میلگرد حرارتی از بهترین و موثرترین گزینه ها برای جلوگیری از انقباض و انبساط و کنترل تنش های حرارتی بتن به شمار می رود. همین ویژگی موجب نامگذاری این محصولات به میلگردهای حرارتی شده است. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که میلگردهای حرارتی با نام میلگرد افت و حرارت نیز شناخته می شوند.
میلگردهای حرارتی ضمن جلوگیری از جمع شدگی و ترک خوردن بتن، در کاهش عرض ترک ها بسیار موثر و تاثیرگذار می باشند. میلگرد افت و حرارت بر روی سقف سازه، به صورت راست و چپ اجرا و پیاده سازی می شود. این نمونه از مقاطع فولادی، در مواقع مواجه شدن بتن با افت حرارت، مانع از ترک خوردگی و آسیب دیدن سطح آن می شوند. به طور معمول، یک سوم بالاتر از ضخامت دال بتنی، بهترین محل برای استقرار و پیاده سازی میلگردهای حرارتی تلقی می گردد.
ضمنا، میلگردهای افت علاوه بر خاصیت حرارتی، از ویژگی های باربری نیز برخوردار هستند. مضاف بر این، میلگرد از نوع حرارتی در مواقع بروز آتش سوزی، مانع از تخریب و آسیب دیدن بتن می شود.
مهم ترین ویژگی های میلگرد حرارتی چیست
مقابله با نوسانات و تغییرات دمایی، از مهم ترین ویژگی های میلگرد حرارتی به شمار می رود. غالبا، این مدل از میلگردها به شکل حرف T و در حالت عمود بر روی سقف مستقر می شوند. در نتیجه این امر، مانع از تاثیرگذاری نوسانات دمایی و تغییرات حرارتی بر روی استحکام و مقاومت بتن می گردند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که قطر این مدل از میلگردها متناسب با نحوه کاربری و نوع کاربرد، متفاوت می باشد. میلگردهای با قطر 4 و 5 میلیمتر، از نمونه های رایج و متداول میلگردهای افت و حرارت قلمداد می گردند.
قطر آرماتور حرارتی با مقاومت بالا در حدود 4 میلیمتر می باشد. علاوه بر این، حدود 25 سانتیمتر، بیشترین فاصله بین میلگردهای حرارتی لحاظ می شود. در برخی از سازه ها، به صورت همزمان از میلگردهای حرارتی و معمولی استفاده می گردد. در این حالت، میلگردهای مدل حرارتی به صورت عمود و به شکل شبکه ای در سقف قرار می گیرند. همچنین، آرماتورهای حرارتی در مقایسه با سایر میلگردها، از قطر کمتری برخوردار هستند. اتصال این نوع از مصالح فلزی، از طریق مفتول یا جوش سرد انجام می شود.
ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که در صورت ترک خوردگی سطح بتن، وقوع نیروهای جانبی و کششی نظیر زلزله، می تواند برای یک سازه خسارت بار و خطر آفرین باشد. برای به حداقل رساندن ترک خوردگی و استحکام بخشیدن و مقاوم سازی بتن، میلگردهای حرارتی، از بهترین گزینه ها محسوب می شوند.
نحوه محاسبه میلگرد حرارتی
محاسبه میلگرد حرارتی مورد نیاز برای کاربرد در سقف سازه، مطابق با ضوابط و آیین نامههای مربوطه و با لحاظ کردن یک سری فاکتورها صورت می گیرد. بر این اساس، نوع میلگرد، از پارامترهای موثر در این زمینه به شمار میرود. استفاده از میلگردهای ساده، کاهش و صرفه جویی در هزینه ها را به دنبال دارد. سایز و ابعاد میلگرد، یکی دیگر از فاکتورهای مهم در هنگام محاسبه می باشد. سایز میلگردهای مورد استفاده برای پوشش سقف سازه ها، در بازه 5 الی 6 میلیمتر لحاظ می گردد.
مقدار و وزن میلگرد را می توان از دیگر پارامترهای موثر در هنگام محاسبه میلگردهای حرارتی یا Thermal reinforcement steel bar برشمرد. فاصله در نظر گرفته شده برای استقرار میلگردها نباید بیشتر از 5 برابر ضخامت دال یا بیشتر از 50 سانتیمتر باشد.
مناسب ترین فاصله برای پیاده سازی میلگردها، حدود 25 سانتیمتر است. در ضمن، محاسبه وزن میلگردهای افت و حرارت متناسب با وزن استاندارد تیرچه، بلوک و بتن مورد استفاده برای سازه، انجام می شود.
موارد کاربرد و استفاده
میلگرد یا آرماتور افت و حرارت با توجه به ویژگی ها و خصوصیات متمایز و منحصر به فرد، برای پوشش سقف بسیاری از سازه ها و پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از موارد کاربرد این محصول به سقف تیرچه بلوک مربوط می شود. میلگردهای حرارتی به عنوان مکمل آرماتورهای داخلی، از جمع شوندگی بتن جلوگیری می کنند. در سقف های عرشه فولادی نیز میلگردهای حرارتی کاربرد دارند. در این مورد میلگردهای افت و حرارت به صورت شبکه مش و پس از نصب گل میخ ها، اجرا و پیاده سازی می شوند.
پوشش سقف اسکلت بتنی، سقف کرومیت، استفاده در دیوار حائل و دال ها، از دیگر موارد کاربرد میلگردهای حرارتی به حساب می آید.
قیمت میلگرد حرارتی
در تعیین و برآورد قیمت میلگرد حرارتی مولفه ها و فاکتورهای مختلفی به صورت مستقیم و غیر مستقیم دخیل می باشند.
ابعاد و اندازه همچنین، نوع و مدل، فرآیند ساخت و تولید، نحوه کاربری و اندازه قطر، در تعیین قیمت میلگردهای حرارتی به صورت مستقیم نقش دارند. ناگفته نماند که کارخانه تولید کننده، از دیگر موارد حائز اهمیت و تعیین کننده در بازه تعیین قیمت آرماتورهای حرارتی به شمار می رود.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید
021-72025
مقالات مرتبط:
چرا برای مسلح کردن بتن به میلگرد حرارتی نیاز داریم؟
نقش میلگرد های حرارتی در سقف تیرچه بلوک ها