امروز : پنج‌شنبه 03 اکتبر 2024

[smartslider3 slider="2"]

بررسی تیرچه بتنی و انواع آن

بتن و فولاد، دو عضو جدا ناپذیر از هر ساخت و سازی به حساب می آیند. خصوصیات کیفیتی و مقاومتی هر یک از این مصالح ساختمانی، به قدری ایده آل و غیر قابل مقایسه با دیگر مصالح اند که همچنان هیچ گونه جایگزینی برای آن ها مطرح نشده است.

امروزه ترکیب بتن و آرماتورهای فولادی و تولید اجزایی همچونن تیرچه در انواع مختلف، اوج هوشمندی و خلاقیت صنعت ساختمان سازی را به رخ می کشاند.

تیرچه بتنی که حاصل خلاقانه ترکیب بتن و آرماتورهای فولادی محسوب می شود، باعث شده تا ساختمان سازی مدرن، چندین قدم استانداردهای ایمنی خود را بالاتر ببرد. در ادامه قصد داریم تا به بررسی تیرچه بتنی، انواع آن و کاربردهای هر کدام آشنا سازیم.

در صورتی که مقاله مورد نظر در انتها مورد پسندتان واقع گردید، می توانید از دیگر مقالات مخصوص سایت آهن هایپر که در زمینه میلگردهای فولادی و بتن تهیه شده اند، نیز بازدید نمایید.

 

تیرچه بتنی

بررسی تیرچه بتنی

تیرچه بتنی را می توان در اصل همان تیرچه کرومیت یا فلزی مقطعی پیش ساخته دانست که این بار بجای ساختار کامل فلزی، از بتن و میلگرد به وجود آمده است. مهم ترین کاربرد تیرچه بتنی را می توان در ساخت سقف ساختمانی دانست.

با انواع تیرچه بتنی آشنا شوید

به طور کلی تیرچه های بتنی در دو نوع زیر تولید و استفاده می شوند:

تیرچه پیش تنیده

باید بدانید که به کار بردن بتن خالی در ساختار سقف به علت عدم برخورداری بتن از خاصیت انعطاف پذیری و احتمال بالای ترک خوردگی و شکستگی آن، کاری اشتباه است.

بنابراین به منظور بالا بردن مقاومت بتن، از سیم یا وایرهایی از جنس فولاد به قطر 5 میلی متر با مقاومت 17500 تا 19000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع استفاده می شود.

مشخصات فنی تیرچه پیش تنیده بدین صورت است که ارتفاع آن به طور معمول 13 تا 17 سانتی متر در نظر گرفته می شود، قسمت تحتانی آن 10 سانتی متر عرض داشته و برای قرارگیری یونولیت ها و بلوک های ساختمانی، 4 سانتی متر فضای اضافی نیز در نظر گرفته خواهد شد.

مزایای استفاده از تیرچه بتنی پیش تنیده

  • افزایش سرعت ساخت و ساز به سبب از پیش تولید شدن در کارخانه
  • مقرون به صرفه بودن به دلیل استفاده کمتر از فولاد
  • کاهش ایجاد ترک های کششی در بتن
  • دارا بودن وزن کمتر نسبت به تیرچه های دیگر همچون سفالی و کرومیت
  • عایق رطوبت

خرپای تیرچه

ساختار این تیرچه به طور کلی شامل یک پاشنه بتنی و یک خرپای فولادی می باشد. قسمت خرپای فولادی، شامل میلگردها است که به صورت زیگ زاگی به یکدیگر جوش خورده اند. البته پاشنه بتنی به طور معمول پس از اتمام فرآیند بتن ریزی، از خرپا جدا خواهد شد.

از مزایای استفاده از تیرچه بتنی پیش تنیده، می توان به قدرت تحمل بسیار بالای آن در برابر انواع نیروهای کششی و فشاری به لطف ساختار مثلثی شکل خود اشاره نمود.

اجزای تشکیل دهنده خرپای تیرچه

قدرت تحمل بالای این تیرچه های بتنی، تنها در صورت برخورداری آن ها از اجزای زیر امکان پذیر خواهد بود:

  • عضو کششی که در این تیرچه ها، همان میلگردهای زیرین خرپا محسوب می شوند و علاوه بر مقاومت در برابر فشار کششی، وزن مرده سقف را نیز تحمل می کنند.
  • میلگردهای عرضی که در مرحله اول باربری، به همراه عضو کششی و میلگردهای فوقانی، نیروی لنگر خمشی را تحمل نموده و در مرحله دوم باربری، میان عضو کششی و بتن پوششی، پیوستگی ایجاد می نمایند.
  • میلگردهای بالایی که در مرحله اول باربری به عنوان تحمل کننده وزن تیرچه و بار مرده سقف و در مرحله دوم باربری، به عنوان فولاد افت حرارتی مقطع مرکب سقف عمل می کند.
  • بتن پاشنه تیرچه با قابلیت تحمل حداقل فشار 250 کیلوگرم بر سانتی متر مربع
  • میلگردهای تقویتی که در صورت کافی نبودن مقاومت دو عضو کششی پایینی در برابر نیروی لنگر خمشی به کار می روند.
  • میلگردهای کمکی اتصال که امکان قرار دادن بیش از دو عضو کششی را در بتن پاشنه تیرچه فراهم می نمایند.

 

بررسی تیرچه بتنی و انواع آن

معایب استفاده از تیرچه های بتنی

لازم است تا معایب وارده بر تیرچه های بتنی را نیز عنوان نماییم تا تصور نکنید که دیگر این تیرچه ها، آخرین و کامل ترین نسل قطعات بتنی و فولادی در ساخت و ساز مدرن به حساب می آیند. در ادامه، به چندی از این معایب اشاره نموده ایم:

  • اجرای تیرچه های بتنی در سقف های قوسی یا دارای حالت مثلثی، بسیار دشوار است و به طور کلی پیشنهاد نمی گردد.
  • پس از اتمام بتن ریزی، احتمال ایجاد ترک های طولی در راستای آن ها وجود دارد.
  • با اینکه به طور همزمان از بتن و میلگرد بهره برده اند، اما تیرچه های بتنی در کل نسبت به سقف های دال بتنی و یا کامپوزینی، از مقاومت کمتری برخوردار هستند.

تهیه تیرآهن از معتبرترین فروشگاه تهران

تیرآهن ها به سبب دارا بودن خصوصیات برتری که نظیر آن را در هیچ مصالحی پیدا نمی کنید، به یکی از اصلی ترین قسمت های اجزای ساختمانی همچون سقف ها و ستون ها تبدیل شده اند. حال تصور کنید که این تیرچه ها و تیرآهن ها از کیفیت ساختاری مناسبی برخوردار نباشند؛ آن وقت به راحتی جان و مال ساکنین یک ساختمان در خطر جدی خواهد بود.

مهم ترین راه جلوگیری از بروز چنین حادثه ای، دقت در انتخاب مرکزی است که آهن آلات خود را از آن تهیه نموده اید. یک فروشگاه معتبر و کمک کننده به صنعت ایمن ساختمان سازی، به خوبی می داند که بایستی محصولات خود را از کارخانه جات برتر کشور تهیه نموده و آن ها را بدون واسطه به بازار عرضه نماید.

آهن هایپر، از معدود مراکز کشور است که از چنین عقیده ای برخوردار می باشد. بدین منظور نیز تلاش های زیادی صورت گرفته تا بهترین خدمات حال حاضر همچون طراحی وب سایتی به روز با هدف امکان بررسی موجودی، قیمت و ثبت سفارش به منظور خرید آگاهانه مشتریان سراسر کشور، ارائه گردد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۲۰۲۵

مقالات مرتبط:

تیرچه

تیرچه بلوک یا سقف تیرچه چیست و انواع آن

https://ahanhyper.com//?p=18779

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *