امروز : سه‌شنبه 03 سپتامبر 2024

[smartslider3 slider="2"]

همه چیز درباره پروفیل سبک ( پروفیل مبلی )

پروفیل سبک یکی از مقاطع فولادی رایج و متداول در ساختمان سازی و صنایع مختلف می باشد. اکثر افرادی که در حال فعالیت ساختمان سازی می باشند با پروفیل های سبک آشنا هستند. در ادامه این مطلب قصد داریم همه چیز درباره پروفیل سبک ( پروفیل مبلی ) ذکر کنیم. جهت آشنایی با پروفیل سبک با ما همراه باشید.

پروفیل سبک یا پروفیل مبلی

پروفیل های سبک از جمله پروفیل های پرکاربرد فولادی می باشند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. سطح مقطع پروفیل سبک یا پروفیل مبلی در تمام طول محصول یکسان می باشد که این پروفیل توسط نورد سرد تولید و ساخته می شود. پروفیل سبک معمولا با ضخامت های ۰.۷ میلیمتر تا ۱.۵ میلیمتر تولید و روانه بازار می شود.

 بهتر است بدانید پروفیل های ساختمانی در ابعاد و ضخامت های متفاوت تولید و روانه بازار می شود. توجه داشته باشید پروفایل سبک معمولا در شاخه های ۶ متری تولید می شود. وزن آن نسبت به ابعاد و ضخامت ورق مورد استفاده به عنوان مواد اولیه بستگی دارد. بهتر است بدانید تمامی ویژگی هایی که در مورد ورق های روغنی صدق می کند در این پروفیل کاربرد دارد.

 

پروفیل سبک یا مبلی

 

 به طور کلی می توان گفت در صنایعی که پروفیل های با ضخامت کم نیاز باشد معمولا از پروفیل سبک پروفیل مبلی استفاده خواهد شد.

توجه داشته باشید معمولا پروفیل سبک در چهار حآلت سه گوش، چهارگوش، دایره یا ترکیبی می‌باشند. متداول ترین و رایج ترین حالت پروفیل سبک؛ پروفیل مبلی با سطح مقطع مربع یا پروفیل با سطح مقطع مستطیل می باشد.

فرآیند تولید پروفیل سبک

پروفیل های سبک معمولاً به سه روش تولید و عرضه می‌شود که در ادامه شرح می دهیم.

روش اول تولید پروفیل سبک:  بهتر است بدانید رول های ورق روغنی با برش های جلو به صورت یکسان و در ضخامت مشخص تولید و ساخته می شوند. سپس در دستگاه رول فرمینگ قرار داده شده که محصول تبدیل به لوله خواهد شد. پس از قرار گرفتن لوله بر روی یکدیگر و مماس شدن آن برای محکم شدن با یکی از روش های جوشکاری به یکدیگر جوش داده می شوند در نهایت پروفیل تولید خواهد شد.

جوشکاری که برای پروفیل مورد استفاده قرار می‌گیرد به نام جوشکاری القایی شناخته می شود. به طور کلی می توان گفت جوشکاری پروفیل های سبک توسط دستگاه های جوشکاری با الکترود دستی پوشش دار جوشکاری قوسی با گاز محافظ کاری و … انجام خواهد شد.

روش دوم تولید پروفیل سبک: در این روش معمولاً باید تسمه به صورت قوطی یا چهار گوش خم شود. سپس محصول توسط چند غلطک شکل داده و لوله را نزدیک کرده و بر روی یکدیگر قرار می دهند. سپس توسط روش القایی دو لبه را به یکدیگر جوش داده و پروفیل مبلی تولید خواهد شد.

روش سوم تولید پروفیل سبک: معمولاً پروفیل سبک در این روش به صورت دو نیمه تولید و ساخته می‌شود. دو نیمه پروفیل به صورت جداگانه تولید خواهد شد. این ورق در عملیاتی که جوشکاری می شود معمولا کاربرد کمتری دارد و امروزه کمتر تولید می شوند. همچنین این ورق از خواص مکانیکی ضعیف تر و قیمت کمتری برخوردارند.

