امروز : دوشنبه 25 مارس 2024

[smartslider3 slider="2"]

کوپلر میلگرد و بررسی انواع آن

کوپلر مکانیکی و یا همان وصله مکانیکی یک محصولی است که برای اتصال میلگرد ها به یکدیگر استفاده می شود. این محصول در هنگام ساخت انواع سازه های بتنی به کار گرفته می شود و هدف آن جلوگیری از سنگین شدن آرماتور بندی است.

در حقیقت استفاده از کوپلر دارای مزایای بسیار زیادی است. مثلاً می توانیم بیان کنیم که کوپلر به علت این که دارای انواع متفاوتی است، از آن می شود در هر قسمت از بتن مورد استفاده قرار داد .

همچنین باید بیان کنیم که کسانی که از کوپلر استفاده می کنند، می توانند میلگرد های سایز بزرگ را در ستون های کوچک استفاده کنند. در واقع هنگامی که از کوپلر استفاده شود باعث سبک تر شدن سازه می شود.

زیرا در این بین میلگرد های اضافه حذف می شوند. به همین علت می توانیم بگوییم که کوپلر نسبت به اتصالات دیگر ارزش بیشتری دارد، زیرا باعث می شود تا میلگرد ها در شبکه با سهولت قرار بگیرند.

 

کوپلر میلگرد و بررسی انواع آن

 

در واقع یکی دیگر از مزایای استفاده از کوپلر میلگرد این است که دیگر از روش های قدیمی برای وصله میلگرد استفاده نمی شود. زیرا در روش های قدیمی نتیجه وصله کردن میلگرد شلوغ شدن و سنگین شدن سازه با استفاده از میلگرد بود؛ که در این زمان کوپلر به کار گرفته شد روش های قدیمی از کار افتاد.

کوپلر انواع متفاوتی دارد، کوپلر میلگرد و بررسی انواع آن به شرح زیر است:

  • کوپلر گروتی

با استفاده از کوپلر های گروتی شیارهای مارپیچ در یک قسمت از میلگرد ایجاد می شود و سپس میلگرد را درون بتن قرار می دهند. البته در این روش حتماً باید یک سر میلگرد به درون بتن و سر دیگر را هم بیرون از بتن باشد.

در واقع آن قسمت از میلگرد کوپلر باید به طور کامل درون بتن پنهان شده باشد. در واقع به این فرآیند که قسمت شیار خورده بتن روی قطعات کوپلر قرار می گیرد، فرایند کوپلر گروتی می گویند. از این فرایند در تولید سازه های بتنی ستون و دیوار استفاده می شود.

  • کوپلر انتهایی

همانطور که می دانید برای مقاوم شدن سازه بتنی از میلگرد استفاده می کنند تا در برابر انواع شرایط بیرونی مانند زمین لرزه بتن مقاومت زیادی داشته باشد، در واقع میلگرد ها می توانند به افزایش مقاومت بتن کمک زیادی کند.

امروزه برای مقاوم تر شدن بتن از میلگرد های بیشتری استفاده می شود، به همین علت برای رفع مشکلاتی در انجام این فرایند و کاهش شلوغی میلگرد در بتن از روش کوپلر انتهایی استفاده می کنند. در واقع کوپلر انتهای می تواند تا ۱۶ درصد سختی بتن ریزی را کم کند.

  • کوپلر تبدیل

هرگاه میلگرد ها دارای دو قطره متفاوتی نسبت به یکدیگر باشند، برای وصل کردن آنها از تبدیل استفاده می شود. برای انجام این فرایند در ابتدا باید کوپلر در میان دو میلگرد قرار بگیرد و باعث اتصال این دو میلگرد به یکدیگر شود. در حین انجام این فرایند باید توجه داشته باشید حتماً باید عامل دیگری که قدرت بیشتر دارد اول در درون کوپلر قرار گرفته شود.

  • کوپلر استاندارد

یکی دیگر از انواع کوپلر میلگرد، کوپلر استاندارد است. باید توجه داشته باشید که از این کوپلر می توان در قسمتی از سازه آن را به کار برد. اما یک قانونی برای استفاده از کوپلر های استاندارد وجود دارد که آن قانون این است که حتماً باید یکی از میلگرد هایی که استفاده می شود امکان چرخش داشته باشد.

  • کوپلر موقعیت

این نوع کوپلر ها یک مهره قفل کننده دارند و فقط برای آن دسته از آماتور هایی که امکان حرکت دادن آن وجود ندارد، استفاده می شوند. البته برای آن دسته از آرماتوربند هایی که به صورت مجزا در سازه قرار می گیرند هم به کار می روند. نکته ای که قابل بیان است این است که کوپلر های موقعیت دارای قسمت نر و ماده هستند.

  • کوپلر آرماتور فشاری

کوپلر آرماتور فشاری برای آن دسته از آرماتور هایی که تحت فشار هستند استفاده می شوند. کوپلر آرماتور فشاری برای سایز های ۲۰ و ۵۰ مناسب است و برای سایز های کوچکتر از این استفاده نمی شود. علاوه بر این باید بگوییم که این نوع از کوپلر ها فقط یک میلگرد را متصل می کنند.

  • کوپلر قفل شونده

کوپلر قفل شونده نام دیگری دارد که به آن کوپلر پیچی می گویند. در واقع یکی دیگر از انواع کوپلر میلگرد است. از این نوع از کوپلر ها برای مقاوم سازی بتن استفاده می شوند هنگامی که در میلگرد ها از کوپلر پیچی قفل شونده استفاده کنند میلگرد ها کاملاً یکپارچه می شوند.

علاوه بر این از این نوع کوپلر ها در ساخت ستون و تیر ها و شمع و سازه های پیش ساخته استفاده می شود. از کوپلر پیچی مانند آرماتور فشاری در میلگرد های در سایز های بالای ۲۰ مورد استفاده قرار می دهند.

نکته ای که قابل بیان است این است که برای استفاده از کوپلر قفل شونده نیازی به افراد متخصص نیست. زیرا کاربرد کوپلر بسیار راحت است.

 

کوپلر میلگرد و بررسی انواع آن

 

  • کوپلر پیچی دو طرفه

از کوپلر های پیچی دو طرفه در مواقعی خاص استفاده می شود. مثلاً زمانی که امکان چرخاندن آرماتور ها وجود نداشته باشد، از این کوپلر ها استفاده می شود.

  • کوپلر جوشی

یکی دیگر از انواع کوپلر میلگرد کوپلر جوشی نام دارد. کوپلر جوشی آرماتور ها را به سازه متصل می کند و از جنس فولاد نرم تولید شده است. علاوه بر این باید بگوییم که در هنگام جوش داده شدن نیازی به گرمایش ندارند.

سخن پایانی

کوپلر یک روشی برای وصل کردن میلگرد از زمانی که کوپلر به کار گرفته شده در روش های قدیمی را دیگر به کار نمی گیرد. در قسمت کوپلر میلگرد و بررسی انواع آن به 9 مدل کوپلر اشاره کردیم. مدل اول کوپلر گروتی و سپس کوپلر انتهایی و در ادامه به کوپلر تبدیل و کوپلر استاندارد و کوپلر موقعیت اشاره کردیم.

کوپلر استاندارد در میلگرد هایی که امکان چرخیدن آن وجود دارد استفاده می شود. یکی دیگر از انواع کوپلر کوپلر جوشی از برای تولید کوپلر جوشی از فولاد نرم استفاده شده است.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

ساده ترین روش محاسبه وزن میلگرد

طبقه بندی فولاد میلگرد

https://ahanhyper.com//?p=19074

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *