاهش دامنه ارتعاشات مکانیکی در سازه نصب شده و فرکانس آن نسبت به فرکانس سازه تنظیم شده و زمان زلزله تحریک شده و نیرویی مخالف حرکت سازه بر اثر زلزله به سازه وارد می کند.

تعیین میزان نسبت جرم دمپر به جرم سازه و میزان سختی فنر از مهم ترین نکاتی است که در طراحی باید آن را مورد توجه قرار داد. از این ابزار اغلب در طبقات بالایی سازه استفاده کرده و پس از شروع زلزله به طور اتوماتیک فعالیت خود را شروع کرده و ارتعاش را از بین می برد.

میراگر هیسترزیس

از این میراگر در پل ها استفاده شده و معمولا همرده بالشتک های الاستومری و نئوپرن ها نصب می شوند. این وسیله تغییر شکل و نیروهای داخلی اعضا را کاهش داده و از آسیب به سازه جلوگیری می کند.

میراگر هیسترزیس مرکز گرا

این وسیله برای بالا بردن ظرفیت باربری عمومی و استهلاک انرژی در پل ها و ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. استهلاک و جذب انرژی در این وسیله توسط المان های فولادی که هندسه خاصی دارند انجام می شود.

میراگر نیمه فعال هیسترزیس

این وسیله یکی از روش های کنترل رفتار دینامیکی سازه است که بر اثر باد یا زلزله رخ می دهد. با این ابزار می توان نیروی ذخیره شده و تغییر مکان را بهینه سازی کرد.

 

میراگر کابلی سازگار

برای اتلاف انرژی ناشی از ارتعاشاتی چون ترافیک ماشین آلات، باد یا باران از این میراگر استفاده می شود. در پل ها از این وسیله استفاده کرده و آن را در برابر نیروهای وارده مقاوم می کنند.

میراگر کابلی سازگار

مزایای استفاده از میراگر در ساختمان

استفاده از میراگر در ساختمان مزایای زیادی داری که در زیر به برخی از آن ها اشاره کرده ایم:

این وسیله انرژی را جذب کرده و خطرات موجود در سازه را تا حد زیادی کم می کند. نصب این ابزار ساده و سریع بوده و پس از آن نیاز به نگهداری ندارد. همچنین‌ میراگر وزن کم و کوچکی داشته و قابلیت تطبیق با هر پروژه ای را دارد. از مزایای دیگر این وسیله می توان به قابلیت تنظیم دوباره بعد از زلزله اشاره کرد.

مزایای استفاده از میراگر در ساختمان

خرید میراگر

میراگر از جمله تجهیزات مهم برای استحکام سازه ها می باشد. مخاطبین گرامی جهت خرید میراگر می توانید از طریق وبسایت https://ahanhyper.com اقدام کنید. برخی دیگر از محصولاتی که توسط این مجموعه عرضه می شود؛ می توان به ورق استیل، ورق فولادی، ورق گالوانیزه و …. اشاره کرد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

میراگر چیست؟

وسیله یا ابزاری است که در مناطق زلزله خیز در سازه نصب می شود تا ارتعاشات ناشی از زلزله را کاهش دهد.

میراگر اصطکاکی چیست؟

این وسیله یک اتصال ساده با پیچ بوده و دارای سورلخ های بلند و لوبیا شکل است.

مزایای استفاده از میراگر در ساختمان را ذکر کنید؟

مزیت به کارگیری میراگر

کاهش خطرات وارده به سازه، نصب ساده و سریع، عدم نیاز به نگهداری پس از نصب، قابلیت تطبیق با هر پروژه، قابلیت تنظیم دوباره پس از زلزله

https://ahanhyper.com//?p=72577

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *