امروز : یکشنبه 21 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

ناودانی سبک چیست و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی

به مقاطع فولادی که به شکل U انگلیسی می باشند معمولاً ناودانی گفته می شود. ناودانی ها جزء پروفیل های باز می باشد و به صورت پرسی، فابریک نورد سرد و فابریک نورد گرم تولید و روانه بازار می شود. ناودانی سبک چیست و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی را در ادامه مطلب مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

ناودانی سبک

بهتر است بدانید به ناودانی های که وزن آن ها از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال کمتر باشد معمولا ناودانی سبک گفته می‌شود. ابعاد و وزن ناودانی سبک به اندازه‌ی درج شده در جدول محاسباتی مطابقت ندارد و پایین تر از مقدار استاندارد خواهد بود.

توجه داشته باشید ناودانی های سبک در کارخانجات کشور روس و ایران تولید و روانه بازار می شود که در ضخامت های مختلفی تولید خواهد شد.

بهتر است بدانید وزن ناودانی ها به دلیل پیچیدگی سطح مقطع آن در مقایسه با محصولاتی مثل میلگرد بسیار سخت محاسبه خواهد شد. چرا که سطح ناودانی نسبت به میلگرد پیچیده می باشد که اندازه گیری آن را تا حدودی مشکل می‌کند.

در جدول استاندارد وزن انواع ناودانی ها که بخشی از جدول استاندارد است این مساحت به دقت محاسبه شده و به دست می‌آید. به دلیل استفاده از فولاد ساده کربنی برای ساخت ناودانی چگالی آن به طور تقریبی با چگالی آهن خالص برابر در نظر گرفته می شود.

 

ناودانی سبک چیست و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی

 

ویژگی های ناودانی سبک

ناودانی های سبک از ویژگی ها و قابلیت های بسیاری برخوردار است. برخی از ویژگی ها و مشخصات ناودانی سبک عبارتند از:

  • برخورداری از ابعاد محصول پایین‌تر از ابعاد در شده در جدول اشتال
  • دارای وزن محصول پایین‌تر از ابعاد درج شده در جدول اشتال
  • قیمت ناودانی سبک معمولاً کمتر از قیمت ناودانی سبک می باشد
  • استانداردهای رعایت شده در حین تولید محصول با استاندارد تولید متفاوت می باشد.

انواع ناودانی ها

ناودانی ها به طور کلی از نظر فرایند تولید و شکل ظاهری به انواع مختلفی بندی خواهد شد. برخی از انواع ناودانی ها عبارتند از:

ناودانی فابریک

ناودانی فابریک معمولاً به ناودانی نورد شده نیز شناخته می شود. فرایند تولیدی این ناودانی ها به گونه ای است که شمش خام حرارت دیده با عبور از غلتک ها یا همان نورد تولید می شوند. با توجه به سایز نورد ها؛ ناودانی ها با همان سایز از خط تولید خارج شده که به ناودانی فابریک معروف هستند.

ناودانی پرسی

ناودانی پرسی توسط پرس کردن ورق ها تولید می‌شود که معمولاً این ورق ها به طول ۶ متر می باشند. البته در سایزهای مختلف نیز طبق سفارش مشتریان تولید و روانه بازار می شود.

با توجه به ورق که از آن تهیه می شوند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به ظاهر ناودانی هایی که نیاز به ساختن دارند در ساختمان مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

کاربرد ناودانی در صنعت ساختمان سازی

در ادامه مبحث ناودانی سبک چیست و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی باید ذکر کنیم که امروزه ناودانی ها یکی از محصولات پر کاربرد در صنعت ساختمان می باشد. این محصولات فولادی در انواع مختلفی وجود دارند. در ادامه این قسمت ناودانی سبک به همراه کاربرد آن در صنعت ساختمان شرح می دهیم.

ناودانی آلومینیوم

ناودانی آلومینیوم از مقاومت بالایی در برابر خوردگی و حرارت برخوردار می باشد. همچنین دارای وزن سبکی نیز می باشد که قابلیت انعطاف پذیری ان نیز بالا است. یکی از ویژگی های بسیار مهم این ناودانی مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی می باشد. به همین خاطر در ساخت قالب های فلزی ساختمان سازی و ساخت درب و پنجره و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برخی از ناودانی های آلومینیوم به صورت خام یا رنگ شده در بازار موجود می باشند که از آن در نمای ساختمان و سیمان کاری استفاده می کنند. همچنین در اسکلت های فلزی انواع خرپا و ستون نیز از این نوع ناودانی ها استفاده می کنند.

ناودانی گالوانیزه

همانطور که از نام این ناودانی پیداست توسط یک روکش گالوانیزه پوشیده شده است که در ابعاد و ضخامت های مختلفی تولید و روانه بازار می شود.

بهتر است بدانید از این ناودانی ها بیشتر در ستون ها و سقف ها در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. البته با توجه به اینکه این ناودانی ها دارای قابلیت ضد زنگ بودن می باشد در تمامی سازه‌های بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

ناودانی سبک

 

ناودانی وال پست

اهمیت ایمنی و استحکام ساختمان ها در زمان وقوع زلزله اهمیت بسیاری دارد. در ساختمان ها با توجه به اینکه تعداد طبقات بیشتر بوده و فرم های پیچیده تری دارند محافظت و ایمنی بسیار اهمیت دارد.

یکی از روش های محافظت از خطر دیوارها در برابر زلزله و … استفاده از ناودانی وال پست می باشد. از این ناودانی ها برای افزایش ایمنی دیوار در مقابل نیروهای بیرونی از بین بردن ایمنی دیوار ساختمان استفاده می شود.

همانطور که ذکر شد ناودانی ها در انواع مختلفی تولید و روانه بازار می شود. هر یک از انواع ان کاربردهای خاصی دارند و در قسمت‌های مختلفی از صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال می‌توان در ساخت نمای ساختمان، ساخت چهارچوب ها و بناهای معماری و … از ناودانی ها استفاده کرد.

توجه داشته باشید جنس ناودانی ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد که سعی کنید ناودانی ها را با کیفیت بالا و محصولاتی را تهیه کنید که در ساخت آن از مواد مرغوب و باکیفیت استفاده شده باشد.

در این مطلب ناودانی سبک چیست و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی را مورد بررسی قرار دادیم که شما به راحتی با کاربرد این قطعه آشنا شده و می توانید از آن در صنعت ساختمان سازی بهره مند شوید.

مجموعه آهن هایپر ارائه دهنده انواع ناودانی ها و مصالح فولادی می باشد که توسط کارخانه های معتبر داخلی و خارجی تولید شده اند. شما بازدید کنندگان گرامی می توانید این محصولات را با کیفیت بالا تهیه کرده و در ساختمان سازی و صنایع دیگر از آن استفاده نمایید.

جهت تهیه و سفارش انواع ناودانی ها کافیست به وب سایت https://ahanhyper.com/ مراجعه نمایید و یا از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با کارشناسان اهن هایپر در تماس باشید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

ناودانی چیست و انواع آن

کارخانه‌های تولیدکننده ناودانی

https://ahanhyper.com//?p=19013

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *