یکی از رایج ترین روش هایی که می توان از آن برای افزایش استحکام ساختمان استفاده کرد، استفاده از خاموت است. اینکه شما بتوانید ساختمانی را بسازید که بتوانید مقاومت آن زیاد باشد، ملزوم این است که تمامی امور مهندسی در این زمینه به صورت صحیح انجام گیرد.
در واقع ساختمان باید براساس استانداردهایی که در این بخش وجود دارد ساخته شود و می توان گفت که خاموت یکی از سازه هایی است که به شما کمک خواهد کرد این کار را انجام دهید.
زمان ساخت بنا، باید به این نکته دقت داشته باشید که آیا بنایی که ساخته شده است، توانایی لازم برای مقاومت در برابر بلایای طبیعی را دارد یا خیر. در واقع امروز ساختمان هایی که به این صورت ساخته می شوند به شما کمک خواهند کرد که در صورت بروز هرگونه بلای طبیعی بتوانید ساختمان خود را حفظ کنید.
ساختار خاموت
میلگردهایی که در پروژه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، دو نوع دارند که یکی از آن ها طولی و دیگری عرضی است. اگر شما بخواهید میلگرد را در راستای طول مورد استفاده قرار دهید در واقع همان میلگردهای معمولی را استفاده خواهید کرد. این در حالی است که میلگردهای عرضی به خاموت معروف هستند.
خاموت در واقع نوعی میلگرد است که خم شده است و به همین دلیل با المان هایی که دارد باعث افزایش مقاومت خواهد شد.
به عبارتی می توان گفت که این سازه باعث افزایش استقامت در این بخش خواهد شد و در برابر انواع مختلف نیروهای پیچشی و برشی مقاوم است. این نوع از میلگرد با توجه به کاربردی که دارد در انواع مختلفی تولید خواهد شد که در واقع روی قیمت آن موثر است. دقت داشته باشید برای مثال اگر بخواهید از میلگرد میانه استفاده کنید می توانید روز خاموت را با توجه به این سازه بررسی و تخمین بزنید.
انواع مختلف خاموت
مانند میلگردها، خاموت نیز دارای انواع مختلفی است. میلگردها با توجه به کاربردی که در بتن دارند می توانند به صورت های مختلف میلگرد راستا و یا خاموت باشند. انواع دیگری از آن ها هم وجود دارد که به نوع سنجاقی، خرک و همچنین رکابی معروف است.
دقت داشته باشید که هر یک از این میلگردها در سایزها و انواع مختلفی تولید خواهند شد که به شما این امکان را می دهند که استفاده ساده تری از آن ها داشته باشید.
خاموت هایی که به شکل سنتی مورد استفاده قرار می گیرند در واقع با کمک اهرم و با دست تولید می شوند. این نوع میلگردها از نظر ظاهری به شکل مربعی هستند و به عنوان پرکاربردترین نوع شناخته می شوند که در ساخت و سازهایی که در ایران انجام می گیرند نیز بسیار پر استفاده هستند.
نوع دیگر آن، سازه معمولی است که باز هم به صورت سنتی و با دست تولید می شوند اما از نظر شکل ظاهری متفاوت هستند. البته که اندازه و قالب هایی که برای این نوع مورد استفاده قرار می گیرند کاملا متفاوت هستند. نوع مارپیچ آن ها اما با دست ساخته نمی شوند بلکه در ساخت آنها از دستگاه هایی استفاده می شود که به آنها CNC گفته می شود.
اندازه این نوع از سازه ها می تواند با توجه به میلگردی که در آن ها مورد استفاده قرار می گیرد متفاوت باشد. نکته قابل توجه این است که سایز خود این میلگردها هم می توانند متفاوت باشند. دقت داشته باشید از نظر استفاده ای این نوع معمولا پراستفاده ترین آن هاست.
نوع سلولار این سازه ها هم به شکل هایی مانند حلقه های بسته هستند که در صورت به کار بردن این نوع آنچه که باید بدانید این است که سازه استحکام بسیار بالایی خواهد داشت. همچنین از یک نوع تکنولوژی جدید هم در این زمینه استفاده شده است که به آن سلولار گفته می شود. این نوع همچنین از جدیدترین نوع این سازه ها در بازار به شمار می آیند که هنوز در بازار ایران پر استفاده نشده اند.
چگونگی استفاده از خاموت در ساختمان
روش های مختلفی در زمینه های طراحی و مهندسی برای استفاده از این سازه ها وجود دارد که هر یک از آن ها مختص به یک نوع سازه است. معمولا این نوع سازه به دو شکل تنگ باز و همچنین تنگ بسته ساخته می شوند. آرماتورهایی که در این بخش مورد استفاده هستند کاملا متفاوت هستند و دارای انواع مختلفی هستند که شما هم می توانید از آن ها استفاده کنید.
در دسته بندی دیگری از این موارد می توان گفت که میلگردها به دو شکل ساده و مهندسی شده ساخته می شوند. خاموت های ساده و خم 90 درجه از جمله پرکاربردترین این نوع خاموت ها هستند که در ساختمان سازی از آنها استفاده می شود.
آنچه که باید بدانید این است که این سازه در ساختمان نقشی مهم را ایفا می کند و شما با استفاده از این سازه خواهید دید که میزان استحکام ساختمان تا حد بسیار زیادی افزایش خواهد یافت. شما می توانید این سازه ها را به آسانی از مصالح فروشی تهیه کنید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید
021-72025
مقالات مرتبط:
راهنمای انبار کردن و نگهداری میلگرد + نکات مهم نگهداری میلگرد