امروز : سه‌شنبه 21 ژانویه 2025

[smartslider3 slider="2"]

سقف هالوکور و هرآنچه باید درباره آن بدانید

سقف هالوکور و هرآنچه باید درباره آن بدانید

قطعاً کاهش زمان انجام پروژه‌های ساختمانی یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های سازندگان و پیمانکاران است؛ زیرا با اتمام سریع‌تر سازه‌ها، هزینه‌ها کاهش‌یافته و امکان نقدشدن سرمایه فراهم می‌شود. به همین دلیل بسیاری از سازندگان از سقف هالوکور در پروژه‌های خود استفاده می‌کنند.

سقف‌های پیش‌تنیده‌ای که برای ساخت آن‌ها از تیرآهن و میلگرد استفاده نمی‌شود. در نتیجه، کار سریع‌تر به اتمام می‌رسد، وزن کاهش پیدا کرده و ایمنی بیشتر می‌شود. در این مقاله تصمیم گرفتیم در مورد این سقف، مزیت‌های استفاده از آن و چگونگی اجرا اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم. با ما همراه باشید.

سقف هالوکور چیست؟

هالوکور سقفی است که بسته به نیاز یک پروژه در کارخانه تولید شده و به محل اجرا منتقل می‌شود. استفاده از این سقف‌ها موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه شده و سرعت انجام کار را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد؛ زیرا برای اجرا احتیاجی به قالب‌گیری و پرداخت هزینه اضافه نیست.

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های به‌کارگیری هالوکور، عدم نیاز به جک و امکان شروع تیغه‌چینی بلافاصله پس از اتمام نصب است.

مسطح بودن قطعات موجب می‌شود تا نیازی به اجرای سقف کاذب و کف‌سازی وجود نداشته باشد. از طرفی به دلیل نبودن ستون در نقشه‌های طراحی شده، این امکان وجود دارد تا در صورت نیاز تغییرات دلخواه را در فضا و نوع معماری ایجاد کنید.

 

مزایای استفاده از سقف هالوکور

 

بررسی مزایای استفاده از سقف هالوکور

استفاده از این سقف‌ها مزایای متعددی دارد که در ادامه برخی از مهم‌ترین آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

کاهش هزینه

در پروژه‌هایی که با استفاده از هالوکور اجرا می‌شود هزینه به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند؛ زیرا در زمان نصب نیازی به بتن‌ریزی، قالب‌گیری و آرماتوربندی نیست. به همین دلیل میزان استفاده از سایر مصالح برای تکمیل پروژه نیز به میزان چشمگیری کاهش پیدا می‌کند و پیمانکار می‌تواند هزینه‌ها را به‌خوبی مدیریت کند.

کاهش وزن سازه

یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در ساخت سازه‌های بزرگ، افزایش وزن به دلیل استفاده از میلگرد و تیرآهن در اجرا سقف طبقات مختلف است. سقف هالوکور به دلیل تو خالی بودن، وزن بیش از اندازه به ستون‌های ساختمان را تحمیل نمی‌کند. در نتیجه مهندسین می‌توانند سازه‌هایی با وزن کمتر طراحی کرده که در مصرف مصالح به میزان قابل‌توجهی صرفه‌جویی کنند. نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که با کاهش وزن، در صورت بروز حادثه صدمات وارد شده به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند.

کاهش ضخامت سطح

در پروژه‌های ساختمانی که از این پنل‌ها استفاده نمی‌شود به دلیل عبور تأسیسات از فضای سقف، ضخامت سطح افزایش پیدا می‌کند؛ اما به دلیل وجود سوراخ در هالوکورها مجری می‌تواند کلیه تأسیسات را به‌راحتی از بخش‌های تعبیه شده عبور دهد. ازاین‌رو ضخامت سقف در پروژه‌هایی که از این مصالح پیش‌ساخته استفاده می‌کنند به‌شدت کاهش پیدا می‌کند.

امنیت بالا

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سازندگان، افزایش امنیت پروژه‌هایی است که اجرا می‌کنند. استفاده از این پنل‌ها در سازه‌های مختلف، وزن ساختمان را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد. در نتیجه در صورت بروز حوادث طبیعی نظیر زلزله آسیب کمتری وارد می‌شود.

عایق

به‌احتمال فراوان ساختمان‌هایی را مشاهده کرده‌اید که صدای طبقات فوقانی موجب آزار ساکنین می‌شود یا گرم‌کردن فضای داخلی آن‌ها بسیار دشوار است. به دلیل طراحی خاص پنل‌های هالوکور درصورتی‌که از آن‌ها  در اجرای پروژه استفاده شود این مشکلات به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند.

کاهش ارتفاع سازه

کاهش ارتفاع سازه یکی دیگر از مزایای اجرای سقف هالوکور است. این ویژگی موجب می‌شود در صورت بروز حوادثی مثل زلزله نیروی کمتری به ساختمان وارد شده و احتمال تخریب را کاهش دهد.

 

معایب اجرای پنل هالوکور

 

معایب اجرای پنل هالوکور

استفاده از هر روشی مزایا و معایب مختص به خود را دارد. اجرای این پنل‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه به دو مورد از اصلی‌ترین معایب این روش اشاره می‌کنیم:

  • مقرون‌به‌صرفه نبودن در پروژه‌های کوچک به دلیل نیاز به تجهیزات و ابزار متعدد برای اجرا و پیاده‌سازی سازه‌ها با استفاده از روش گفته شده.
  • نیاز به نیروی متخصص و ماهر که توانایی اجرای پروژه به شکل صحیح و مطابق خواسته کارفرما را داشته باشد. استخدام چنین افرادی پرهزینه است.

 

بررسی چگونگی نصب سقف هالوکور

برای اجرا این پنل‌ها لازم است تا دومرحله‌ای که در ادامه در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم به‌درستی پیاده‌سازی شود. در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی در حین و پس از اجرای پروژه به وجود آید.

اتصال ستون‌ها و پنل هالوکور

پس از اینکه ستون‌های بتونی را مطابق با نقشه ازپیش‌طراحی‌شده جای‌گذاری کردید باید هالوکورها را به آن‌ها متصل کنید. برای این کار باید با استفاده از بتن، کلاف‌های پیرامونی را به ستون‌ها متصل کنید. به این نکته توجه داشته باشید که تعداد میل‌گردهایی که اتصال را  برقرار می‌کنند باید به‌درستی محاسبه و جای‌گذاری شود تا چسبندگی کافی ایجاد شود.

نصب پنل پیش‌ساخته

مرحله بعدی در اجرای سقف هالوکور، قراردادن پنل‌های پیش‌ساخته در جای مشخص شده است. برای این کار می‌توانید از جرثقیل استفاده کنید. کافی است بسته به وزن و طول پنل‌ها، کابل مناسب را انتخاب کرده و کار نصب را آغاز کنید. توجه داشته باشید تا قبل از فیکس‌شدن، تسمه نگهدارنده را جدا نکنید.

  • اگر سازه موردنظر فلزی بود می‌توان از نبشی برای برقراری اتصال با پنل هالوکور استفاده کرد.

در صورتی که پس از اتمام کار لازم به ایجاد سطحی از بتن بود باید با استفاده از مش فولادی سطح را آماده کنید. توجه داشته باشید که قطر لایه ایجاد شده روی پنل‌ها نباید کمتر از 5 سانت باشد؛ زیرا احتمال ترک‌خوردن سطح افزایش پیدا می‌کند.

 

چگونگی نصب سقف هالوکور

 

جمع‌بندی

اجرای سریع پروژه و کاهش هزینه‌ها یکی از اصلی‌ترین اهداف سازندگان و پیمانکاران است؛ اما استفاده از مصالح سنتی این امکان را در اختیار آن‌ها قرار نمی‌دهد. به همین دلیل متخصصان حوزه ساختمان، سقف هالوکور و پنل‌های پیش‌ساخته را طراحی کرده‌اند تا با استفاده از آن‌ها بتوان سرعت اجرای یک سازه را افزایش و هزینه‌ها را کاهش داد. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی را در مورد این نوع از مصالح در اختیار شما قرار دهیم تا میزان دانش خود را افزایش دهید و در صورت نیاز در پروژه‌هایتان از آن‌ها استفاده کنید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

https://ahanhyper.com//?p=70174

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *