تفاوت سوله خرپا و تیره ورقی چیست؟ در ادامه این مطلب قصد داریم سوال تفاوت سوله خرپا و تیرورقی چیست؟ را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
تفاوت عمده سوله خرپا و سوله تیر ورقی
بهتر است بدانید سوله یکی از انواع سازهای فلزی صنعتی می باشد که از دهانه های بزرگ و … تشکیل شده است. این سوله ها طبق محاسبات مهندسی ساخته خواهد شد.
با توجه به کاربردهای فراوانی که این سوله ها دارند در انواع مختلفی در بازار موجود است. معمولاً از سوله ها در مصارف صنعتی تولیدی و انبار استفاده میکند. برخی از اجزاء سوله ها عبارتند از:
- ستون
- پرلین
- استرات
- سگراد
- سایه بان
- پیچ و مهره
- ستون وال پست
- نبشی سینه بند
- فریم و…
ساخت و طراحی سوله ها کاری است مهم و تخصصی می باشد که باید با مهارت بالا انجام شود. فاکتور های بسیاری در طراحی مورد اتفاده قرار میگیرند که باید این موارد را رعایت کرده و به آن اهمیت دهید تا از خسارت اقتصادی غیر قابل جبران و همچنین از استحکام و پایداری سازه جلوگیری شود.
سوله ها با توجه به ساختارهای آن ها دارای تفاوت ها و تشابهات هایی می باشند که هر یک از آن ها در کاربرد خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. سازه های فلزی به یکی از روش های یو بی ام و تیرورقی ساخته و تولید می شوند. بهتر است بدانید سوله ها از ابتدا تا نصب آن ها دارای تفاوت می باشد.
عمده تفاوت وزن سوله ها
معمولاً سوله ها دارای استحکام بیشتر و وزن کمتری می باشند که توسط ورق های فلزی ساخته و تولید میشود. ساخته های تیره ورقی قدیمی تر می باشند و در ساخت سوله های روز از متدهای جدید و مدرن استفاده می شود. اصولاً سازه های فلزی تیره ورقی با توجه به این که در ساخت آن ها از اسکلت فلزی استفاده می شود.
همچنین فاصله قابل ها زیاد است از فولاد استفاده شده و همچنین از تیر و ستون بیشتر استفاده می شود دارای تحمل بیشتر وزن سازه و … می باشد سنگین تر می باشند.
اما بهتر است بدانید در ساختار سازه های فلزی خرپا معمولاً از پروفیل استفاده میشود که به شکل هندسی تولید و ساخته خواهند شد بر خلاف سازه تیرورقی این خرپاها سبک و همچنین نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر می باشد.
انواع خرپا
سازه خرپا معمولاً به دو دو مدل مختلف وجود دارد که عبارتند از:
-
شیب دار
برای ساخت سقف های شیب دار معمولاً از خرپاهای استفاده میکنند که در آن ها از نبشی و همچنین مقاطع T شکل استفاده شده است. بهتر است بدانید در مورد نسبت دهانه و عمق تقریباً ۵ تا ۱۰ برابر برای دهانه ۲۰ متری است.
-
خرپا تخت
یکی دیگر از مدل های خرپاها نوع تخت آن می باشد که اصولاً نسبت به تیرورقی بیشتر می باشد که در ساخت سقف مسطح از آن استفاده میشود نسبت دهانه و عمق ۱۵۰ تا ۲۰ برای دهانه ۱۰۰ متری می باشد.
تفاوت فوندانسیون سازه خرپا و سازه تیر ورقی
هنگام ساخت سوله های خرپایی معمولاً قاب ها با فاصله ۳ متری در کنار یکدیگر قرار می گیرند که باعث میشود تا سازندگان نیازی به میلگرد های ضخیمی نداشته باشند.
از طرفی دیگر نیرویی که به سازه وارد میشود به طور یکسان پخش خواهد شد. در صورتی که در تیرورقی قاب ها معمولاً با فاصله ۶ متری از یکدیگر قرار می گیرند که با شناژ و به صورت منفرد اتصال پیدا می کنند.
مزیت سازه خرپایی
- برخورداری از استحکام و مقاومت بالا
- فایده از فولاد به میزان کمتر
- استفاده از بهترین نوع جنس و متریال و بالا رفتن کیفیت سازه
- برخورداری از بهینه ترین استفاده از فضا
- برخورداری از معماری خاص و انعطاف پذیری بالا
- دارای طراحی با انواع اشکال هندسی و زیبایی بیشتر
- جابجایی سازه بدون دمونتاژ
- دارای وزن سبک تر مقاوم در برابر زلزله
- ساخت و طراحی سازه خرپا ها بر اساس آیین نامه مقررات ملی ساختمان می باشد
- نصب و راه اندازی سریع و آسان طرح سازه حرف ها
- نسبت به سازهای دیگر از قیمت مناسب تری برخوردار است.
- عدم وجود محدودیت در دهانه و ارتفاع سازه
- سازه خرپایی در صنایع ورزشی، تفریحی، مسکونی، تجاری و … استفاده می شود.
مزیت سازه تیر ورقی
- ساخت سازه به صورت طبقاتی
- دارای قابلیت بازیافت قطعات
- کار با جرثقیل های سقفی
بهتر است بدانید سازه خرپایی و سازه تیر ورقی دارای تحمل وزن جرثقیل می باشند. هر دو سطح را می توان توسط جرثقیل نصب کرد.
توجه داشته باشید در سازه های خرپایی معمولاً اشکال هندسی مختلفی را میتوان پیاده سازی کرد. به همین خاطر دارای ظاهر زیباتری می باشد. اما سازه های تیرورقی تنها شکل قوس و شیب دار ساخته و تولید می شوند.
پوشش سقف سازه خرپا و سازه تیر ورقی
معمولاً پوشش سوله خرپا به صورت نورگیر و پوشانه های مسدود کننده نور انجام می شود که این دو پوشش حالت نورگیر شامل ورق پلی کربنات، شیشه و … می باشد.
پوشش مسدودکننده از ساندویچ پانل ورق گالوانیزه ورق pvc و … می باشد. در پوشش سقف سازه برقی نیز از ورق گالوانیزه یا ساندویچ پانل استفاده خواهد شد.
کاربرد سازه تیر ورقی
از سازهای تیر برقی معمولاً در سازههای مرغداریها، آشیانههای کشاورزی و … استفاده میشود که میتواند در انواع مختلفی آن را تهیه کرده و از آن بهره مند شوید.
کاربرد سازههای خرپاها
توجه داشته باشید می توانید از سازههای خرپاها در سازه های ورزشگاهی، صنعتی، سردخانه ها، ساختمان، انبارها، گاوداری ها خطوط تولید سازه استخر و .. بهره مند شوید.
نوع کاربرد و مزیت های این دو سازه با توجه به وضعیت اقتصادی و بازار مورد نظر برای کاربری سوله و اصول میتوانید روش مناسبی بهره مند شده و از آن استفاده نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع سوله ها می توانید از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در وب سایت https://ahanhyper.com/ با کارشناسان در تماس باشید و به صورت کاملاً رایگان اطلاعات مورد نظر را دریافت کنید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید
۰۲۱-۷۲۰۲۵
مقالات مرتبط: