امروز : چهارشنبه 24 آوریل 2024

[smartslider3 slider="2"]

آشنایی با فولاد فنری

فنر ها یکی از اجزای اصلی در سیستم های مکانیکی می باشند که در صنایع مختلف از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. عملکرد این فنرها به گونه ای است که باید استحکام بالایی داشته باشد. به همین خاطر انواع آلیاژهای فولادی برای ساخت فنرهای متناسب استفاده خواهد شد.

در واقع می‌توان گفت فنر یک جزء الاستیک در سیستم مکانیکی می باشد که باید نیروی مشخصه ذخیره کرده و در صورت نیاز به آرامی یا به صورت ناگهانی آن نیرو را آزاد نمایند.

ظرفیت و طول عمر فنر ها در عملکرد بهتر سیستم های مکانیکی تاثیرگذار می‌باشد. معمولا ظرفیت فنر از لحاظ تحمل بارهای دینامیکی و استاتیک در طولانی مدت به نوع فولادی که در ساخت فنر استفاده شده است بستگی دارد.

در این مطلب قصد داریم فولاد فنری را مورد بررسی قرار دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با فولاد فنری با ما همراه باشید.

آشنایی با فولاد فنری

به فولاد هایی که در ساخت انواع فنر به خصوص در سیستم های تعلیق اتومبیل و صنعتی فولاد مورد استفاده قرار می گیرد؛ معمولاً فنر گفته می شود.

استحکام تسلیم از جمله پارامترهای بسیار مهم در ساخت فنر با فولاد می باشد که یعنی توانایی فولاد فنر در میزان تعامل خم شدن یا تاب خوردن قابل توجه در نهایت بازگشت به حالت اولیه خواهد بود.

به همین خاطر آلیاژهای فولاد آهن باید از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار شود. برخی از این ویژگی‌ها مانند توانایی مقاومت بالا در برابر نیروهای پیچشی و خمشی که وارد می شود بدون هیچگونه ایجاد حالت کج شدگی و … برخوردار شوند تا به فنر آسیبی وارد نشود.

مشخصات فولاد فنر ی

توجه داشته باشید فولاد فنری معمولا از استحکام تسلیم بالایی برخوردار هستند. همچنین انعطاف پذیر بالایی نیز دارد همچنین توانایی بالایی در شکل پذیری و حرارتی دارند.

به همین خاطر برای ساخت انواع فنرها از فولاد استفاده می‌کند. از طرفی فولادهای فنر دارای استحکام کشش زیادی نیز می باشند که بتوانند خاصیت الاستیسیته را فراهم کند. همچنین باعث مقاومت در برابر سایش و ارتعاش نیز خواهند شد.

 

آشنایی با فولاد فنری

انواع فولاد فنری

بهتر است بدانید ویژگی‌ها و قابلیت‌های فنرها ترکیب مختلف عناصر آلیاژی در فولاد فنری حاصل خواهد شد. عناصری مانند منگنز، کروم، سیلیکون، وانادیوم، نیکل و … در ساخت فولاد فنری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هر یک از این عناصر مسئول ایجاد ویژگی های خاص فولاد فنری خواهد بود. بهتر است بدانید از آلیاژ نیکل تنها زمانی استفاده می‌کنند که فولادهای با کیفیت ضدزنگ تولید شود. معمولاً فنر ها از نظر جنس در انواع مختلفی تولید می شوند.

فنر های ساخته شده از فولاد فنر با کربن بالا

در ساخت فولادهای فنر با کربن بالا معمولا از ۰.۶ تا ۱.۴ درصد کربن استفاده می‌کنند که یکی از انواع رایج ترین فولاد فنر می باشد. هزینه بسیار کمتر بوده و به راحتی قابل دسترس و مورد استفاده می باشد.

استفاده از کربن برای محیط های با درجه حرارت بالا یا پایین و همچنین برای بارگذاری های شوک و ضربه استفاده می شود.

فولاد کربن سخت ترین و بادوام ترین نوع بین فولادهای غیر آلیاژی می‌باشد و در برابر سایش از مقاومت بالایی برخوردار است. به همین خاطر در تولید تیغه های برش از کربن به مقدار زیاد استفاده می‌شود.

اما با توجه به وجود کربن بالا معمولا از قابلیت جوش پذیری این فولادها بسیار کم است و نمی‌تواند در مدیریت جوشکاری استفاده کرد.

فولاد پر کربن در ساخت انواع فنرها، تیغه‌ها، تیغه اره‌ها و … مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از دیگر کاربردهای فولاد فنر با کربن بالا می توان به استفاده در کمک فنر چرخ‌های هواپیما، سیم های پیانو، شاه کلید ها و شمشیر ها، انواع صنایع خودرویی، کشاورزی و … اشاره کرد.

انواع آلیاژ فولاد فنری

این فنرها با آلیاژهای فولادی که دارای ترکیبات مختلفی هستند ساخته می شود. از این محصول بیشتر در مواردی که نیاز به تحمل فشار و ضربه زیاد یا بارهای شدید است استفاده می کند. فولاد های آلیاژی معمولاً در برابر فشار دامنه بیشتری از تغییرات دمایی را به راحتی تحمل خواهند کرد.

برخی از انواع آلیاژ فولادی عبارتند از:

فولاد فنر ضد زنگ

این فولاد در برابر زنگ زدگی و خوردگی از مقاومت بالایی برخوردار است که می‌توان از آن تا دمای ۲۸۸ درجه سانتی‌گراد استفاده کرد. معمولا برای دماهای پایین از جنس استیل استفاده می شود.

فولاد فنر ساخته شده با آلیاژ بر پایه مس

در ساخت این فنر ها از الیاژ مساستفاده شده است که معمولا از فولاد فنر معمولی گران تر می باشد. مس که در ساخت آن استفاده شده است از رسانه های بالایی برخوردار بوده و همچنین هدایت پزیری خوبی نیز دارد.

فنر های مسی در برابر خوردگی و زنگ زدگی و .. از مقاومت بالایی برخوردار است. از مزیت بسیار مهم دیگر فنرهای مسی این است که در دماهای زیر صفر نیز می‌توانید از آن استفاده نمایید.

فولاد فنر ساخته شده با آلیاژ بر پایه نیکل

فنر های نیکلی مثل فنر های مسی از مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و همچنین طیف وسیعی از دما ها برخوردار است. توجه داشته باشید این فنرها از ویژگی های بسیار مهمی از جمله عدم وجود میدان مغناطیسی در آنها و مقاومت الکتریکی نسبتاً بالا برخوردار است.

فولاد فنر 1.7176

این فولاد فنر از خاصیت تنش پذیری بسیار خوب و همچنین شکل پذیری عالی برخوردار است. همچنین دارای خاصیت الاستیسیته خوب و مقاومت بالا در برابر خوردگی و سایش می‌باشد.

از این فولاد می‌توان در ساخت فنر های لایه تخت و همچنین ساخته فنرهای پیچشی و استوانه‌ای و استفاده در صنعت خودروسازی و … مورد استفاده قرار گرفت.

فنر ساخته شده با فولاد ابزار

فولاد ابزار معمولاً فولاد انعطاف پذیر و نرم می باشد که از آلیاژهای مثل کبالت، وانادیوم، مولیبدن با درصد های مشخص و معین ساخته خواهد شد. این نوع فولادها معمولاً در برابر فشار و حرارت از مقاومت بالایی برخوردار هستند.

آشنایی با فولاد فنری

کاربرد فولاد فنری

از فولاد فنر معمولا در صنایع کوچک و بزرگ تجاری و … استفاده خواهد شد. برخی از کاربرد فولادهای فنری استفاده در ساخت فنر ها، واشر، تیغه آنتن، سیستم‌تعلیق اتومبیل و … می باشد.

بهتر است بدانید برای ساخت قطعات ماشین چمن زنی، فنرهای سیم پیچ خودرو، تجهیزات فرود هواپیمای کوچکی و … از فولاد فنری بهره‌مند خواهند شد.

توجه داشته باشید ویژگی های فولاد فنر به شکلی است که محصولاتی که از آن ساخته می‌شوند دچار خمیدگی، فشردگی، کشیدگی یا پیچ خوردگی خواهند شد. اما دوباره به راحتی می‌تواند با حالت اول برگردد که این حاکی از ویژگی استحکام تسلیم می باشد.

بهتر است برای ساخت فنرهای تخت یا مارپیچی که پس از ساخته شدن تحت عملیات سخت قرار نمی‌گیرد از فولادهای فنری استفاده خواهد شد.

بهتر است بدانید از فولاد های فنری که در ساخت آن ها از کرم و وانادیوم استفاده شده است معمولاً در ساخت فنر های بزرگ اتومبیل و لکوموتیو استفاده خواهد شد.

فولاد های سیم دار در ساخت تجهیزاتی که دارای استحکام و مقاومت ضربه بالایی می باشند استفاده خواهد شد. جهت تهیه انواع فولاد فنری می توانید به وب سایت https://ahanhyper.com/ مراجعه نمایید و این محصول را با کیفیت بالا و انواع مختلف تهیه کرده از آن بهره مند شوید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

آشنایی با فولاد تریپ

https://ahanhyper.com//?p=17813

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *