امروز شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲

ورق رنگی چیست؟ با انواع ورق رنگی آشنا شوید

ورق رنگی چیست؟ با انواع ورق رنگی آشنا شوید.

امروزه محصولات فولادی در صنایع مختلف به ویژه صنعت ساخت و ساز بیشترین کاربرد را به همراه دارد. ورق های فولادی از جمله محصولاتی هستند که به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. نوع ورق رنگی در بین ورق های فولادی دیگر از خواص مطلوب تر و جلوه زیباتری  برخوردار است. از این نوع ورق در صنایع معتددی همچون ساختمان سازی، حمل و نقل و ساخت لوازم خانگی فلزی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

در کارخانه ها معمولاً در شکل های مختلفی تولید و عرضه می شوند که هر یک از آن ها به توجه به آلیاژ به کار رفته در تولید دارای ویژگی های منحصر به فردی خواهند بود. در این مقاله از سری مقالات وبسایت آهن هایپر قصد داریم مبحث ورق رنگی و انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

آشنایی با ورق رنگی

به طور کلی می توان ذکر کرد ورق رنگی بیشتر ورق های گالوانیزه می باشند که توسط عملیات پوشش دهی و همچنین فرآوری سطحی تولید خواهد شد. در واقع می توان گفت که این نوع ورق ها همان ورق های روغنی می باشند که پس از انجام فرایند نورد سرد جهت مقاوم سازی در برابر اکسیداسیون و خوردگی توسط یک لایه سطح آن پوشانده می شود.

توسط اعمال پوشش رنگی زیبایی ظاهری خاصی به ورق اضافه خواهد شد. در نتیجه علاوه بر کاربرد های ساختاری جهت اهداف تزیینی نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این نوع ورق ها در انواع مختلفی موجود بوده که هر یک از انواع آن بدون شک در کاربرد خاصی قرار گرفته و از ویژگی خاصی برخوردار می باشد.

 

انواع ورق رنگی

 

انواع ورق رنگی

لازم است بدانید که در کارخانه ها معمولاً ورق های رنگی اغلب در ۱۶ رنگ مختلف تولید و عرضه خواهد شد. این تنوع رنگ باعث می شود که مصرف کنندگان بتوانند با توجه به سلیقه و کاربرد مد نظر خود آنچه را که نیاز دارند؛ راحت تر خریداری نمایند. انواع ورق های گالوانیزه رنگی در رنگ های مختلفی همچون کرم، زرد، نارنجی، قرمز، زرشکی، صورتی، بنفش، آبی، سبز، قهوه ای و سفید تولید و روانه بازار می شوند.

ورق آجدار یا ورق شطرنجی چیست ؟
در اینجا مطالعه کنید

رنگ بندی انواع ورق رنگی بسیار بالا بوده و شکل ظاهری آن نیز در تنوع مختلفی موجود می باشد. در حال حاضر انواع این ورق های گالوانیزه در شکل های متنوعی همچون ورق سینوسی یا کرکره ای، ورق رنگی ذوزنقه، ورق شادولاین، ورق سفال، ورق ژنوا، ورق فرم تیزه، ورق رنپی عرشه فولادی  و .. تولید می شوند.

ویژگی های ورق رنگی

همانطور که ذکر کردیم ورق های رنگی دارای ویژگی های فیزیکی و شیمیایی ویژه ای می باشد. از جمله مهمترین آن ها می توان به مقاومت بالای آن اشاره کرد. این ورق بسیار مقاوم بوده که باعث دوام بالا و همچنین طول عمر مطلوب ورق می شود. به همین دلیل در محیط های خورنده، اسیدی و قلیایی از این نوع ورق ها بسیار استفاده خواهد شد؛ چرا که در برابر این محیط‌ها دوام بالایی را از خود نشان خواهند داد.

با توجه به اینکه این ورق ها جهت تحمل فشار و یا کشش طراحی و تولید شده اند؛ ضخامت زیادی نداشته و بیشترین ضخامت آنها بین ۰.۲ تا ۰.۷ میلیمتر می باشد. توجه داشته باشید که هرچه ضخامت این ورق ها بیشتر شود؛ استحکام و قیمت محصول نیز افزایش پیدا خواهد کرد. شاید برای شما مخاطبین گرامی جالب باشد بدانید که عرض این ورق ها بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۵۰ میلی متر و وزن هر رول آن نیز 4 الی 9 تن است.

 

ویژگی های ورق رنگی

 

کاربرد ورق رنگی

همانطور که می دانید ورق رنگی از جمله انواع ورق آلات بسیار پرکاربرد می باشد که در صنایع متعددی مورد استفاده قرار می گیرد. نمونه بارز کاربرد این ورق می توان به استفاده در سقف های رنگی شمال کشور اشاره کرد. ناگفته نماند که از این ورق می توان جهت تولید انواع لوازم خانگی همچون بدنه یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز، آبگرمکن، تجهیزات اداری و بدنه کامپیوتر، پارتیشن و ساخت کابینت و … اشاره کرد.

مقایسه انواع ورق های فولادی؛ اصلی ترین تفاوت و ویژگی هرکدام
در اینجا مطالعه کنید

البته در صنعت ساختمان سازی نیز بسیار کاربرد داشته و جهت ساخت سقف های شیروانی، کرکره، نمای بیرونی و درونی و سقف ورزشگاه ها و سوله ها مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر کاربردهای این نوع ورق می توان به استفاده آن در صنایع حمل و نقل جهت ساخت کانتینرها، سردخانه ها و همچنین کاروان های متحرک و ثابت و … اشاره کرد.

نحوه تولید و رنگ آمیزی ورق های رنگی

اگر بخواهیم مراحل تولید ورق رنگی را برای شما عزیزان بیان کنیم؛ باید ذکر شود که ورق ها را از بخش فرآیند نورد سرد به سمت گالوانیزه کردن می‌برند و در طی دو مرحله با پوشش های پلیمری مخصوص رنگ آمیزی خواهند شد. لازم است که در گالوانیزه کردن ورق ها از روش های رایج غوطه ور کردن در نمک فلز روی و همچنین گرم استفاده می کنند. توجه داشته باشید که قبل از عملیات رنگ آمیزی افراد باید سطح ورق از نبود هرگونه آلودگی و چربی مطمئن شده و ورق ها به خوبی خشک نمایند.

 مرحله اول رنگ آمیزی یا پوشش زیرین می باشد که در این مرحله زیرسازی یا پوشش دهی ابتدایی ورق را انجام می‌دهد. بهتر است بدانید که ضخامت رنگ در این مرحله ابتدایی حدود ۷ الی ۱۵ میکرون می باشد.

در مرحله دوم که پوشش روی نام دارد؛ در واقع پوشش‌دهی با کیفیت باید انجام شود که خروجی رنگ پاشی آن همان رنگی است که در ظاهر مشاهده خواهید کرد. در مرحله دوم ضخامت رنگ بین ۲۰ تا ۲۵ میکرون خواهد بود. پلیمر هایی که در رنگ آمیزی هر مرحله مورد استفاده قرار می گیرند؛ با یکدیگر دارای تفاوت می باشند. در واقع در مرحله دوم از پوشش پلی آمید، اکریلیک، پلی استر، اپوکسی، پلی اورتان و … استفاده خواهد شد.

 در مرحله اول بیشتر از پلی استر و یا اپوکسی استفاده می کنند. انجام مراحل پوشش دهی رنگ آمیزی امکان دارد؛ به روش پودری یا مایع صورت گیرد. در روش های پودری بین پودر رنگ و سطح ورق جریان الکتریکی و همچنین بار های مخالف به آن وارد شده و به این صورت میان آن ها چسبندگی موقت ایجاد خواهد شد. در این روش پس از حرارت دادن پودر ها پوشش به صورت کامل به سطح ورق می چسبد.

توجه داشته باشید که در روش پوشش دهی مایع رنگ های مایع بر روی سطح ورق های در حال تولید پاشیده شده و پس از خشک شدن مراحل تکمیلی آن را انجام خواهند داد. در این روش باید مراقب یکنواختی رنگ ها و ضخامت آن بر روی سطح ورق باشید و به آن توجه کنید.

 

تفاوت ورق سیاه با ورق رنگی
در اینجا مطالعه کنید

قیمت ورق رنگی

 

عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت ورق رنگی

فاکتورها و عوامل بسیاری از جمله کارخانه تولید کننده، ضخامت ورق، کیفیت نهایی ورق تولید شده، نوع ورق، نوع رنگ به کار رفته در پوشش دهی ورق و … در تعیین قیمت ورق رنگی بسیار تاثیر گذار می باشد. شما عزیزان هزینه این نوع ورق را می توانید در وبسایت https://ahanhyper.com/ مشاهده کرده و به بررسی آن بپردازید. همچنین جهت مشاهده قیمت ورق استیل، قیمت تیرآهن، قیمت روز آهن آلات و … نیز می‌توانید به این وبسایت مراجعه نمایید.

خرید ورق رنگی

شما مصرف کنندگان عزیز اگر قصد خرید ورق رنگی را دارید؛ می توانید به وبسایت https://ahanhyper.com/ مراجعه نمایید. برخی دیگر از محصولاتی که توسط این مجموعه عرضه می شوند؛ می توان به انواع تیرآهن، میلگرد، انواع نبشی، ناودانی، انواع پروفیل ها و …. اشاره کرد که این محصولات در ساختمان سازی و صنایع دیگر بیشترین کاربرد را دارند. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر درباره محصولات داشته باشید؛ نیز می توانید با کارشناسان خبره مجموعه آهن هایپر در تماس باشید و مشاوره و اطلاعات لازم را دریافت نمایید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

ورق گالوانیزه رنگی چیست؟ و انواع آن

ورق شادولاین چیست؟

http://ahanhyper.com//?p=48874

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × سه =