امروز : شنبه 13 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

آلیاژهای آلومینیوم 

همان‌طور که می‌دانید آلومینیوم از جمله عناصری می باشد که آن را با نماد Al مشخص می کنند. بهتر است بدانید این عنصر به صورت سفید رنگ، نرم، غیر مغناطیسی و رسانا می باشد که به عنوان فراوان ترین فلز در پوسته زمین است. جالب است بدانید که حدود ۸ درصد سطح زمین از آلیاژ تشکیل شده است. آلومینیوم دارای تنوع بسیاری می باشد؛ همچنین به خاطر وزن سبکی که دارد و همچنین دوام بالای آن؛ از آلیاژهای آلومینیوم در کاربردهای بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد.

 

مزایای آلیاژ آلومینیوم

 

معرفی انواع آلیاژهای آلومینیوم

آلیاژ آلومینیوم – مس

یکی از انواع آلیاژهای آلومینیوم، آلیاژ آلومینیوم – مس می‌باشد که به نام تجاری دور آلومین شناخته خواهد شد. در این آلیاژ ۵.۷ درصد مس وجود دارد. در برخی مواقع از عناصر کلسیم و منیزیم نیز استفاده خواهد شد.

توجه داشته باشید که از این نوع آلیاژ در سازه های سبک و صنعت هواپیما سازی مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است بدانید که مقاومت دورآلومین ها نسبت به آلومینیوم در برابر خوردگی بسیار کمتر می باشد. بیشتر روکش دور آلومین ها به روش نورد آلومینیوم محافظت خواهد شد.

آلیاژ آلومینیوم – منیزیم

آلیاژ آلومینیوم – منیزیم به نام آلو ماگ شناخته می‌شود که در آن از منیزیم به میزان کمتر از ۱۰ درصد استفاده شده است. این نوع الیاژ در برابر خوردگی از مقاومت بالایی برخوردار است. در صورتی که مقدار منیزیم آن بیشتر شود باعث می شود تا مقاومت آن در برابر خوردگی کاهش پیدا کند.

توجه داشته باشید که کاربرد اصلی این آلیاژ ها با توجه به مقاومت خوردگی عالی ان همچنین وزن سبک آن به طور غیر مستقیم قابلیت صیقل پذیری خوب و حفظ صیقلی آن می باشد. به همین خاطر از این نوع آلیاژ ها در کاربردهای معماری و تزئینی استفاده خواهد شد.

 

کاربرد آلیاژ آلومینیوم

 

آلیاژهای آلومینیوم – سیلیسیم

آلیاژ الومینیوم-سیلیسیم از انواع آلیاژهای آلومینیوم می باشد که به آن آلپاکس می گویند. در نظر داشته باشید در صورتی که سیلیسیم افزایش پیدا کند باعث می شود شکل پذیری آن کاهش پیدا کند و قابلیت ریخته گری آلومینیوم زیاد می شود.

 حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد دارای سیلیسیم می باشد و توسط عملیات حرارتی می‌توانید با توجه به کاربرد میزان سختی آن را افزایش دهید. در برخی مواقع در این نوع آلیاژ از ۷ درصد سیلیسیم و سه درصد منیزیم استفاده خواهد شد. بهتر است بدانید از این نوع آلیاژ معمولاً در تهیه مخزن روغن موتورهای درونسوز، قطعات دستگاه رختشویی، رادیاتور ها و دستگاه های الکتریکی استفاده خواهد شد.

قلع

قلع باعث می‌شود تا خاصیت ضد اصطحکاک بهبود پیدا کند که در کاربردهای بسیاری مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در نظر داشته باشید که آلیاژهای ریختگی امکان دارد تا حدود ۲۵ درصد دارای قلع باشد. در صورتی که میزان قلع افزایش پیدا کند و باعث می شود تا خواص ماشین کاری شده و همچنین رسوب سختی در برخی از فعالیت ها موثر باشد.

آهن

در نظر داشته باشید که افزایش درصد آهن باعث می شود تا خاصیت فرم پذیری آن کاهش پیدا کند. در برخی مواقع امکان دارد اهن عناصر دیگر اضافه شده و به موضوع آب واکنش دهد و بین فلز پیچیده و ترکیبات بین فلز پیچیده یا لجن تولید خواهد شد.

منگنز

یکی دیگر از انواع آلیاژهای آلومینیوم منگنز می باشد که در مقادیر کم جهت کنترل اثر تخریبی آهن مورد استفاده قرار می گیرد. این عنصر در حدود نصف درصد دارای آهن می باشد که به عنوان عنصر آلیاژی در ترکیبات آلیاژی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

 

قیمت آلیاژ آلومینیوم

 

کرم

در صورتی که عنصر کروم اضافه شود باعث می شود تا ترکیبات بین فلزی شده و این ترکیبات دارای حلالیت بسیار کمی در حالت جامد است که باعث می‌شود تا از رشد دانه جلوگیری نماید. در برخی از آلیاژ ها کروم باعث می شود تا در برابر خوردگی از مقاومت بالایی برخوردار شود و همچنین حساسیت به سریع سردتر شدن را نیز افزایش خواهد داد.

از دیگر آلیاژهای آلومینیوم می توان به نیکل، فسفر، تیتانیوم و … اشاره کرد. هر یک از این موارد در کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

معرفی فروشگاه آهن هایپر

فروشگاه آهن هایپر ارائه دهنده انواع محصولات فولادی جهت ساخت و ساز می باشد. شما عزیزان تمامی مقاطع فولادی از جمله میلگرد، نبشی و ناودانی، تیر آهن، سپری و … را در ابعاد و اندازه های مختلف می توانید از طریق وب سایت https://ahanhyper.com/  سفارش داده و در کاربردهای مد نظر خود از آن بهره مند شوید. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر داشته باشید می توانید از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با کارشناسان مجموعه آهن هایپر در تماس باشید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

021-72025

مقالات مربوط:

کاربردهای آلومینیوم

مراحل استخراج آلومینیوم

https://ahanhyper.com//?p=25747

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *