امروز : سه‌شنبه 21 می 2024

[smartslider3 slider="2"]

اورلب میلگرد چیست و به چه روش هایی انجام می شود؟

اورلب میلگرد چیست

اورلب میلگرد نوعی وصله است. در این مبحث قصد داریم به بررسی اورلب میلگرد چیست و به چه روش هایی انجام می شود؟ بپردازیم. از شما مخاطبین گرامی دعوت می شود برای آشنایی بیشتر با این مبحث تا انتها با ما همراه باشید.

بهتر است بدانید راه های مختلفی و اتصال میلگردها وجود دارد که یکی از این راه ها اورلب میلگرد می باشد. قرار دادن دو قطعه میلگرد بر روی هم که معمولا توسط سیم به هم وصل می شوند. شایان ذکر است که به اورلب میلگرد، اورلب وصله پوششی نیز می گویند که به دو صورت تماسی و غیر تماسی انجام شده و از پر کاربردترین وصله های میلگرد است‌. طول اورلب میلگرد به مقاومت بتن، اندازه و سایز میلگرد و فاصله میلگردها بستگی دارد.

انواع اتصال اورلب میلگرد

بهتر است بدانید میلگردها برای تقویت بتن از طریق آرماتوربندی استفاده می شوند. گاهی نیاز است که میلگردها به هم وصل شده تا طولانی تر شوند و به صورت مستحکم در طول سازه کنار هم‌ قرار گیرند. با کمک اورلب میلگرد می توان این کار را انجام داد. برای انجام این کار ۴ روش استفاده می شود که با توجه به سازه، نوع میلگرد و بودجه در دسترس می توان از یکی از این روش ها استفاده کرد. در زیر به بررسی این ۴ روش می پردازیم:

 

انواع اتصال اورلب میلگرد

 

اتصال با سیم

آسان ترین روش اورلب میلگرد که روشی منعطف و ساده می باشد استفاده از سیم است. بعد از ریختن بتن می توان نسبت به جدا سازی آن ها و تغییر نوع اتصال اقدام کرد. عواملی چون نمره میلگرد، مقاومت بتن، قطر و طول لبه بین دو میلگرد در این روش مهم و اثرگذار هستند. در این روش میلگردها را کنار هم قرار داده و به وسیله سیم آن ها را کنار هم محکم می کنند.‌ نکته مهم و قابل توجه در این روش طول همپوشانی میلگردها است که باید حتما به آن توجه کرد.

اتصال از طریق جوشکاری

اتصال از طریق جوشکاری از قدیمی ترین روش های اورلب میلگرد است. لازم به ذکر است که استفاده از این روش به شرایط ممکن بستگی دارد. در برخی مواقع احتمال دارد شبکه میلگردها در فرآیند ساخت جا به جا شود که در این مواقع بهترین روش برای اورلب میلگرد روش جوشکاری است. در خیلی از موارد سیم نمی تواند بار قطعات را تحمل کند به همین دلیل از جوش زدن استفاده می شود.

نوع محصولی باید طوری انتخاب شود که بتوان جوشکاری را به خوبی روی آن انجام داد. نوع سیمی که در جوش استفاده می شود اهمیت زیادی دارد پس در انتخاب آن دقت کنید. همچنین زمان خنک شدن تدریجی قطعات نیز از موارد قابل توجه است. در این روش اتصال میلگردها در طول مشخصی بر روی هم سوار شده و طول همپوشانی آن ها به صورت یکنواخت جوش پیوسته می خورد.

جوشکاری انتهای میلگرد

در این جوشکاری میلگرد جوش پذیری میلگرد عامل بسیار مهمی است و باید این محصولات مورد بررسی و آزمون هایی قرار بگیرند و بعد از تایید شدن در پروژه ها استفاده شوند. برای اینکه یک سازه مطمئن داشته باشید؛ باید اتصال مناسب و انتقال بار به بهترین شکل از یک میلگرد به میلگرد دیگر انجام شود. در این روش اورلب میلگرد از ابزار خاصی استفاده می شود که با استفاده از آن ها انتهای یک محصول به کاتد تبدیل شده و انتهای محصول دوم مثل یک الکترود عمل می کند.

تخلیه بار الکتریکی باعث ذوب شدن آن ها شده و بدین صورت دو محصول به هم اتصال می یابند. این روش از روش های مطمئن برای متصل کردن میلگردها می باشد. در این روش میلگردهای طویل به صورت سفارشی جوشکاری می شوند و پس از آن به محل سازه انتقال می یابند.

 

جوشکاری انتهای میلگرد

 

اتصال مکانیکی

از دیگر روش های اورلب میلگرد اتصال مکانیکی است که بهینه ترین نوع اتصال است. حدود ۱۵ سال است که در ایران از این روش استفاده می شود که طبق آیین نامه های ملی و بین المللی انجام می شود. در بسیاری از پروره های بزرگ از این روش استفاده می شود‌. به این اتصال کوپلر نیز می گویند که انواع مختلفی چون استاندارد، تبدیل، انتهایی، جوشی و … دارد.

برای محصولاتی که قطر آن ها بیشتر از ۲۰ میلی متر است؛ این روش مناسب است. از این روش برای قسمت های مختلف سازه مثل تیرها، دیوارها، ستون ها و فونداسیون استفاده می شود. در این روش به وسیله ابزار انتهای دو میلگرد مورد نظر رزوه شده و به وسیله کوپلر که از داخل رزوه معکوس شده است به هم اتصال می یابند.

نحوه محاسبه اورلب میلگرد

برای محاسبه اندازه اورلب میلگرد استفاده از برخی نکات الزامی است. در زیر به این نکات اشاره کرده ایم:

  • طول پوشش لازم برای وصله پوششی هر دو میلگرد براساس طول پوشش لازم برای هر یک از میلگردها تعیین می شود.
  • در اعضای خمشی فاصله محور تا محور دو میلگرد نباید بیشتر از یک پنجم طول پوشش لازم باشد. لازم به ذکر است که این فاصله نباید از ۱۵۰ میلی متر بیشتر باشد. در سایر اعضا این فاصله نباید بزرگتر از ۵ برابر قطر میلگرد کوچکتر باشد.
  • در خاموت های U شکل طول پوشش حداقل باید ld ۳.۱ باشد. اگر مقدار هر شاخه کمتر از ۴۰ کیلو نیوتن و ارتفاع عضو از ۴۵۰ میلی متر بیشتر باشد آن موقع می توان طول پوشش را کمتر گرفت.
  • بهتر است بدانید طول گیرایی میلگرد در کشش بر حسب میلی متر می باشد. همچنین مقاومت فولاد بر حسب مگاپاسکال می باشد.

 

نحوه محاسبه اورلب میلگرد

 

طول پوشش وصله میلگردها

در زیر به طول پوشش وصله میلگردهای کششی و فشاری اشاره شده است:

طول پوشش وصله میلگرد کششی: در این موارد طول پوشش باید حداقل با ld ۳.۱ برابر باشد. در مواقعی که مقدار میلگردهایی که در ناحیه طول پوشش هستند حداقل دو برابر مقدار مورد نیاز باشل می توان این مقدار را کاهش داد. همچنین در مواقعی که حداقل نصف میلگردها در مقطه وصله شوند؛ نیز می توان طول پوشش را کمتر کرد. البته لازم به ذکر است که طول پوشش در هیچ حالتی نباید از ۳۰۰ میلی متر کمتر باشد.

طول پوشش وصله میلگرد فشاری: در مواقعی که میلگردها با قطرهای مختلف توسط وصله پوششی به هم اتصال می یابند باید طول پوشش برابر با بزرگترین طول گیرایی میلگرد با قطر بزرگ و طول پوشش میلگرد با قطر کوچک در نظر گرفته شود.‌ میلگردهایی که قطر آن از ۳۶ بزرگتر است؛ را می توان به میلگردهای کوچکتر از ۳۶ متصل کرد.

 

طول پوشش وصله میلگردها

 

آشنایی با فروشگاه تخصصی آهن هایپر

فروشگاه تخصصی آهن هایپر جهت ارائه انواع محصولات فولادی می باشد. برخی از مرغوب ترین انواع میلگردهای موجود در بازار می توان به میلگرد ظفربناب، میلگرد نیشابور، میلگرد تیکمه تاش اشاره کرد. شما عزیزان از سراسر ایران می توانید جهت خرید میلگرد و دیگر محصولات فولادی از طریق وبسایت https://ahanhyper.com/ اقدام نمائید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

https://ahanhyper.com//?p=70636

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *