با پیشرفت در صنعت بتن مسلح و استفاده از انواع میلگردها از جمله میلگرد سنجاقی در اتصالات ستون و دیوارهای برشی، با مشکلاتی از قبیل ازدحام میلگرد و کمبود فضا برای میلگردها مواجه میشویم. یکی از راه کارها و روش های کاهش تراکم و تعدد میلگردها، استفاده از میلگرد های کلاه دار یا سردار است. در این مقاله به معرفی انواع میلگرد کلاه دار میپردازیم در ادامه مطلب، در مورد کاربردهای این محصول هم صحبت خواهیم کرد.
منظور از میلگرد کلاه دار چیست؟
از میلگرد کلاه دار که یکی از انواع میلگرد مورد استفاده در سازه های بتنی است به منظور جلوگیری از ازدحام میلگردها در فونداسیون ساختمان استفاده می شود. مشکل نبود فضای کافی برای استفاده صحیح از میلگردها در پی ساختمان، در اکثر پروژهها موجب شده تا مهندسان با کمک میلگرد سردار، عملیات پی ریزی دقیق و آسان تری را اجرا نمایند. با توجه به اهمیت قیمت میلگرد، اگر قرار است که این محصول را خریداری کنید؛ بهتر است به صورت روزانه، روند قیمتها را مد نظر داشته باشید تا بتوانید در بهترین حالت ممکن خریدتان را انجام دهید.
نتیجه استفاده از میلگردهای با قطر بالا، ازدحام میلگردها را تشدید میکند. در صنعت ساختمان سازی به خصوص در سازههای بتنی به منظور نگهداری و ثبات میلگردها در اتصالات ستون و دیوارهای برشی، غالبا از میلگرد سنجاقی با زاویه 90 و 135 درجه استفاده میشود. همین مسئله باعث ایجاد شلوغی و به هم ریختگی تعداد زیادی میلگرد در سازه های بتنی میشود.
ازدحام میلگرد ها باعث جلوگیری از قرارگیری و جاگیری کامل بتن داخل اتصالات در هنگام بتن ریزی میشود و باعث به اصطلاع کرمو شدن بتن ها یا یهم ریختگی بتن ها در اسکلت ساختمان خواهد شد. میلگرد کلاه دار با قطر بالا علاوه بر ازدحام میلگردها موجب افزایش هزینهها، کاهش کیفیت، مشکلات اجرا، بتن ریزی و عملکرد نامناسب اتصالات (ایجاد یک اتصال ضعیف با قابلیت شکل پذیری پایین) میشود.
استفاده از میلگرد کلاه دار در ساخت و سازهای بتنی میتواند نقش بسیار موثری در پیشگیری از ازدحام و تراکم میلگردها داشته باشد به طوری که امروزه در اکثر پروژههای ساختمانی مورد استفاده و استقبال قرار گرفته شده است. میلگرد کلاه دار، شکل کامل شده گل میخهای کلاه دار میباشند.
میلگردهایی که کلاه دارند با برشهای نازک و طولی از تیرهای فولادی شکل ساخته میشدند که با الگو برداری از گل میخ های کلاه دار با جوش دادن صفحات مربعی شکل به هر دو طرف میلگردهای آجدار، کلاهکهای آن ساخته شد؛ اما استفاده از گل میخ های به دلیل ظاهر نامناسب و عدم مهار کلی بتن ریزی شلخته کافی نبود به همین دلیل میلگردهای کلاه دار تولید و روانه بازار شدند تا به حل این معضل بپردازند.
نحوه تولید میلگرد های کلاه دار
در این بخش از مقاله انواع میلگرد کلاه دار، به نحوه تولید میلگرد های کلاه دار می پردازیم. میلگردهای کلاه دار با توجه به دریافت تایید و تصویب قوانین و مقررات ساختمان سازی از طریق دو روش تولید میشود.
- روش رزوهای
- روش جوشی – اصطکاکی
روش جوشی – اصطکاکی
در این روش میلگرد آج دار به صفحهای که با سرعت بالا در حال چرخش است، فشرده میشود. حرکت با سرعت بالا و گرمای تولید شده در اثر اصطکاک بین میلگرد و صفحه موجب ذوب شدن میلگرد شده، میلگرد کلاه دار در اثر ورود به صفحه آن را به اندازه ضخامتی که قطر میلگرد دارد ساییده شده و به آن متصل میشود.
روش رزوهای
در این روش از کلاهک دایرهای، بیضی، مربع و یا مستطیل استفاده میشود. در اثر اتصال رزوه بین میلگرد و مهرهای که به عنوان کلاهک به میلگرد مهره میشود، میلگرد سردار تولید میشود. انجام فرآیند تولید میلگرد کلاه دار به روش رزوه ای در کارخانه و قسمت تولید میلگرد کلاه دار انجام میشود. در این روش از پیچ، مهره و آچار به عنوان ابزار های کار میلگرد کلاه دار سازی استفاده میشود.
انواع میلگرد کلاه دار
شاید برایتان جالب باشد که انواع میلگرد کلاه دار را بشناسید. میلگرد کلاهدار یا سردار در اشکال و اندازه های مختلف تولید میشود.
- میلگرد سردار بیضی
- میلگرد سردار دایره
- میلگرد سردار مستطیل
در بین این سه نوع، نوع دایرهای بیشترین کاربرد را دارد. میلگرد کلاه دار دایرهای شکل با توجه به آزمایشهای استحکام و مقاومت در برابر بارهای اضافه مانند فشار و لرزه، از خود مقاومت بیشتری نشان داده است. میلگرد کلاه دار از سه روش تولید میشود:
- روش ساخت جوشی
- اصطکاکی
- روش ساخت رزوهای
این در حالی است که میلگرد مربعی و مستطیلی شکل در تعداد بالای میلگردها دچار مشکل میشوند و در میلگرد بیضی، فاصله بین سایر میلگردها را افزایش داده و این موجب ایجاد خطرهای جبران ناپذیری میشود. به همین علت استفاده از میلگرد دایرهای و میلگرد های کلاه دار رایجتر است.
و در آخر:
میلگرد کلاه دار یکی از انواع میلگردهای تولید شده در اشکال مختلف برای جلوگیری از تراکم میلگرد ها است. با به کار گیری میلگرد کلاه دار در سازههای بتنی از ازدحام و تداخل میلگردها در انواع سازه های بتنی جلوگیری میشود. قرارگیری میلگردهای کلاه دار، فاصله گذاری مناسب آنها، تعداد مورد نیاز آنها در سازه بتنی و … بر اساس ضوابط و آییننامههای موجود رد صنعت ساختمان سازی تعیین میشود.
میلگرد کلاه دار با یک قابلیت و امتیاز مثبت بیشتر از میلگردهای معمولی در فونداسیون بندی ساختمان سازی برای جلوگیری از ازدحام آرماتور بندی ها استفاده میشود. استفاده از میلگرد های کلاه دار مقاومت سازه در برابر فشار و لرزه را افزایش میدهد. در طول سالهای اخیر استفاده از میلگردهای کلاه دار در سازههای بتنی برای افزایش استحکام مرسوم شده است.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره ما در آهن هایپر و راهنمایی برای خرید با مناسب ترین قیمت با شماره زیر تماس بگیرید
021-72025
مقالات مرتبط: