امروز : جمعه 22 مارس 2024

[smartslider3 slider="2"]

معرفی فولادهای ساختمانی

فولاد ها از لحاظ کاربردی دسته بندی می شوند. با توجه به این بسته بندی هزاران نوع فولاد با نام ها و کاربردهای مختلف وجود دارند. فولادهای ضد زنگ و فولادهای ساختمانی، فولادهای ابزار و فولادهای خوش تراش و … زیر مجموعه فولادها هستند.

انواع فولادهای ساختمانی

فولادهای ساختمانی در کشور ما معمولا از فولاد st37 ساخته می شوند که از قابلیت جوشکاری بالا و مقاومت خوبی برخوردارند. فولادهای ساختمانی در مدل های مختلفی تولید و عرضه می شود که می توان به تیر آهن، نبشی، پروفیل های ساختمانی، ورق ها و … اشاره کرد.

تیرآهن

تیرآهن از مهم ترین موارد مصرفی در ساختمان سازی است که تاثیر بسزایی در پروژه های ساختمانی دارد. تیراهن ها بر اساس نسبت بال و ارضی که دارند در چهار گروه قرار می‌گیرند که عبارتند از: تیرآهن lPE و تیرآهن IPN و تیرآهن بال پهن یا هاش، تیر آهن لانه زنبوری

 

انواع فولادهای ساختمانی

 

تیرآهن IPE

این نوع تیرآهن از محبوبیت بیشتری بین مشتریان برخوردار است. تیراهن هایی که بر اساس استاندارد IPE تولید می‌شوند بیشتر از محصولات کشورهایی مانند چین و روسیه هستند. از مشخصات این محصول می ‌توان به نازکی بال ها در ابتدا و خم شدن لبه آن ها و شیب ملایمی در ضخامت بال ها دیده می شود اشاره کرد. کاربرد این تیرآهن را در ساختمان ها به صورت ستون، خرپا و نعل درگاه و … است.

تیرآهن IPN

این تیرآهن ها مانند تیرآهن های IPE هستند تفاوت این دو نوع در ضخامت بال ها می باشد. طوری که در تیرآهن های IPN با فاصله گرفتن از جان ضخامت انکاهش می‌یابد.

تیرآهن هاش

تیرآهن هاش نسبت به تیرآهن های معمولی بال هایی پهت تر دارند که ان را به نام تیرآهن های بال پهن نیز می‌شناسند. اندازه بال ها و ارتفاع آن یکسان است و این امر سبب می شود که از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشند.

 تیرآهن هاش در دو نوع سبک و سنگین تولید می‌شوند که تفاوت آن ها در میزان ضخامت بال ها می باشد. تیرآهن های هاش کاربردهای مختلفی دارند که مهم ترین آنها استفاده در خرپا و ستون ها می باشد. علاوه بر ساختمان سازی در پل سازی و کشتی سازی و … نیز از تیر اهن‌ هاش استفاده می‌شود.

تیر آهن لانه زنبوری

تیر آهن های لانه زنبوری در سطح بدنه آن دارای حفره‌های توخالی می‌باشند. به این دلیل با نام تیرآهن لانه زنبوری شناسایی شده‌اند. این تیرآهن ها به دلیل حفره‌های ایجاد شده در جان از وزن کمی برخوردارند. بهتر است بدانید تیر آهن های لانه زنبوری در برابر برش ضعیف می باشند.

میلگرد

میلگرد ها برای مقاومت کششی در بتن به کار می روند. فولادی که در سازه های بتنی به صورت سیمی میلگرد باشد فولاد میلگرد می‌گویند. میلگردها نیز مانند بقیه سازه های فولادی انواع مختلفی دارند که به طور مختصر آن ها را معرفی می کنیم.

  • میلگرد نرم و بدون آج (A1): با توجه به اسم این میلگردها می توان پی برد که این محصول بدون آج بوده مانند استوانه ای صاف می باشد. این میلگردها که از نوع ساده است برای تغییر شکل و عملیات جوشکاری مناسب هستند.
  • میلگرد نیمه سخت آج ساده (A2) : این میلگردها معمولا به صورت فنری تولید و عرضه می‌شوند. بهتر است بدانید نباید عملیات جوشکاری بر روی این محصول انجام شود ولی در صورت اجبار می توان عملیات جوشکاری را روی این میلگردها استفاده کرد.
  • میگرد با آج پیچیده (A3) : این میلگردها با آج جناقی ساخته می شوند و نباید عملیات جوشکاری روی آنها انجام شود.
  • میلگرد سخت با آج پیچیده (A4) : آج این میلگردها به صورت دوکی می باشد و از نوع میلگردهای آجدار مرکب محسوب می‌شوند.

میلگرد

نبشی

نبشی یکی از پرکاربردترین پروفیل ریز نقش در ساختمان سازی است. معمولا از آهن می باشد و با حرف L در نقشه های مهندسی نشان داده می شود. دو ضلع عمود بر هم هستند که معمولاً ضلع های آن مساوی می باشند. سایز را بر اساس اندازه ضلع آن تعیین می‌کنند مثلاً نبشی ۴ دارای بال های ۴۰ میلی متر یا ۴ سانتی متر می باشند.

انواع نبشی از لحاظ ظاهری

نبشی ها در مدل های مختلفی در بازار تولید و عرضه می شوند که از نظر ظاهری به دو نوع بال مساوی و بال نامساوی تقسیم می‌شوند. نبشی بال نامساوی همانطور که از اسم این نبشی ها مشخص می باشد بال های این محصول با هم مساوی نیستند و همواره یک بار بزرگتر از بال دیگر است. نبشی بال مساوی این نبشی ها دارای بال های مساوی می باشند و به شکل L نشان داده می شوند.

انواع نبشی از نظر روش تولید

نبشی ها علاوه بر تفاوت در شکل ظاهر از نظر روش تولید متفاوت می‌باشند. نبشی ها از نظر روش تولید به دو دسته پرسی و فابریک دسته‌بندی می‌شوند. نبشی پرسی ورق فولادی به طول ۶ متر می‌باشد که از وسط عرض خم شده و تبدیل به نبشی شده است. نبشی پرسی نوعی پروفیل است که سطح مقطع آن را ایجاد کرده است.

نبشی فابریک در این روش ورق فولادی قبل از سرد شدن در دمای حدود ۱۷۰۰ درجه فارنهایت شکل می دهند. به این معنی که شمش فولاد از ابتدا برای تولید نبشی وارد خط تولید نورد گرم می شود و در نهایت به صورت نبشی در سایزهای مختلف در می آید.

ناودانی

ناودانی نوعی پروفیل باز می باشد که از یک جان و دو بال عمود بر هم تشکیل شده است. شکل ناودانی شبیه حرف U انگلیسی است و در ساختمان سازی برای چارچوب در و پنجره یا ترمیم یک بخش تخریب شده مورد استفاده قرار می گیرد.

اصطلاحات پرکاربرد برای ناودانی ها عبارتند از:

  • ناودانی های کوتاه و بلند به ناودانی های طول ۱۲ متر معمولا ناودانی بلند و طول ۶ متر ناودانی کوتاه می گویند.
  • ناودانی گوشتی ناودانی هایی که ضخامت بیشتر از ۱۲ داشته باشند با این اسم شناسایی می‌شوند.
  • ناودانی نرمال ناودانی هایی که اندازه طول آن ها بین ۶ و ۱۲ متر می باشد.
  • ناودانی گل میخ ناودانی هایی که برش خورده و دارای طول کوچک هستند به نام گل میخ یا لغمه شناسایی می‌شوند.

قوطی

قوطی ها پروفیل هایی هستند که به شکل چهارگوش توخالی تولید می‌شوند و در صنعت درب و پنجره سازی و ساخت و سازهای ساختمانی و …کاربرد دارند. قوطی ها بر حسب مواد اولیه که در ساخت آن ها مورد استفاده قرار می گیرد به قوطی های استیل و آهنی و آلومینیوم و…. تقسیم می‌شوند. قوطی آهنی پرکاربردترین آنها می‌باشد و در صنایع مختلفی از آن استفاده می‌شود.

کاربرد انواع قوطی ها

قوطی فولاد کربنی: این قوطی ها پرکاربردترین نوع قوطی محسوب می‌شود که معمولاً از ورق سیاه st37 یا ورق های روغنی ساخته می‌شوند. این قوطی در صنعت ساخت و ساز و صنعت لوازم خانگی و .. مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

کاربرد انواع قوطی ها

 

قوطی آلومینیوم: قوطی های آلومینیوم دارای خواص منحصر به فردی می باشد و این باعث می شود که قوطی های ساخت از این محصول نیز کاربرد گسترده داشته باشند. از ویژگی‌های این قوطی ها می‌توان به ضد زنگ بودن و انعطاف پذیری و … اشاره کرد.

قوطی استیل: قوطی های استیل به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و ضد زنگ بودن برای صنایع غذایی و دارویی و شیمیایی گزینه مناسب تر می باشند.

 با مراجعه به وب سایت https://ahanhyper.com/ به راحتی می توانید انواع فولادهای ساختمانی از جمله: ناودانی، قوطی، نبشی، تیرآهن و .. را با کیفیت بالا خریداری نمائید. جهت مشاوره و راهنمایی در هنگام خرید با کارشناسان اهن هایپر در تماس باشید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

کاربرد فولاد در صنایع

روش مقاوم سازی و تقویت ساختمان فولادی و بتنی

روش های تولید فولاد در ایران

https://ahanhyper.com//?p=16149

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *