باتوجه ویژه به برنامههای عمرانی و راهسازی در کشورهای مختلف از جمله ایران، نیاز به تولید گاردریل و استفاده از آن در مسیرهای مختلف بهشدت افزایش پیدا کرده است. در واقع این وسیله نوعی سیستم حفاظتی بهحساب میآید که در جادهها و بزرگراهها نصب میشود و وظیفه اصلی آن جذب ضربه و جلوگیری از خروج ناگهانی خودروها از مسیر است.
این جانپناهها در انواع مختلفی ساخته میشوند که نوع آهنی و بتنی آنها پرکاربردتر است. در این مقاله قصد داریم تا در مورد مراحل تولید، استانداردها و ابزارآلاتی که در ساخت این وسیله به کار میرود اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم. با ما همراه باشید.
گاردریل چیست؟
قبل از بررسی نحوه تولید گاردریل و اجزای تشکیلدهنده آن، قصد داریم توضیحاتی در مورد این محصول به شما ارائه دهیم تا بیشتر با آن آشنا شوید. گاردریلها در واقع نوعی سیستم حفاظتی هستند که از آن برای جلوگیری از صدمات احتمالی در حوادث جادهای استفاده میشود.
این قطعات قادر هستند ضربههای وارد شده براثر برخورد خودرو در صورت خارجشدن از مسیر را به خود جذب کنند و احتمال سقوط به دره و برخورد با وسایل عبوری از لاین مخالف را به میزان قابلتوجهی کاهش دهند. در ادامه، اجزای تشکیلدهنده Guardrail را معرفی کرده و توضیحات مختصری در مورد آنها ارائه میکنیم.
سپری
بخشی از این سازه است که برای ساخت آن از ورق گالوانیزه استفاده میشود. برای تولید این قسمت، ورقها به دستگاه رول فرمینگ منتقل شده و روی شفتها مهار میشوند سپس تغییرات موردنظر روی آنها اعمال شده و فرم موردنظر را به خود میگیرند.
پایه گاردریل
قطعهای که از تیرآهن ساخته میشود و برای جلوگیری از خوردگی در مناطق هوایی مختلف پس از انجام سوراخکاریهای لازم، سطح آن با لایهای از ضدزنگ پوشانده میشود.
ضربهگیر
یکی دیگر از اجزای تشکیلدهنده که در تولید گاردریل از آن استفاده میشود ضربهگیرها هستند. به طور معمول جنس این قطعات از فولاد است؛ زیرا مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و خوردگی در شرایط مختلف جوی دارند. وظیفه اصلی آنها مهار ضربه وارد شده و کاهش آن است تا اتومبیلها از مسیر جاده خارج نشوند.
سرسپری
قطعهای که از ورق ST37 برای ساخت آن استفاده میشود و وظیفه دارد دو ضربهگیر را به هم متصل کند. ضخامت سرسپریها 3 میلیمتر است و برای پوشش سطح آن از ورقهای گالوانیزه استفاده میشود.
شبنما
شبنماها از ورقهای فولادی ساخته میشوند و به دلیل سطح صاف و صیقلی که دارند نور را منعکس کرده و در هنگام شب بهعنوان یک راهنما، مسیر را به رانندگان نشان میدهند. این قطعه در پخش تسمه گاردریلها نصب میشود.
استانداردهای ساخت گاردریل
یکی از مهمترین نکاتی که هر تولید کننده باید به آن توجه کند استانداردهای مشخص شده از سوی سازمان و نهادهای قانون گذار است. رعایت این موارد موجب افزایش کیفیت محصول نهایی و دوام بیشتر آن می شود. برخی از این استانداردها عبارت هستند از:
- استانداد EN10025 که مربوط به فولاد استفاده شده در محصولات است.
- استاندارد EN1090 که مربوط به مراحل تولید است که باید برای ساخت یک گاردریل طی شود.
- استاندارد B4592 این استاندارد مربوط به تحمل میزان فشار محصولات تولید شده در شرایط مختلف است.
مراحل تولید گاردریل
حال که با اجزا یک Guardrai آشنا شدهاید، نوبت به بررسی مراحل تولید گاردریل است. در ادامه به مهمترین بخشها اشاره کرده و توضیحاتی را در مورد هرکدام از آنها ارائه میکنیم.
طراحی و مهندسی
قبل از تولید هر محصول، مهندسان باتوجهبه استاندارها و کاربردهای آن، طراحی را با استفاده از نرمافزارهای سهبعدی انجام میدهند. با این کار تمام نکاتی که باید برای تولید گاردریل با کیفیت به آن توجه شود در نظر گرفته میشود تا محصول نهایی بیعیبونقص باشد.
برش قطعات و خمکاری
در این مرحله تیرچهها و سایر قطعات موردنیاز برای تولید برش خورده و با استفاده از دستگاه خم تغییرات لازم در آنها اعمال میشود تا برای اتصال به یکدیگر آماده شوند. این فرایند باید بادقت بسیار بالایی انجام شود؛ زیرا یک خطای کوچک موجب کاهش کیفیت محصول نهایی میشود.
جوشکاری
پس از برش قطعات نوبت به وصل کردن آنها به یکدیگر میرسد. برای انجام این کار از دستگاههای مخصوص استفاده میشود؛ زیرا بخشهای مختلف باید بهخوبی به یکدیگر وصل شوند تا کیفیت محصول نهایی کاهش پیدا نکند.
رنگآمیزی
آخرین مرحله تولید گاردریل رنگآمیزی آن است. پس از اینکه محصول نهایی تولید و کیفیت آن تأیید شد نوبت به رنگآمیزی Guardrail است. این کار برای جلوگیری از ایجاد خوردگی و زنگزدگی انجام میشود.
ابزارآلات موردنیاز برای تولید این محصول
برای تولید یک محصول باکیفیت از دستگاهها و ابزارآلات مختلفی استفاده میشود. در این بخش آنها را معرفی کرده و در مورد هرکدام توضیحات مختصری ارائه میکنیم.
دستگاه خم: یکی از اصلیترین دستگاهها در تولید گاردریل که برای خمکردن تیرآهن و شکلدهی به آن مورداستفاده قرار میگیرد.
دستگاه برش: ازآنجاییکه اندازه گاردریلها با یکدیگر متفاوت است باید ورقها و تیرآهنهای بهکاررفته را بسته به نیاز برش داد و آنها را آماده اتصال کرد.
دستگاه پانچ: توجه داشته باشید که به دلیل نوع طراحی، امکان جوش دادن برخی از قطعات وجود ندارد. در این حالت از دستگاه پانچ برای سوراخکردن و اتصال آنها به یکدیگر استفاده میشود.
دستگاه جوش: بسته به خط تولیدی که محصول در آن مونتاژ میشود این دستگاهها به دودسته خودکار و دستی تقسیم میشوند. باید به این نکته توجه کنید که به دلیل عدم دخالت انسان در خطوط تولید خودکار، کیفیت محصول نهایی بسیار بالاتر است.
دستگاه رنگپاش: پس از تولید گاردریل نوبت به رنگآمیزی میرسد تا مقاومت آن در برابر عوامل بیرونی افزایش پیدا کند. برای این کار از دستگاه رنگپاش استفاده میشود.
جمعبندی
گاردریل بهعنوان یکی از محصولات پرکاربرد در راهسازی است که از آن برای افزایش ایمنی مسیرها استفاده میشود. به همین دلیل در این مقاله در مورد چگونگی تولید و ابزارهایی که برای این کار مورد استفاده قرار میگیرند مطالبی را به شما به اشتراک گذاشتیم.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید
۰۲۱-۷۲۰۲۵