در این مبحث قصد داریم به بررسی مهم ترین کاربردهای لوله داربستی بپردازیم. از شما مخاطبین گرامی دعوت می شود برای اطلاعات بیشتر در این زمینه همراه ما باشید.
آشنایی با لوله داربستی
در ابتدای مبحث مهم ترین کاربردهای لوله داربستی ابتدا لازم است با لوله داربستی آشنا شوید. لوله داربستی نوعی لوله فلزی است که با آلیاژهای متفاوت تولید شده و از نظر وزنی در دو نوع سبک و سنگین می باشند. لوله داربستی از ورق سیاه و یا ورق گالوانیزه و به روش نورد گرم تولید می شود.
این لوله ها اجزای اصلی داربست هستند که در طول های مختلف ۳ تا ۶ متر تولید می شوند. این لوله ها در دو نوع بدون درز و درز دار تولید می شوند که ایمنی لوله بدون درز بالاتر بوده و هزیته های ساخت آن نیز بالا می باشد. لوله های داربست برای استفاده در ساخت داربست کاربرد دارد. داربست سازه ای است که رسیدن به نقاطی در ساختمان را که برای کارگران دشوار است را امکان پذیر می کند.
انواع داربست و کاربرد آنها
کاربرد لولههای داربست با توجه به نوع آنها در نحوه اتصال و ایجاد داربستها مشخص میشود. در زیر به انواع داربست و کاربرد هر یک اشاره شده است:
داربست فلزی: بههتر است بدانید داربست فلزی یکی از انواع داربست است. این داربست از لوله هایی به قطر ۵ سانتی متر ساخته می شود که با بست به هم وصل می شوند. این لوله ها استحکام و مقاومت بالایی دارند به همین علت در سازه هایی با ارتفاع بالا استفاده می شوند. برای حمل وسایل و تجهیزات سنگین و نگه داشتن الوان برای ایستادن کارگران از این داربست استفاده می شود.
داربست معلق: در مواقعی که باید در کمترین زمان یک داربست ایجاد شود؛ داربست معلق گزینه مناسبی است. با قرار دادن لوله های داربستی به صورت افقی، عمودی و مورب بر روی هم می توان این داربست را ایجاد کرد.
داربست مثلثی: داربست مثلثی از دیگر انواع داربست است. این داربست در ساختمان هایی که ارتفاع بالا دارند و برای دسترسی به مکان های غیر ممکن استفاده می شود. از کاربردهای این لوله داربستی می توان به استفاده در زمان ساخت سقف های وزن بالا اشاره کرد. این داربست در مکان هایی چون فضاهای داخلی مخازن بزرگ آب و فضای داخلی مساجد مورد استفاده قرار می گیرد.
داربست خرپا: با قرار دادن یک صفحه مسطح بر لوله های داربستی به شکل مثلت این داربست ایجاد می شود. از این داربست برای نگه داری کارگران در زمان کار برای ارتفاع کم استفاده می شود.
مهم ترین کاربردهای لوله داربستی
بهتر است بدانید لوله داربستی کاربردهای زیادی دارد. در زیر به مهم ترین کاربردهای لوله داربستی اشاره کرده ایم:
ساخت سازه ای مقاوم و ایجاد تکیه گاه ایمن برای کسانی که در ساختمان مشغول به کار هستند؛ یکی از کاربردهای لوله داربستی است. همچنین از این لوله در ساخت پل ها و پروژه های عمرامی استفاده می شود. از دیگر کاربردهای لوله داربستی می توان به برج های دیده بانی، رمپ های اسکی و غرفه های نمایشگاهی اشاره کرد.
مزایای لولههای داربستی
همان طور که می دانید لوله های داربستی در ساختمان سازی مزایای زیادی دارد که در زیر به برخی از آن ها اشاره شده است:
حفظ ایمنی: شایان ذکر است که یکی از مزایای لوله داربستی حفظ ایمنی است. لوله های داربستی در کنار سازه اصلی برای ایمن سازی و حفاظت کارگران مورد استفاده قرار می گیرد.
دسترسی آسان: از دیگر مزایای لوله داربستی می توان به دسترسی آسان به تمامی نقاط دشوار و غیر قابل دسترس ساختمان اشاره کرد. به طور کلی در ارتفاع بیش از ۲ متر با لوله ها داربست ایجاد کرده و از آن استفاده می کنند.
افزایش سرعت ساخت و ساز: این لوله ها مطابق با تکنولوژی و به صورت سبک تولید می شوند. این محصول به دلیل حمل و نقل آسان باعث افزایش سرعت در اجرای سازه می شود.
امکان ساخت و ساز گروهی: این لوله ها را می توان جوری نصب کرد که تعدادی از کارگران بتوانند از آن استفاده کنند.
نکات مهم در زمان اجرای داربست
در زمان اجرای داربست رعایت برخی نکات مهم است که در ادامه به آن ها اشاره شده است:
با توجه به مبحث مهم ترین کاربردهای لوله داربستی باید ذکر شود توجه کنید اگر ارتفاع ساختمان کم است از داربست های سبک و کوتاه استفاده کنید. بهتر است بدانید که حداکثر ارتفاع مجاز داربست ۳ متر است و باید رعایت شود. اگر ساختمان ها بلند هستند باید از لوله هایی با ضخامت ۴ میلی متر و قطر ۵ سانتی استفاده شود.
همچنین حداکثر فاصله پایه های عمودی داربست ۲ متر است و باید به آن توجه شود. توجه کنید که تمامی پایه ها باید در یک خط مستقیم قرار گیرند. قابل ذکر است که در زمانی که از داربست استفاده می کنید از کفش های غیر لغزنده استفاده شود. باید تخته های داربست با طناب و یا تسمه به خوبی محکم شوند و نردبان ورودی به سکوی کار باید کاملا ایمن باشد.
اجزای تشکیلدهندهی داربست
مهمترین اجزای تشکیلدهندهی داربست به شرح زیر است:
لوله داربست: با توجه به مبحث مهم ترین کاربردهای لوله داربستی باید ذکر شود یکی از اجزای داربست لوله داربست است. در دو نوع درزدار و بدون درز و در جنس فولادی و یا گالوانیزه تولید میشود.
بست داربست: بست ها انواع متفاوتی دارند که با توجه به نوع میلهی داربست انتخاب میشوند.
ستون داربست: نقش تکیه گاه داشته و بار را به زمین منتقل میکند.
دستکهای افقی داربست: دو لولهی افقی سرتاسری را به هم وصل میکند.
اتصالات پل زیر سقف: لولهی داربست را به پلهای زیر سقف محکم می کند.
بست راستگوشه: ستون داربست را به لولههای افقی وصل می کند.
کفشک پایه: جنس چوبی داشته و در سطوح ناهموار در زیر کفشکهای فلزی داربست قرار میگیرد.
کفشک فلزی: در قسمت انتهایی لولهی داربست و بر روی کفشک پایه قرار میگیرد.
بست لولهی زیرتختهای: جهت اتصال لولهی زیرتختهای یا دستک افقی داربست به لولهی افقی سرتاسری
بست بوشی: جهت اتصال دو لولهی سر به سر به هم
بست خاردار: جهت اتصال لولههای دو تکه
لولههای افقی: لوله های افقی از دیگر اجزای داربست است که برای مهار لولههای داربست در طول استفاده می شود.
لولههای زیرتخته ای: جهت تکیهگاه تختههای سکو
شمع مایل: لولهای است که روی زمین و یا ساختمان مجاور قرار میگیرد.
لولههای مهار: از حرکت قطر داربست جلوگیری می کند.
قید دیوار درگاهی: وظیفهی مهار داربست را بر عهده دارد.
قید: داربست را به قید دیوارهی درگاهی متصل میکند.
مهار انتهایی: بستهایی در انتهای داربست
صفحهی زیرستون: صفحهای است در زیر ستون
پایهی قابل تنظیم: ارتفاع پایهی داربست را تنظیم میکند.
تخته داربست: در دو نوع فلزی و چوبی می باشد.
نردبان: وظیفه دسترسی به طبقات بالای داربست را دارد.
جک داربست: جهت ثابتکردن سکوی داربست
چرخ داربست متحرک: استفاده در داربستهای متحرک
سیم مخصوص داربست: بستن تختههای داربست به لولهی داربستی
بالابر : بهتر است بدانید بالابر از دیگر اجزای داربست است که برای بالابردن تجهیزات داربست استفاده می شود.
خرید لوله داربستی
شما مخاطبان گرامی برای خرید لوله داربستی می توانید از طریق فروشگاه تخصصی آهن هایپر https://ahanhyper.com/ اقدام نمائید. در هر مرحله از خرید که نیاز به راهنمایی و اطلاعات بیشتر داشته باشید؛ کافیست با کارشناسان فروش در تماس باشید و اطلاعات لازم را دریافت نمائید. برخی دیگر از محصولاتی که توسط این مجموعه عرضه می شود؛ می توان به ورق استیل، میلگرد ظفربناب، پروفیل، نبشی، تیرآهن و … اشاره کرد.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید
۰۲۱-۷۲۰۲۵
مهم ترین کاربردهای لوله داربستی را ذکر کنید؟
ساخت سازه مقاوم، ایجاد تکیه گاه ایمن برای کسانی که در ساختمام مشغول هستند، استفاده در پل و پروژه های عمرانی
مزایای لوله داربستی کدامند؟
حفظ ایمنی، دسترسی آسان، امکان ساخت و ساز گروهی
اجزای تشکیل دهنده داربست کدامند؟
لوله داربست، بست، دستک افقی، اتصالات، بست راست گوشه، کفشک پایه و فلزی، بست بوشی و خاردار، لوله افقی و زیر تخته ای، شمع مایل، قید، مهار انتهایی، پایه و تخته داربست، بالابر