جوشکاری بر روی فلزات گوناگون به روش های مختلفی انجام می شود. در این مبحث می خواهیم جوشکاری فولاد گالوانیزه شده فرآیندی دشوار یا غیرممکن؟ را مورد بررسی قرار دهیم. می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در اینباره با ما همراه باشید.
فولاد گالوانیزه ورق های فولاد معمولی است که با روی پوشش داده شده و در برابر زنگ زدگی مقاومت بالایی دارد. امروزه فولاد گالوانیزه شده رایج ترین انواع فولاد در بازار است. این محصول با توجه به ویژگی هایی چون دوام طولانی و کشش یکسان مورد توجه خریداران زیادی قرار گرفته است. از این محصول برای اسکلت فلزی ساختمان های جدید استفاده می شود. بعضی از صنایع چون خودروسازی، مخابراتی، بادی و خورشیدی از این نوع فولاد استفاده می کنند. جوشکاری فولاد گالوانیزه شده در صورتی که ساختار خیلی بزرگ باشد انجام می شود.
نحوه جوشکاری فولاد گالوانیزه شده
برای جوشکاری فولاد گالوانیزه شده باید ابتدا پوشش روی را خرد کنید. برای این کار باید از ورق کاغذ سمباده ۲۲۰ سنگ زنی یا آسیاب در محیط کم استفاده کرد. پس از آن دو فلز گالوانیزه را روی سطح کار به شکلی که می خواهید قرار دهید. در زمان جوشکاری نیازی نیست قطعات را نگه دارید.
اگر می خواهید سوراخ یا پارگی را با جوشکاری ببندید؛ قطعه را روی سطح کار گذاشته تا دهانه به سمت بالا باشد. در صورت نیاز اگر توانستید قطعات کوچک را با گیره جوش محکم کنید. در صورتی که دو ورق را روی هم گذاشته و ببندید در گیره قرار می گیرند. سپس توسط یک گیره جوش آن ها را فشار داده و درز ایجاد کنید.
جوشکاری مناسب برای فولاد گالوانیزه شده
برای جوشکاری فولاد گالوانیزه شده از روش جوشکاری قوس استفاده می شود. این روش با جریان های متناوب یک قوس که گرمای زیادی دارد ایجاد می کند که باعث ذوب می شود. در صورتی که این روش به طور استاندارد و با رعایت نکات انجام شود بهترین روش برای جوشکاری می باشد.
الکترود جوشکاری فولاد گالوانیزه
الکترود سیم فلزی رسانا است که در دور آن پوششی قرار گرفته است. این پوشش از جنس های مختلفی مثل سلولزی، رتیلی با پودر آهن و قلیایی می باشد. بهتر است بدانید که سیم الکترود باید متناسب با قطعه مورد نظر برای جوشکاری باشد. در نتیجه باید الکترودی که از نظر ساختاری بیشترین شباهت را به فولاد دارد استفاده کرد.
مهم ترین این الکترودها شامل الکترود ۷۰۱۴، ۷۰۱۸، ۶۰۱۱، ۶۰۱۰ هستند. به طور مثال الکترود ۷۰۱۴ با علامت E ۷۰۱۴ نشان داده می شود. این اعداد مشخصاتی را نشان می دهند که به انتخاب درست کمک می کند. در این اعداد ۷۰ حداقل استحکام کششی را نشان می دهد. عدد ۱ وضعیت جوشکاری را نشان داده و عدد ۴ نوع الکترود را مشخص کرده است.
عوامل موثر در ایجاد ترک در زمان جوشکاری فولاد گالوانیزه
در فولادهای گالوانیزه ترک هایی ایجاد می شود که به عواملی چون ضخامت روی، پروسه جوشکاری، طرح اتصال، روش گالوانیزاسیون و ضخامت فولاد گالوانیزه بستگی دارد. این ترک ها معمولا در فولادهایی که ضخامت روی آن ها بالا است؛ رخ می دهد.
فولادهایی که دارای ضخامت روی کمی هستند؛ به صورت کمتر دچار ترک خوردگی می شوند. برای آنکه این ترک ها کمتر شوند؛ می توان پوشش در ناحیه اتصال از یک یا دو سطح را حذف کرد. همچنین اگر مواد مصرفی درست و مناسب باشند این ترک ها خیلی کم می شوند.
مشکلات جوشکاری فولاد گالوانیزه شده
بهتر است بدانید فولاد گالوانیزه شده برای جوشکاری مشکلاتی دارند که در زیر به آن ها اشاره شده است:
مشکلات پوشش با فولاد گالوانیزه جوشکاری
پوشش روی می تواند باعث عدم جوشکاری تمیز شود. روی می تواند باعث تداخل در همجوشی شده و منجر به تخلخل در اجزا شود. برای آنکه جوشکاری خوب و موفقیت آمیزی داشته باشید باید از یک جوشکار با تجربه استفاده کنید. همچنین باید روی را از نقطه جوشکاری حذف کنید. در صورتی که نمی توانید این کار را انجام دهید در قسمت جوش داده شده از یک ماده پرکننده با روکش استفاده کنید.
مشکلات خوردگی با فولاد گالوانیزه جوشکاری
هدف از گالوانیزه کردن جلوگیری از خوردگی است. ولی شما باید روی اطراف نقطه جوش را از بین ببرید تا سطح در معرض خوردگی قرار گیرد. سپس بعد از انجام جوشکاری دوباره گالوانیزه سازی آن را انجام دهید. این کار علی رغم اینکه وقت گیر است روشی اثرگذار در مقاومت بالا در برابر خوردگی است.
نکات ایمنی در جوشکاری فولاد گالوانیزه
در زمان انجام جوشکاری فولاد گالوانیزه شده باید به نکاتی توجه شود که در زیر آن ها را شرح می دهیم:
اولین نکته در جوشکاری فولاد گالوانیزه شده این است که حتما باید از تجهیزات شخصی مناسب استفاده شود. این تجهیزات شامل کلاه ایمنی، کفش ایمنی، دستکش و ژاکت چرمی می باشد. همچنین استفاده از ماسک اکسیژن برخلاف جوشکاری های معمولی برای این جوشکاری ضروری است.
استفاده از ماسک برای جلوگیری از تنفس دود و بخار اکسید روی می باشد. این ماده می تواند باعث بیماری تب دود فلزی شود. همچنین بهتر است این کار در فضایی با تهویه مناسب انجام شود. اگر این کار به صورت ایمن و با رعایت نکات ذکر شده انجام شود هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.
آشنایی با فروشگاه تخصصی آهن هایپر
فروشگاه تخصصی آهن هایپر ارائه دهنده انواع ورق سیاه، تیرآهن نرمال و ورق گالوانیزه، انواع تیرآهن و … می باشد. شما مخاطبین گرامی جهت سفارش این محصولات برای استفاده در صنعت ساخت و ساز و دیگر صنایع می توانید از طریق وبسایت https://ahanhyper.com/ اقدام نمائید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره های لازم به صورت رایگان با کارشناسان خبره این مجموعه در تماس باشید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید
۰۲۱-۷۲۰۲۵
مقالات مرتبط: