امروز : شنبه 20 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

کاربرد پروفیل ناودانی

ناودانی های جزء پروفیل های کربنی باز بسیار مهم محسوب می شوند. کاربرد پروفیل ناودانی در دامنه وسیعی از صنایع ، ساختمان سازی، پل سازی، ساخت ماشین آلات و سازه های دریایی قابل مشاهده است. این مقطع ها از هندسه ظاهری ویژه ای برخوردار می باشند که منجر به متمایز شدن آنها از پروفیل های دیگر می گردد.

متداول ترین نوع این پروفیل که در اندازه های گوناگونی نیز تولید می گردد از جنس فولاد می باشد که به آن آهن ناودانی گفته می شود. ناودانی فولادی نسبت به محصولات دیگر که تولید آن با این ماده انجام می شود دارای وزن وزن سبک تر و انعطاف پذیری بیشتری می باشد.

این ویژگی برای تولیدکنندگان شرایطی را به وجود می آورد تا زمانی که لازم است پیچش را مورد استفاده قرار دهند. در این مطلب مهمترین و اصلی ترین کاربرد پروفیل ناودانی را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهیم.

 

کاربرد پروفیل ناودانی

 

کاربرد ناودانی در صنایع گوناگون

کاربرد پروفیل ناودانی در صنایع بسیار زیاد می باشد. از این محصول به طور گسترده برای ساخت قاب و پایه ها استفاده می شود و برای پروژه های ساختمانی یک ساختار مناسب و ایده آل را به وجود می آورد. از آنجایی که این نوع پروفیل در اجرای خرپاها و بادبندها کاربرد فراوانی دارد به همین جهت در طراحی سازه نقش مهمی را ایفا می کند.

با در نظر گرفتن اینکه فولاد مهمترین ماده ای است که برای ساخت بیشتر پروفیل های ناودانی مورد استفاده قرار می گیرد میزان قیمت ناودانی با توجه به نرخ فولاد تعیین می شود.

همچنین وزن و ظاهر و کیفیت این کالا بر قیمت نهایی آن موثر می باشد. ناودانی سنگین برای تولید تیرها، ستون ها و تجهیزات صنعتی دیگر به کار گرفته می شود. این مقاطع در تولید ماشین های سنگین و یدک کش ها و در باربند کامیون ها هم کاربرد دارند.

 کاربرد ناودانی در ساختمان سازی

کاربرد پروفیل ناودانی مختلف است که مهمترین و اصلی ترین موارد استفاده آن در عمران و ساختمان سازی می باشد. به طور معمول برای ساخت نمای ساختمان این محصول را به عنوان پایه و قالب مورد استفاده قرار می دهند و بعد سایر قطعات را روی آنها نصب می کنند.

به جز ساخت و طراحی نمای ساختمان استفاده از این کالا برای ساخت سازه های فولادی از جمله پل های فولادی رواج بسیار زیادی دارد. پرسی مختلف این مقطع با استفاده از ورق سیاه تولید می گردند و بعد از تولید کردن گالوانیزه نمودن آنها به وسیله پروسه هایی از جمله گالوانیزه گرم امکان پذیر می باشد.

از آنجایی که این نوع پروفیل از مقاومت بسیار بالایی در مقابل خوردگی و رطوبت برخوردار است به همین جهت برای ساخت ستون و خرپا در ساختمان سازی به طور فراوان به کار گرفته می شود.

کاربردهای ناودانی سبک و سنگین

ناودانی از جمله پروفیل هایی می باشد که شکلی همانند u دارد. در حقیقت باید گفته شود که شکل ظاهری این مقطع باعث شده است تا دارای کاربردهای گسترده ای باشد. ولی بیشتر در قسمت هایی از پروژه کاربرد دارد که نیازی نیست تا بار بسیار زیادی تحمل شود. به طور کلی می توان کاربرد پروفیل ناودانی را در نوع سبک که شامل ساخت نمای ساختمان، تشکیلات دریایی، ساخت چهارچوب ها، اسکلت ماشین، پایه ماشین آلات و بناهای معماری و …  نام برد.

این در حالی است که انواع سنگین پروفیل های ناودانی دارای کاربردهایی از قبیل استفاده به عنوان تیر یا ستون، ساخت بادبندها به شکل تکی و جفت و ساخت خرپاها می باشد. لازم به ذکر است که گروه صنعتی شکفته، کارخانه فولاد تهران، کارخانه آریان، کارخانه فولاد تبریز و همچنین کارخانه فولاد توش به عنوان کارخانه های تولید کننده ناودانی در کشور به شمار می آیند.

 

کاربرد پروفیل ناودانی

سخن پایانی

در حال حاضر ناودانی جز مهمترین و پرکاربردترین مصالح در ساختمان سازی به حساب می آید. تولید و عرضه این نوع پروفیل در انواع و ابعاد گوناگون انجام می گیرد. تمام تلاش خود را کردیم تا تا مواردی که مربوط به کاربرد پروفیل ناودانی می شود را در اختیارتان بگذاریم.

این محصول در صنایع مختلف از قبیل ساختمان سازی، خودروسازی و غیره کاربرد فراوانی دارد. علاوه براین، استفاده از آن در ساخت سازه های فولادی از جمله پل های فولادی رواج بسیار زیادی پیدا کرده است. لازم به ذکر است که چون این مقطع از خود در مقابل خوردگی و رطوبت مقاومت بالایی نشان می دهد به همین جهت برای ساخت ماشین الات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از مهمترین مسائلی که باید صاحبان پروژه در زمان انتخاب پروفیل ناودانی مورد توجه قرار دهید این است که ناودانی را با توجه به نوع کاربرد آن خریداری نمایید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

کاربرد نبشی و ناودانی

کاربرد (ناودانی) UNP

راهنمای خرید ناودانی

https://ahanhyper.com//?p=19556

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *