حتماً شما هم این روزها با نماهای تکراری، اغلب با ساختمانهای مسکونی و یا تجاری مواجه شدهاید. نمای ساختمان آن جزء غیر سازهای و در عین حال بسیار مهم ساختمان است. توجه کنید که نمای ساختمان علاوه بر این که عامل محافظت از افراد از عوامل بیرونی و حفظ حریم شخص است، در زیبایی ساختمان شما نیز بسیار تاثیر دارد. همچنین مطابق آنچه روانشناسی جمعی نامیده میشود، نمای ساختمانها با زیباسازی شهر و محل زندگی افراد مرتبط بوده و در نهایت منجر به حفظ روحیه جمعی افراد جامعه میشود.
امروزه روشها، پارامترها و متریال زیادی برای اجرای نمای ساختمان وجود دارد، یکی از طراحیهایی که برای نمای ساختمان استفاده میشود، اجرای باکس در نمای ساختمان است. ما در این مقاله به چگونگی اجرای باکس در ساختمان و سایر موارد مرتبط با آن میپردازیم، لطفاً تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
نمای ساختمان
با توجه به آنچه که تا به حال گفته شد، نمای ساختمان بسیار با اهمیت است. با این حال متاسفانه این موضوع به وسیلهی سازندگان و پیمانکاران نادیده گرفته میشود و یا ساده از کنار این موضوع عبور میکنند. از طرف دیگر عدم توجه کافی به نمای ساختمان میتواند هزینههای مالی و یا خطرات جانی بسیاری برای سازندگان ساختمان به همراه داشته باشد. به طور معمول نمای ساختمانها را بر اساس نحوه اتصال متریال به دو دسته نماهای مهار شده و نمای چسبانده شده، تقسیم میکنند که ما به طور مختصر به بیان هر یک از آنها میپردازیم.
1. نماهای خشک و یا نمای مهار شده
در اجرای این نوع از نماها برای اتصال متریال از هیچ گونه ملاتی استفاده نشده است و عموماً از مصالحی مانند سنگ، سرامیک، چوب، آلومینیوم، شیشه و غیره استفاده میشود. در این نوع از نماها شاسی کشی مستقیماً به سازه متصل شده است.
2. نماهای چسبانده شده
در این نوع نماها وجود دیوار پشتیبان بسیار ضروری و واجب است و نمای اصلی ساختمان به وسیلهی ملات یا دوقاب به دیوار پشتیبان وصل میشود. یکی از نکات بسیار مهم درباره انواع نما این است که مصالح مصرفی در نماهای خشک و تر با هم تفاوت بسیار زیادی دارند.
5 قدم برای طراحی و اجرای نمای ساختمان
توجه کنید که اجرای نماهای خشک به سبب پیچیدگیهای که دارد عموماً به وسیلهی شرکتهای خاص که صلاحیت انجام آن را دارند، انجام میشود. از طرف دیگر برای نماهای چسبانده شده احتیاج به یک شرکت خاص نیست و عموماً این کار توسط پیمانکاران و به صورت تجربی انجام میشود. ما در اینجا قصد داریم به معرفی مراحل انجام و اجرای نمای ساختمان به خصوص اجرای باکس در نمای ساختمان استفاده کنیم.
1. اولین قدم طراحی نمای ساختمان
اولین قدم برای شاسی کشی نما، طراحی نمای ساختمان است تا به این ترتیب در همان ابتدای کار انحناهای موجود در نمای ساختمان تعیین و بر اساس آن شاسی کشی انجام شود. توجه کنید بهتر است که طراحی نمای ساختمان همزمان با تهیه نقشهی ساختمان و قبل از شروع عملیات ساخت و ساز انجام شود، در این صورت ستونها و اجزای فلزی سازه در جای درست خود قرار میگیرند؛ در نتیجه از هزینه مجدد و اتلاف وقت جلوگیری میشود.
2. قدم دوم، اجرای پلیت اتصال شاسی نما به بدنه ساختمان
دومین قدم، اجرای پلیت نما است، قرارگیری پلیتها باید کمتر از 1.2 متر بوده و بر اساس طرح تصویب شده تعیین و اجرا شود. توجه کنید عموماً زمانی که کارفرما قصد اجرای باکس در نمای ساختمان را دارد از شاسی نما استفاده میشود.
3. قدم سوم، اجرای شاسی اصلی نما
سومین قدم، اجرای شاسی اصلی نما است که با توجه به طراحی نمای ساختمان و پیشرویهای آن انجام میشود. معمولاً برای اینکار از ابزاری به نام قپان استفاده میشود که از بالاترین نقطه ساختمان تا پایینترین نقطهای که باید باکسها قرار گیرند، نصب میشود.
4. چهارمین قدم، آهن کشی نمای ساختمان
در چهارمین قدم، برای اجرای نمای ساختمان، آهن کشی نمای ساختمان است که این فرآیند متناسب با مصالح استفاده شده در ساختمان است.
5. قدم پنجم، اجرای نمای طراحی شده
آخرین قدم در اجرای نمای ساختمان، پوشاندن شاسی نما با رابیتس به منظور کم شدن ملات و درگیری ملات با نما است. پیمانکاران توصیه میکنند که با توجه به مصالح استفاده شده در نمای ساختمانهای کشور، رابیتس گالوانیزه سنگین با وزن 120 کیلوگرم، مناسبترین نوع رابیتس است که عموماً به صورت دولایه استفاده میشود.
نکته حائز اهمیت در این مرحله به خصوص در طراحیهای نماهایی که کارفرما قصد اجرای باکس در نمای ساختمان دارد، مشخص کردن ابعاد باکسها، پیشرویها و ضخامت آنها است.
فلاور باکس، پرطرفدارترین نوع اجرای باکس در نمای ساختمان
فلاور باکس در واقع یک سازه جعبه مانند است که با متریالهای مختلف ساخته میشود. امروزه سه نوع فلاور باکس در بازار عرضه میشود، فلاور باکس زمینی، آویزی و دیواری که در این بین عموماً از فلاور باکسهای دیواری در نمای ساختمانها استفاده میکنند. استفاده از فلاور باکسها در نمای ساختمان بسیار تاثیر گذار بوده و به سبب استفاده از انواع گل و گیاهان، این نوع طراحی همیشه جذاب و تازگی خواهد داشت.
جمع بندی
ما در این مقاله به معرفی انواع نما و بیان فرآیند طراحی و ساخت و آماده سازی باکس در نمای ساختمان پرداختیم. همانطور که اشاره شده این نوع از نماها عموماً توسط پیمانکاران و به صورت تجربی انجام میشود و بهتر است تمام جوانب احتیاط را در زمان طراحی و البته اجرای نمای ساختمان رعایت شود، زیرا عموماً خطرات و هزینههای ناشی از اجرای نادرست نمای ساختمان میتواند بسیار زیاد و جبران ناپذیر باشد.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید
۰۲۱-۷۲۰۲۵