 

فرآیند تولید پروفیل سبک

 

مزایا و ویژگی پروفیل سبک

در ادامه مبحث همه چیز درباره پروفیل سبک (پروفیل مبلی) باید ذکر کنیم که این پروفیل ها از جمله پروفیل های پرکاربرد می باشد که از مزایا و ویژگی های بسیاری برخوردار می باشد. برخی از مزایا و ویژگی پروفیل سبک عبارتند از:

  • دارای فرم پذیری گسترده
  • برخورداری از تنوع سایز متنوع
  • دارای سطح با کیفیت خوب
  • دارای قابلیت آبکاری
  • دارای قطر و ضخامت بسیار دقیق
  • دارای ابعاد متفاوت و مطلوب

کاربرد پروفیل سبک

در ادامه بحث همه چیز درباره پروفیل سبک (پروفیل مبلی) باید ذکر کنیم که این پروفیل از جمله پروفیل هایی می باشد که در صنایع مختلفی از آن استفاده می شود. برخی از صنایعی که پروفیل سبک در آن مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از:

  • استفاده در صنعت خودروسازی
  • تجهیزات و مبلمان شهری
  • جهت تولید مبلمان اداری و خانگی
  • استفاده در ساخت تجهیزات صنایع هوایی
  • استفاده جهت تولید دوچرخه
  • استفاده جهت ساختن تابلوهای تبلیغاتی

انواع پروفیل سبک

پروفیل سبک نیز مانند دیگر پروفیل ها انواع مختلفی دارد. برخی از انواع پروفیل سبک عبارتند از:

 پروفیل سبک با ورق سیاه

 توجه داشته باشید ورق سیاه از محصولاتی می باشد که توسط نورد گرم تولید می شود. همچنین از لحاظ ظاهری و ویژگی های فنی معمولاً تفاوت بسیاری با ورق های نورد سرد دارد. پروفیل مبلی با ورق سیاه معمولا در صنایع بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مهم ترین ویژگی این پروفیل برخورداری از مقاومت بسیار زیاد در برابر ضربه و همچنین سطح استحکام کششی بسیار بالای آن می باشد.

 

انواع پروفیل سبک

 

پروفیل سبک با ورق آلومینیوم

یکی از ویژگی‌های بسیار مهم قوطی مبلی با ورق آلومینیوم خاصیت انعطاف پذیری و شکل پذیری آن می باشد. بهتر است بدانید پروفیل مبلی با ورق آلومینیوم به صورت آلیاژ تولید و روانه بازار می شود. همچنین قابلیت انعطاف و شکل پذیری این ورق نسبت به ورق ‌های دیگر بسیار بیشتر می‌باشد.

پروفیل سبک با ورق گالوانیزه

 ورق گالوانیزه یکی از انواع ورق های فولادی می باشد که در برابر زنگ زدگی از مقاومت بالایی برخوردار می باشد.

بهتر است بدانید این ورق نسبت به دیگر انواع قوطی های پروفیلی موجود از مقاومت بیشتری در برابر اکسید آهن برخوردار می باشد.

قیمت پروفیل سبک

 در ادامه مبحث همه چیز درباره پروفیل سبک (پروفیل مبلی) باید ذکر کنیم که این پروفایل ها از جمله پروفیل هایی می باشند که در تمامی صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت پروفیل سبک به وزن آن بستگی دارد همچنین عوامل دیگری مثل قیمت دلار، تعرفه گمرکی، هزینه انرژی برای کارخانه ها و … نیز بر قیمت این محصول تاثیر گذار می باشد. هر چه پروفیل مبلی در واحد وزنی از پروفیل‌های سنگین برابر بالاتر می باشد ولی به خاطر ضخامت وزن پایین تری که دارد واحد طول آن ها از پروفیل‌های دیگر کمتر خواهد شد.

توجه داشته باشید پروفیل های سبک از پرمصرف ترین پروفیل های می باشند که در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. به همین خاطر به شما پیشنهاد می کنیم سعی کنید از طریق وب سایت https://ahanhyper.com/ این محصولات را تهیه کرده و از آن بهره مند شوید. در هر مرحله از خرید نیاز به راهنمایی و مشاوره داشته باشید می توانید از طریق شماره ذکر شده با کارشناسان در تماس باشید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

انواع روش های تولید پروفیل سبک + تفاوت پروفیل سبک و سنگین

پروفیل سبک و سنگین چه تفاوت هایی دارند؟

https://ahanhyper.com//?p=19275

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *