کارخانه فولاد سراب یکی از تولیدکنندگان نبشی و ناودانی فولادی در کشور است. این شرکت محصولات فولادی خود را باکیفیت و راندمان بالایی تولید و به بازار عرضه میکند با ما همراه باشید تا با این شرکت و محصولات فولادی با کیفیتش بیشتر آشنا شوید.
درباره شرکت مجتمع فولاد سراب
شرکت مجتمع فولاد سراب در پروژه با تولید نبشی فولادی فعالیت خود را آغاز کرد. این پروژه در سال 86 فاز اول این مجموعه که حدود 50 هزار تن از انواع نبشی تولید میشود و در مراحل بعدی به تولید مقاطع ریلی و ساختمانی در دستور کار پروژه قرار گرفت و با امید به همکاری مسئولان در استان آذربایجان شرقی امکان تأسیس واحد ذوبآهن در این مجتمع بهزودی اجرایی شود که شرایط برای تأمین مواد اولیه فراهم شود.
در فاز اول این پروژه زمینه کار برای 35 نفر به شکل مستقیم فراهم میشود و با به کار افتادن فاز دوم ظرفیت تولید به 200 هزار تن در سال افزایشیافته و زمینه کار برای 150 نفر دیگر افزایش میابد. این شرکت در محوطهای به مساحت 30000 متر و حدود 8000 مترمربع زیربنا و سرمایهای حدود یکصد میلیارد ریال در شهرک صنعتی سراب تأسیس شد.
محصولات کارخانه فولاد سراب
از جمله محصولات تولیدی مجتمع فولاد سراب نبشی فولادی و ناودانی فولادی است. در این شرکت به شیوه نورد گرم شمش فولادی نبشی و ناودانی تولید میشود. نورد گرم به این صورت انجام میشود که شمشهای فولادی تا دمای 1280 درجه سانتیگراد گرم میشود و در کورههای پیش گرمکن پوسته زدایی میشوند و مراحل نورد اولیه انجام میشود و به ضخامت موردنظر میرسد. این شرکت در استان آذربایجان شرقی و در شهر سراب در شهرک صنعتی سبلان در سال 1394 تأسیس شده است.
ظرفیت این شرکت حدود 70 هزار تن از محصولات فولادی در سال است. فاز دوم این شرکت در سال 95 حدود 70 درصد پیشرفت کرد و با کمک مسئولین امیدوار بودیم که پروژه پیشرفت کند که مهمترین انتظار از مسئولین کاهش مشکلات در زمینه تجارت و تکمیل آن است و امید بر این است که مشکلات گمرک و دیگر برنامههای مربوط به توزیع برطرف شود تا خدمترسانی بهتر انجام شود که با انجام این سامانه جامع تجارت باعث کاهش دخالت دیگر شرکتها شده و کار بهراحتی پیش میرود.
این سامانه توزیع باید بهگونهای باشد که آزادی اقتصادی از افراد سلب نشود و واحدهای توزیع نیز به وظیفه خود بهدرستی عمل کنند. مهمترین فکر دولت این است که فروش و تجارت در این زمینه به شکل عادلانه انجام شود. بالابردن کیفیت محصولات داخلی از مهمترین مسائل در زمینه جایگاه این محصولات در بازارهای داخلی و خارجی است.
از جمله مشکلات فولادسازان کشور مشکل کمبود برق است که باعث شده که میزان تولید این شرکت ها به حداقل برسد و باعث شده که این شرکتها نتوانند به تعهدات صادراتی خود پاسخگو باشند و این مشکل ایران را در بازارهای جهانی کمرنگ کرده است.
بهطورکلی تولید صنایع فولادی در ایران قدمت بالایی دارد ولی بیشترین پیشرفت ایران در این دهههای اخیر بوده است. این صنعت از جمله صنایع است که محصولات خاصی تولید میکند و نقش ویژهای در رشد و توسعه کشور دارد و چون آهن و محصولات وابسته به آن در کشور زیاد است یکی از شاخههای اصلی توسعه بهحساب میاید.
البته باید در نظر داشت که کشور ما با وجود منابع انرژی زیاد و ارزان و همچنین نیروی انسانی ارزان یکی از قطبهای مهم در آینده صنعت فولاد خواهد بود. البته از نظر دیگر باید توجه داشت که باعث تحریک صنایع بالادست را به وجود آورده است و با این وجود برای توسعه اقتصادی سرمایهگذاری در این صنعت مهم است.
بطورکلی فولاد به نوعهای مختلفی از آلیاژ گفته میشود که مهمترین عنصر تشکیلدهنده آن از آهن است. همچنین کربن هم از مهمترین عنصر تشکیلدهنده فولاد است و باید در نظر داشت که در آلیاژهای مختلف میزان مواد تشکیلدهنده با هم متفاوت است.
مقدار کربن در فولاد بین 3 درصد تا 5.1 درصد در حال تغییر است و در بعضی موارد خاص به 25.2 درصد هم میرسد. بهطورکلی به آلیاژی که درصد کربن موجود در آن کمتر از 3 درصد باشد همان آهن گفته میشود.
همچنین با آلیاژی که بیشتر از 5.1 درصد کربن در آن باشد چدن نامیده میشود و اگر میزان آهن موجود در یک آلیاژ کمتر از 50 درصد باشد دیگر فولاد نام ندارد. بهطورکلی فولاد به دودسته از نظر ترکیبات شیمیایی و شکل ظاهری طبقهبندی میشود.
استفاده از فولاد کربنی در تولید محصول
فولادهای کربنی که دسته پرمصرفها هستند دارای آهن و یک درصد کربن است و بیشترین تفاوت فولاد ها در میزان کربن بهکاررفته در آنها است. کربن موجود در فولاد به سه دسته طبقه بندی می شود. ابتدا فولاد کم کربن است که کربن این نوع فولاد 0.25 درصد است و مصرف زیادی در کار های مهندسی و سازه دارد.
دومین فولاد با کربن متوسط است که میزان کربن ان بین 0.25 تا 0.7 است که این مورد از فولاد در قطعات متحرک مصرف می شود.
نوع سوم ان فولاد پر کربن است که میزان کربن ان بین 0.7 تا 1 درصد است و خیلی کم پیش میاید که به 5.1 درصد برسد و از این مدل فولاد در ابزار مهندسی و تولید سکه کاربرد دارد و از مهمترین تفاوت کاربرد این فولاد ها در سهولت ماشین کاری و جوشکاری و مقاومت در مقابل پاره شدن و سختی ان است.
این نوع فولاد های آلیاژی با توجه به مقادیر کربن اضافه شده به انها خصوصیات متفاوتی دارند که این تفاوت ها ممکن است در استحکام ان یا مقاومت انها در مقابل خوردگی باشد. انواع مختلف فولاد آلیاژی به این صورت است فولاد آلیاژی منگنز دار و فولاد آلیاژی کرم دار و فولاد آلیاژی کرم- مولیبدن و فولاد آلیاژی نیکل- کرم مولیبدن است.
نوعی از فولاد زنگ نزن تولید شده توسط مجتمع فولاد سراب که در واقع یک ورقه نازک ضد زنگ روی یک یا هر دو طرف ان قرار میگیرد و کرم مهمترین ماده آلیاژی است که با آهن و کربن و منگنز و سیلیس در تهیه فولاد ضدزنگ کاربرد دارد. معمولیترین فولاد ضدزنگ حدود 8 درصد نیکل دارد که از این نوع از فولاد در ساخت قطعات موتورت و وسایل شیمیایی و کارد و چنگال و دیگر وسایل پختوپز کاربرد دارد. بهطورکلی آهن الات از نظر شکل ظاهری به دودسته تقسیم می شوند.
ابتدا فراوردههای طولی است که شامل قطعات سبکوسنگین فولادی مانند تیرآهن، نبشی و سپری، میلگرد و ریل راهآهن است. این شرکت محصولات فولادی خود را از روش های نورد گرم و نورد سرد تولید و به بازار عرضه می کند.
برای مشاوره و خرید محصولات کارخانه فولاد سراب با مشاوران خود در آهن هایپر با شماره 72025-021 تماس بگیرید