امروز : یکشنبه 14 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

اصلی ترین عوامل موثر بر صادرات فولاد

میزان صادرات آهن آلات در کشور ما نسبت به کشور ترکیه بسیار اندک می باشد. بهتر است بدانید صادرات فولاد ترکیه بیش از ۱۰ میلیون تن تنها در محصولات تولیدی است که در بهترین حالت برای ایران کم تر از دو میلیون تن در کل محصولات نوردی می باشد.

بهتر است بدانید این در حالی است که ارز حاصل از صادرات به دلیل آنکه تامین کننده نیاز واحدهای تولیدی برای قطعات و تجهیزات است بسیار بیشتر می باشد.

در سال های پایانی صادرات آهن آلات ایران دستخوش رخدادهای نامطلوبی مثل صادرات سهمیه‌بندی، صادرات و اعمال یا عدم اعمال تعرفه متناسب با وضعیت و همچنین شرایط حاکم بر تجارت جهانی و … شده است.

در سال ۱۳۹۱ قانون منع صادرات در بازه زمانی کوتاهی در ایران اعمال گردید که باعث شد تا ایران از مرحله عقب بمانند. دوباره هزینه زیادی را برای صادراتی همچنین جایگزینی رقبا ها در بازار صادراتی و .. پرداخت نماید که این جزء کمترین آسیب هایی بود که قانون‌ منع صادرات برای صادرات آهن آلات ایران به همراه داشت.

پس از اینکه قانون منع صادرات حذف شد و سهمیه ناچیز و فصلی مال کردن حذف مسیر صادرات تا حدودی هموار شد هستند. در حال حاضر با توجه به کاهش ارزش پول ملی و همچنین رکود حاکم در کشور صادرات تا حدودی با مشکل برخورده است.

در سال ۱۳۹۳ با توجه به کاهش رشد اقتصادی و پس از آن کار دامپینگ از سوی چین و کاهش ارزش روبل روسیه واردات تولید داخلی به مشکل وارد شد. در سال ۱۳۹۴ دولت برای واردات محصولات تخت فولادی طرف‌های بالاتری را عنوان کرد.

به گونه‌ای که ضخامت های فولادی کمتر از ۳ میلی‌متر معمولاً افزایش پیدا کرد که این تعرفه‌ها تا آذرماه سال ۱۰۹۵ ادامه پیدا کرد. در سال ۹۵ به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد و همچنین تعرفه شمش فولادی نیز از ۱۵ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد.

اختصاص ارز مبادله ای در یک مقطع زمانی به کالای فولادی یکی دیگر از عنوان هایی می باشد که بیان گر عدم وجود تصمیم جدی و استراتژیک در راستای حمایت از صادرات می باشد.

عوامل موثر بر صادرات فولاد

بهتر است بدانید عوامل متعددی بر روند صادرات فولاد تاثیرگذار می‌باشد. اصلی ترین عوامل موثر بر صادرات فولاد عبارتند از:

  • اوضاع اقتصادی
  • حوادث سیاسی
  • رقابت موارد جانشین
  • سطح قیمت فولاد

اصلی ترین عوامل موثر بر صادرات فولاد

عوامل اقتصادی

توجه داشته باشید وضعیت اقتصادی کشور یا به طور کلی اوضاع اقتصادی در جهان تاثیرات بسیار زیادی بر روند صادرات انواع محصولات فولادی دارند.

در کشورهای سرمایه دار با توجه به ایجاد نوسانات اقتصادی و جایگزین و متناوب این رشد و رکود اقتصادی تمامی مجموعه ها دچار تغییرات خواهند شد.

بهتر است بدانید هنگامی که فعالیت‌های اقتصادی اوج پیدا می‌کند میزان تقاضا برای کالاها و خدمات نیز بسیار بالا خواهد رفت. این رشد زیاد تقاضا باید می‌شود تا باید کمبود محصولاتی از جمله محصولات فولادی روبه‌رو شود. در زمان رکود فعالیت‌های اقتصادی نیز مازاد ارز ها بزرگترین موانع برای بهبود مجدد وضعیت اقتصادی می باشد.

صادرات فولاد نیز در کشور دچار این تغییرات خواهد شد و باعث می‌شود تا میزان صادرات فولاد به میزان تقاضا برای دریافت آنها بستگی داشته باشد که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

عوامل سیاسی

یکی از عواملی که بر صادرات فولاد تاثیرگذار می‌باشد جریانات و عوامل سیاسی در کشور می باشد. در بیشتر موارد این عوامل باعث ایجاد بار اقتصادی خواهد شد.

همچنین بهتر است بدانید بحران های سیاسی در منطقه یا بحران های سیاسی بین المللی شتابزده مسابقات تسلیحاتی و … نیز بر صادرات فولاد بسیار تاثیرگذار و موثر می باشد. اما با توجه به اینکه این شرایط قابل پیش‌بینی نیستند صادرکنندگان کمتر به آن توجه خواهند کرد.

کالاهای جانشین

بهتر است بدانید جانشینی مواد فولادی در مدت زمان کوتاهی تأثیر چندانی بر میزان فولاد ندارد ولی در بلند مدت امکان دارد بر روند صادرات فولاد بسیار موثر و تاثیرگذار باشد.

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و همچنین امکان ساخت انواع فرآورده های جدید پتروشیمی تولید شده محصولات فولادی فراهم شده است برخی از این موارد از مقاومت بالایی برخوردار هستند.

همچنین از قابلیت انعطاف پذیری و شکل پذیری بالایی نیز برخوردار می باشند. برخی از این موارد از نظر میزان فرسایش و راه‌های به کارگیری در مقایسه با فولاد از مقاومت بیشتری برخوردار می باشند. از این موارد می‌توانیم به پلاستیک، آلومینیوم و … که در بخش‌های مختلف و صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد اشاره کرد.

عوامل موثر بر صادرات فولاد

صادرات فولاد و چالش‌های پیش رو

بهتر است بدانید منابع صادرات همیشه مورد توجه اقتصاددانان قرار گرفته است که صادرات تاثیر منفی بر کارایی تخصیص منابع و همچنین صرفه های ناشی از مقیاس است تغییرات تکنولوژی ایجاد اشتغال و … بسیار موثر و تاثیرگذار در اقتصاد کشور می باشد.

در روابط تجاری آزاد همیشه سیاست‌گذاری‌ها سعی بر افزایش نرخ صادراتی دارند که با گسترش فعالیت جهانی شدن اقتصاد شکل کاملاً متمایزی خواهند گرفت.

بهتر است بدانید با توجه به مزیت رقابتی فولاد ایران در طی سال‌های گذشته مهم ترین اهداف صادرات غیرنفتی؛ مصالح فولادی می باشد.

اما این فرآیند با توجه به توسعه واحدهای فولادی از پیش تعیین شده حرکت نکرده است. علاوه بر تحریم موانع و مشکلات دیگری نیز مانع صادرات فولاد است. برخی از عوامل عبارتند از: تغییرات متوالی، قوانین تجارت، تغییرات شدید نرخ ارز، عدم وجود ساختارهای مناسب بازاریابی و …

تمامی این عوامل باعث شده است در صادرات آهن آلات به دیگر کشورها به کندی انجام شود. با توجه به رفع تعلیق و همچنین از بین رفتن ساخت وسیله تحریم است تا فضای صادراتی محصولات فولادی دوباره ایجاد شود. با وجود صادرات فولادی از باید ها و نباید های بسیار تاثیر گذار می باشد.

مجموعه آهن هایپر در بازار مصالح فولادی از جمله عرضه کنندگان و فروشندگان انواع مصالح فولادی در ایران می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از صادرات فولاد خرید فولاد و خیلی می توانید به سایت https://ahanhyper.com/ مراجعه نمایید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

پدیده سوختن فولاد چیست؟

پایگاه خبری تحلیل فولاد (ایفنا)

فولاد VCN، فولادی با خاصیت مقاومت حرارتی بالا

چرا فولاد زنگ میزند ولی برنز زنگ نمیزند؟

کارخانه فولاد سرمد ابرکوه

تحلیل و بررسی آمار تولید و صادرات فولاد ایران

https://ahanhyper.com//?p=17818

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *