امروز : شنبه 23 مارس 2024

[smartslider3 slider="2"]

خواص آلومینیوم

آلومینیوم فلزی محبوب در صنعت جهان و همچنین کشور ما به شمار می رود. جذابیت هایی که این فلز دارد باعث شده است تا پس از آهن پرمصرف ترین فلز صنعتی به شمار برود. در این مطلب از وب سایت آهن هایپر قصد داریم به خواص آلومینیوم بپردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

بررسی آلیاژ آلومینیوم

در مبحث خواص آلومینیوم ابتدا قصد داریم آلیاژهای آن را مورد بررسی قرار دهیم. بهتر است بدانید برخی از آلیاژهای آلومینیوم از نظر کیفیت از فلزات دیگر پیشی گرفته است. هر یک مزایای خود را دارد و این باعث شده است حمل و نقل آسان و ارزان تر صرفه جویی در کار ممان اینرسی کمتر و تعداد قطعات بیشتر به ازای هر کیلو وزن می شود که در قیمت آلومینیوم به شکل مختلف مثل پروفیل و لوله آلومینیومی و … موثر خواهد بود.

خواص آلومینیوم

الومینیوم از خواص بسیاری برخوردار است که باعث محبوبیت بالای این نوع فلز شده است. برخی از خواص آلومینیوم عبارتند از:

سبکی در عین استحکام بالا

بهتر است بدانید که دارای چگالی ۲.۷ گرم بر سانتی متر مکعب می باشد، یعنی حدود ۱.۳ وزن فولاد. اما بهتر است بدانید که آلیاژهای آلومینیوم معمولاً دارای استحکام بالایی می باشد. در واقع نسبت استحکام به وزن بالایی دارند که باعث شده است تا امروز از الومینیوم در صنایع خودروسازی، هواپیماسازی و تجهیزات حمل و نقل بار دیگر به طور گسترده استفاده شود.

 

خواص آلومینیوم

 

 توجه به استفاده از این فلز باعث کاهش وزن کاهش مصرف سوخت و در نتیجه افزایش بهره وری از این تجهیزات خواهد شد. نمونه‌ای از این آلیاژ ها ورق های نازک آلیاژ ۶۰۶۱ می باشد که از آن در ساخت بدنه خودرو استفاده خواهد شد.

مقاومت فوق العاده در برابر خوردگی

حتما شما نیز تا به الان در و پنجره آلومینیومی را مشاهده کرده اید که پس از گذشت چندین سال هنوز مثل اول سالم بوده و به کار خود ادامه می‌دهند. در حالی که اگر جنس این قاب ها از فولاد باشند سریع تر دچار زنگ زدگی شده و از بین می رود. توجه داشته باشید که الومینیوم در محل با قرارگیری در معرض اکسیژن لایه محافظی اکسید روی خود ایجاد خواهد کرد که این لایه از فلز مقابل خوردگی و زنگ زدگی به خوبی محافظت خواهد کرد.

 البته در نظر داشته باشید که مقاومت در برابر خوردگی آلیاژهای آلومینیوم نسبت به آلومینیوم خالص کمتر خواهد بود. اما در نظر داشته باشید آلیاژهایی مثل الیاژ الومینیوم دریایی ۵۰۸۳ در برابر خوردگی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده و در محیط های مرطوب و خورنده مورد استفاده قرار می گیرد. این آلیاژها در طی فرآیند آندایزینگ و زنگ زده شدن از مقاومت بالاتری برخوردار می باشد. عملیات آندایزینگ ضخامت لایه اکسیدی را افزایش خواهد داد و باعث بهبود مقاومت خوردگی آلومینیوم می شود.

 

رسانایی الکتریکی و حرارتی مناسب

 

رسانایی الکتریکی و حرارتی مناسب

در ادامه مبحث خواص الومینیوم باید ذکر کنیم که یکی از خواص آن را صنایع الکتریکی و حرارتی مناسب می باشد. توجه داشته باشید آلومینیوم نسبت به مس از رسانایی الکتریکی کمتری برخوردار است اما توسط چگالی کمتر نسبت به مس انتخاب بسیار عالی باید خطوط انتقال جریان برق می باشد. به همین خاطر از این فلز در ساخت کابل ها و خطوط انتقال جریان از صنعت برق استفاده خواهد شد.

 همچنین آلومینیوم دارای هدایت حرارتی بالایی می باشد که در مصارفی مثل مادربرد های کامپیوتر به وفور استفاده می شود. این قطعات باید به صورت گرما ایجاد شده را تخلیه کنند برای ساخت آن ها نیاز به فلز با هدایت حرارتی بالا خواهد بود.

بازتاب نور و گرما

یکی از خواص آلومینیوم این است که دارای قابلیت مناسبی برای بازتاب نور و حرارت می باشد. در واقع فلز به راحتی می‌تواند تا ۹۵ درصد حرارت ورودی را منعکس کرده و به همین خاطر این فلز از ساختار ساختمان ها استفاده می شود که باعث خنک شدن فضای داخلی آن ها خواهد شد. از کاربردهای این فلز می توان به استفاده در ساخت پنل های خورشیدی، سقف های کاذب و شیروانی ها، نمای ساختمان ها و … اشاره کرد.

شکل پذیری عالی

یکی دیگر از خواص آلومینیوم قابلیت شکل پذیری بسیار بالا می باشد که از سوی دیگر نقطه ذوب آن نسبت به فلزات پایین‌تر می باشد. بنابراین برای تولید پروفیل ها و قطعات تولید از این فلز به انرژی کمتری نیاز است.  این محصول را می‌توان در روش‌های مختلفی تولید کرد. به عنوان مثال می توان گفت از فرایند نورد برای ساخت انواع ورق آلومینیوم و از فرایند اکستروژن برای ساخت انواع پروفیل و میلگرد های آلومینیومی استفاده خواهد شد.

حفظ استحکام در دمای پایین

برخلاف فولاد که در دماهای پایین به شدت ترد خواهد شد آلومینیوم در دمای پایین دارای استحکام کششی بوده و می‌تواند استحکام کششی را ایجاد کند و حتی بهبود بخشد. بهره‌مندی از این خواص آلومینیوم برای ساخت در ساخت بدنه هواپیما مناسب خواهد بود.

نفوذ پذیری در حد خیلی ناچیز

بهتر است بدانید که آلومینیوم نفوذ پذیری بسیار ناچیزی دارد. غیرسمی بوده و بوی خاصی ندارد. این خواص آلومینیوم فلز را برای استفاده در بسته بندی مواد غذایی داروها و مواد حساس مناسب خواهد کرد. استفاده از این محصول باعث می شود تا مواد در برابر نور، حرارت، رطوبت، تشعشعات فرابنفش و … را محافظت کند.

 

نفوذ پذیری در حد خیلی ناچیز

 

غیر مغناطیسی بودن

بهتر است بدانید غیر مغناطیسی بودن این محصول باعث می شود تا از آن در تولید ابزارهای الکترونیکی مثل تلفن‌های همراه، کامپیوتر، لپ تاپ و .. استفاده شود.

جذب صدا و شوک

یکی از خواص الومینیوم؛ خاصیت جذب صدا در سقف های کاذب و کاربردهای بسیاری دارد و از سوی دیگر قابلیت جذب شوک باعث می‌شود تا از این محصول در ضربه گیر خودروها استفاده شود.

عدم ایجاد جرقه در برخورد با سایر فلزات

بهتر است بدانید یکی دیگر از خواص آلومینیوم این است که در هنگام برخورد با فلزات دیگر به قطعات آلومینیومی جرقه نمیزند که باعث می‌شود تا در قطعات داخلی خودرو مورد استفاده قرار بگیرد.

دوستدار محیط زیست

امروزه حدود ۹۰ درصد قطعات تولیدی آلومینیومی از ضایعات می باشد. تولید به این روش تنها ۲۵ درصد هزینه تولید از سنگ معدن را دارد و به همین خاطر امروزه کارگاه های بسیاری از جمع‌آوری ضایعات آلومینیوم تولید محصولات ثانویه از این فلز می باشد. در صورتی که این بازیافت به درست انجام شود و بازیافت با قطعه اولیه تفاوتی ندارد.

در این مطلب برای شما بازدیدکنندگان عزیز خواص آلومینیوم را ذکر کردیم. امروزه از محصولات آلومینیومی در ساخت و ساز به وفور استفاده می شود. مجموعه آهن هایپر ارائه دهنده انواع مقاطع فولادی و آلومینیومی می باشد که در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد . می توان به محصولاتی مثل انواع میلگرد، تیرآهن، ناودانی، نبشی، پروفیل های ساختمانی و … اشاره کرد. تمام این تجهیزات را می توانید از طریق وب سایت https://ahanhyper.com تهیه کرده و از آن در کاربردهای نظر خود بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان اهن هایپر در تماس باشد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

آلومینیوم ضد زنگ است؟

https://ahanhyper.com//?p=24594

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *